PowerMAC G3 OS 8.5

Helló mindenkinek!
Érdemes-e még egy PowerMAC G3-al, 8.5 rendszerrel foglalkozni? Lehet-e rá valamilyen Internet böngészőt telepíteni, amely meg is tudja nyitni a jelenlegi honlapokat. Tudja a https-t, nem dobja szét az oldalakat stb. Lehet-e rá esetleg újabb OS-t , pl. X-et telepíteni.
4 Gb IDE (ebben már nem SCSI) diszk van benne, 256 Mb RAM-mal. A grafikai programok Photoshop, Ilustrator negyon jól működnek rajta. Minden ötletet köszönök.

játéknak oké, meg nosztalgiázni…

Ehj, de szép masinák voltak… Irodadísz, szabadidő felemésztésére tökéletes. A mai technológiák már túlhaladtak rajta (sajnos).

Nálam is itt figyel G3, G4 de azon gondolkodtam a téli szünetben, hogy kell-e ez még nekem? igaz a G4 volt az első Mac-em, de lehet, hogy túl adok rajtuk. tényleg csak porfogók.

Böngészésre egyáltalán nem lesz alkalmas. Nekem van egy iMac G3, amit pár éve kapcsoltam be utoljára. Már akkor is sem lehetett megnézni a weboldalak nagy részét.

En is ossze akarom rakni a G4-400 MHz gepet, mert megtudtam, hogy a Voodoo 2 megy MacOS 8 alatt. Ha megtalalod ra a leges legutolso bongeszot, akkor megprobalhatod a WebOne nevu cuccot, ezzel a https verziot tudod visszabutitani. (ettol nem lesz okosabb a brozer, de legalabb megprobalhatja betolteni azt, amit tud). Nalam Windows 98-nal nagy szolgalatot tesz :)

Eretnek! :-)

1 kedvelés

Pedighat, sokkal jobb valodi Voodoo-val jatszani, mint emulalni egyet :D

1 kedvelés

Mókázni két sör mellet jó, de ez az os mar 15 éve is elavult volt. A gép pedig mondjuk 14 éve.

Tök jó játékok vannak hozzá. 10.3-at, 10.4-et is fel lehet rá mókolni.
B&W G3-ban ZIF-es a proci, ki lehet cserélni G4-re.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Így már világos, hogy nem érdemes sok energiát rápazarolni. Gyűjteménybe jó lesz, mert egyébként minden része működőképes, az internetböngészést kivéve. Még az elemet is kicseréltem benne.

Igen sok jó játék van rá, és mennyi jó új játék van :)

Én nem játszom, legfeljebb félévente egy Mahjongg, arra pont jó a B&W.

1 kedvelés

de azért nem kell bekapcsolni egy régi gépet megy a mostani is :)

Ha jól emlékszem, ez a változat adott mókás hangokat játék közben: https://macintoshgarden.org/games/shanghai Ez tuti nem megy, csak Mac OS X előtti rendszeren. :)

mini vMac emulátor még elindul big shuron is. csak a letölthető image fájlt nem képes futattni.

Nem ugyanaz a fíling!

Létezik egy projekt, van winre, osx-re és linuxra is, egy proxyt hoz létre, és konvertálja a modern https-t régi browserek által fogyaszthatóra, a twitteren Gikka tete ki, mihelyst megtalálom, linkelem majd. Bár a https-en túl az is baj, hogy 2021-ben ahhoz, hogy 19 sor formázatlan szöveget, egy címet. és 2 képet kirajzoljon a böngésző, a koreai háború teljes számítási kapacitásának 19 623-szorosa szükséges, és ez szégyen.

Ezt linkeltem korabban. :) WebOne a neve. Ugyonakkor valami ilyesmi: https://virtuallyfun.com/wordpress/2014/03/11/web-rendering-proxy-update/ sokkal vadabb megoldas. Mielott “mindent” felfalt volna a javascript, ezt is hasznaltam “ocska gepeken”. Imagemapelt kepbe renderelte a weboldalt, a scripteket kiveve, teljes CSS supportot kapott igy akar egy Mosaic vagy egy IE1 is :D

1 kedvelés

Mea culpa, igen!

Mondjuk amikor retrózom, akkor nem cél a produktivitás, nekem az egyik fétisem a szétszedtem projekt, a web egyik utolsó, 486-on vagy G3-on is fogyasztható kontentje: http://szetszedtem.hu/