Óraátállítás

Én is örülnék az óraátállítás eltőrlésének. Jó lenne, ha hamar tető alá lehetne hozni- bár szerintem ha meg is lesz, lassú procedúrának nézünk elébe. Ne legyen igazam.

1 Like

Megtettem most én is.

Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, szavaztam is:-)

Magyarorszagon elve lehet nem annyira jo, de nyugateuropaban nem olyan rossz dolog ez. Kerdes melyik maradna meg a teli vagy a nyari?

Én itt is eléggé utálom

Engem pl. egyaltalan nem zavar. Egy jetlaghoz kepest semennyire nem visel meg es kb 10-15 eve minden eszkozom atall az uj idoszamitasra magatol, emiatt eszre sem veszem, hogy oraatallitas volt. Ha viszont eltorolnek, akkor elkepzelheto, hogy ujra allitgatnom kellene az eszkozoket, hogy mindenki a megfelelo idot mutassa.

1 Like

Engem sem zavar, sőt. Ilyenkortájt már három körül hasad a hajnal, mi értelme lenne, ha kettőkor tenné? Inkább legyen világos tovább, az aktív időszakban.
Ha nem csal a periférikus emlékezetem, a briteknél dupla állítás is volt valamikor, a tavaszi/őszin belül volt még egy eltolás a nyáron.

1 Like

Igen ez a kerdes mi marad a teli vagy a nyari?

hát az időzónának a téli a default, a nyári jobb lenne… télen negyed kilenckor világosodna, azt elfogadnám a délután ötig tartó világosért cserébe - félek, hogy ha kinyírják az állítást, akkor a default marad meg

A negyed 9-es vilagosodas azt jelentene, hogy sotetben megyek es jovok is a munkaba/munkabol. Nekem telre jo a teli. Viszont, ha nyaron 4 helyett mar hajnali 3kor vilagos lenne, az megint nem lenne jo, mert zavarnanak a lefekvesben a koran csiripelo madarak.

1 Like

:D Felénk már háromkor elkezdik, északkelet felől akkor hasad a hajnal, de már egyre később sajnos.

Földrajzi helyzetünknek a román/ukrán időzóna felelne meg leginkább, ami a télinél is egy órával arrébb van. Szóval a nyári időszámítás lenne a téli. Ha továbbra is lenne nyári átállítás, az plusz még egy óra lenne.

Nem hiszem, hogy jo otlet lenne 1 oraval arrebbcsuszni az EU legtobb tagjatol. Reggeli meetingeknel most csak az Angolokkal van 1 ora csuszas, de ha ide bejon, hogy a nemetekkel is van, akkor kb nem lehet erdemi munkat kezdeni multi kornyezetben 10-11 elott.

…és akkor még nem is politizáltunk… mármint hogy Balkán vagy EU :)

Balkan, ezen nincs mit gondolkodni.

1 Like

Plusz a spanyolok is at akarnak allni az angolra (portugalok egyebkent azangolban vannak). Ez csak kaoszt szulne megint.

Spanyolországon belül így is két időzóna van, nem érzem, hogy káoszt szülne. Nyilván nem egyik napról a másikra fog megtörténni, ha eldöntik

Nem Spanyolorszagon belul gondoltam a kaoszt ;) hanem az eu-n. Igy a szarazfold egy idozonaba kerulne a Kanari-szigetekkel.

1 Like

Hossz, kimaradt innen az indító poszt :)