Olcsó Magyar kiosztású billentyűzet.

Nagyon elszállt a billentyűzet ára. Emlékeimben rémlik, hogy más gyártók (Logitech, Microsoft,…?) is gyártott OS X-hez passzoló kiosztású billentyűzetet, talán még magyar kiosztás is volt belőle. Nem lehetne valamelyik gyártót megkörnyékezni, hogy készítsen nekünk “féláron”(25k vagy még olcsóbban) billentyűzetet?
Az enyém még pöpec, de félek, hogy nem lesz olcsó a pótlása. Kínaiak mindent (után)gyártanak. Ilyesmi nincs?

Közben találtam ezt, de ez is erősen határeset, hiszen csak egy billentyűzet…

bazz, szépen végiggörgettem, aztán hátraestem a székkel. ez tényleg csak egy billentyűzet… 30k-ért

Az sok?
Ez meg 91.000: https://hardverapro.hu/apro/ibm_model_f_xt_kapacitiv_buckling_spring_2/friss.html
Ez meg 97.000: https://ultimatehackingkeyboard.com/product/uhk60

Meg se nézd, hogy az Apple mennyiér adja a sajátját.

e4gl3
Igen, rengeteg. Aprón, 50-60k-ért egy komplett működő 2008-as iMac-et is kapsz mellé!!!

köszönjuk, kedves Emese!

Szerintem a magyar kiosztásból engedni kell sajnos, ami azért eléggé idegesítő. Itt egy nem magyar, viszont a megjelölt árba belefér:

https://macally-europe.com/slimkeyproa-uk

Köszönöm, ilyen lesz a következőm (csoportosított funkcióbillentyűk), vagy mégsem, hub sincs benne… világításról ne is beszéljünk.

Akkor viszont olyan maces billencset keresünk, ami:

  • usb-portokat tartalmaz
  • háttérvilágítással rendelkezik
  • csoportosított funkció billentyűi vannak, ha lehet
  • lehetőleg magyar kiosztású
  • nem kerül többe 25 ezer forintnál

Nekem nem magyar kell, UK. Most ilyen van, a világítás miatt. Amúgy nem rossz, bár nem vagyok harkály.

Szerintem az USB ma elengedheto. Ha van is rajta, az ugy is 2.0 lesz, tehat egy USB 3.0-as storageot sem fogok tudni rakotni. Rosszabb esetben meg egy 100-200mA korlat is lesz rajta, akkor pedig kb egeren kivul (mint a gyari apple) nem lesz jo semmire sem. Rettento keves billentyuzetben es monitorban van USB 3.0-as (netalantan C) hub.

Nagyon is jól jön, hogy pl. nálam az egeret, vagy annak USB vevőjét beledugjam. Így nem foglal el +1 portot a gépen. Lassan így is kell majd egy aktív USB HUB is …

par honapja en is keresgeltem, aztan lottem egy hasznalt logitech wave-t hardverapron 8k ert, teljesen megszerettem jo lesz par evig.

És az magyar OS X kiosztású?

Az option illetve a cmd fel van tüntettve rajta. ISO magyar layout, de mondjuk az @jel nincs a q-ra felrajzolva ha így gondolod. Azt ahogy @esojaro is írta el kell engedni vagy matricázni kell…

u.i: A funkció gombok működnek szépen.

Igen ere voltam kíváncsi. Köszi! Sajna csak 2 ujjal gépelek, és ritkán használt speciális karaktereket rendszeresen vadászom. Ilyen szempontból a gyári Apple sem túl jó.
Lehet magyar kiosztású matricákat kapni? Ha jól láttam csak a Windows-hoz való matricákat árulnak. Vagy rosszul kerestem?(nem csak az á betű van a matricán hanem a ^ jel is)

matricabol a windows-os is jo max mashova ragasztod, illetve van keyboard viewer is osx-be en ha nem tudok valamit azt sasolom meg.

1 Like

bocs reggel van meg, menet kozben beugrott miert nem jo minden matrica :D

Ha csak a matricázás lenne gond, azt nem túl horror áron, egy kicsit jobban felszerelt grafikai/nyomdai/“fénymásoló szalon” (nemtudom a helyes megnevezést :) ) is legyártja, méretre.

De jó hogy nem csak az én bajom ez , és nem csak én tartom b****t drágának az Apple árakat!
Nekem tetszik 29 eze- ért a Matias féle világítós, de 42-47-56 ezerét BT-s Apple bill.

Az enyémre a múlthéten rácsöppent egy kis szakállolaj, oszt asszondja 888888888888 pedig a 0-ra csöppent. De ez is milyen, ennyit nem bír ki egy 25 ezer forintos bill?