Nyár

Ischia lett a befutó… Az időponttal ment a varia, mert nehezen szabadultunk az utódoktól :-)

1 kedvelés

Orulok adjak tippeket? Vagy megoldod?

Hirtelen ránézésre (látnivalókat) a Punta Sant’Angelo-t meg Castello Aragonese-t láttam.
De tippeket szívesen elfogadok.
Casamicciola Terme részén van a szállásunk.

Vegyetek napi jegyet buszra 2 ora alatt korbe visz barhol le lehet szallni.
Caprira menjetek at mindenkeppen egy napra. A kikotovel szemben (kozepen) van egy kis utazasi iroda ott kell jegyet venni, nem pedig a nagy kegypenztarban. A szigeten nem csak angolul hanem a legtobben nemetul is jol beszelnek. Kuldok meg etterem tippeket de csak holnap este leszek otthon.

A legtobb pizzeriaban siman ellehet hozni a kajat. Es akkor 3,50 egy margareta. Delben nem fogtok tudni ebedelni erre keszulj az olaszok brutalisan reggeliznek es ketto elott nem nagyon van kaja.

Estathe boltban kotelezo venni es piu gusto piros borsos limeos chipset ;)

1 kedvelés

Ui.: bonatikus kertbe menjetek el, a varba pedig delutan naplemente elott ajanlatos. Nem sok arnyekvan.

1 kedvelés

Capri mennyi idő onnan hajóval?

1 ora kb.

De nem szabad kihagyni.

4 éjszakát leszünk csak ischia-n. Túlzsúfolni sem akarjuk, de legalább a lényeget lássuk.
1 napot szánunk az igazi semmittevésre, amikor csak hempergünk a parton.

Boven bele fog ferni, a var viszont kotelezo. Amugy a belepo araban benne van a lift. Napolyban fogtok aludni? Gondolom wizzairrel mentek ami este er oda.

Viszont ha ott vagytok capri tenyleg a legfontosabb. Persze tomegnyomor meg minden de ha mentek berajzolom terkepen hova menjetek. Csak halkan mondom mi 5szor voltunk 😂.

Jaja. Elso este Napolyban.
Ha rajzolsz egyet, azt megkoszonjuk! …jo az ha celtudatosan mehetunk.
Bar ha tobb ido van, jobban szeretunk felfedezni.

1 kedvelés

Mikor mentek? Hetvegen megcsinalom.

1 kedvelés

Julius 7-12
Koszi!!

1 kedvelés

Kirakom ide is, nem vagyok egy nagy íróbajnok és elégé gyorsan csináltam meg de egy napos kirándulásnál ezt érdemes követni.
A készítése közbe agyaltam simán tudnék írni egy kis "úti könyvet róla mit csináljon az ember egy hétig :))
Annyi helyre elküldeném még Peppino-t :D de akkor vagy rohanás az egész vagy nem érik el a hajót.

az első panoráma képem (30MB)

2 kedvelés

Nos…
Maga a sziget nagyon szép volt (Ischia). Gyakorlatilag egy-két kivétellel bejártuk az egészet. A jellemző túristalátványosságokat elkerültük, leginkább a falvakban és azok körül csavarogtunk. Meg ugyebár megmásztuk az Epomeo-"hegy"et is.
Végül nem béreltünk semmit. Az első nap vettünk egy buszjegyet…és napokig azzal jártunk :-) Egyébként én azt mondom, hogy elég jó a tömegközlekedés a szigeten. Az ott eltöltött napok alatt nagyjából 20-30km-t gyalogoltunk is… :-)
A strandok közül nekünk leginkább a Citara, Chiaia (Forio kikötő melletti) és a San Francesco jött be.
Capri túrát most kihagytuk, inkább kimegyünk oda is 2-3 napra. Ha áthajóztunk volna, akkor a többi napunkra torlódott volna az a “teendő”, amit egyébként szép kényelmesen beosztottunk az ott eltöltött napokra.
A kaja általában olcsó, van egy-két puccos hely, de azokat kerültük. Felfedeztünk pár kajáldát, ahol leginkább a helyiek esznek. Ezeket rotáltuk kintlétünk alatt.
Legközelebbre (Capri) más repülőjáratot nézek, nem a wizzair-t… a fenének sincs a szükségesnél 1 perccel is többet eltölteni Nápolyban. Katasztrófa a város… Szemét szemét hátán… Meg a rohadt sok nemodavaló… Éjjel elég necces ott mászkálni.

Legközelebb Capri vagy Lampedusa.

2 kedvelés

En imadom napolyt is es semmi para nins ejszaka mi sokat maszkaltunk. Kovetkezonek capri es amalfi part :). Amugy elkedztem egy rendes utikonyvet caprirol nem sak olyan kis szoszenetett mint amit neked irtam :).

A helyiek tanácsolgattak ezt-azt a városban való közlekedéssel kapcsolatban.
Zsebbe óvatosan pakolni, hátizsákot előre, telefont csak két kézzel markold…stb. De ezen kívül az a mocsok ami ott van… Pakisztánban láttam ekkora koszt az utcán - ez pedig állítólag európa.
Lehet, hogy szép történelme van a városnak, de nem ájultam el tőle - egy cseppet sem.
Ha legközelebb erre jövünk, akkor azért beiktatok egy vezúv túrát és pompeii-re is kíváncsi vagyok.

86-ban jårtam ott, sejtheted…
A sorrentói kempingben fáról szedtük a citromot a reggeli teåhoz.

En semmi ilyet nem csinaltam 5szor voltam mar, soha nem volt semmi problemam. 2012 brutal sok volt a szemet, tavaly mar gyakorlatilag alig volt. A vasutallomas kornyeke szemetesebb de fent a hegyen vagy az nyugati varosreszben semmi. Teny vannak keruletek ahova nem lehet menni de ilyet mondok hamburgban vagy berlinben is, es akkor parizst megse emlitem.

Gyakorlatilag a teljes belváros szemetes…

Sveta Marina-n merültem. (CRO) Dögmeleg volt, de a vízben nagyon jó volt a klíma.
Fotó: Kerekes Szilárd

2 kedvelés