Safari

Hogyan lehet rávenni a Safari-t arra, hogy a https oldalak jelszavait is elmentse?

Jelszavakat vagy a tanúsítványt? Mert https-sel a tanúsítvány ablak szokott feljönni és a jelszavakat alapból el kellene mentenie.
Esetleg még azt megnézheted, hogy a Safari->Beállítások->Jelszavak ablakban rákeresel az adott weboldalra, és nincs-e beállítva, hogy soha ne jegyezzen meg ezen az oldalon jelszót. (alul van egy eltávolítás gomb, azzal lehet törölni a kiválasztott weboldalt az ablakban…)

Jelszavakat. pl. a dcont.hu oldalon nem ajánlja fel a mentést, a yahoo oldalán jelszóváltozatást kérve nem generál új jelszót. Mindkettő https, ezért gondoltam, hogy a titkosított kapsolat miatt tiltódik le az a szolgáltatás.

Lehet, hogy a dcont.hu oldalon valahogyan nem szabványos jelszóbeviteli ablakot alkalmaznak. Vagy van olyan tagje a jelszó mezőnek, amivel lehet kérni, hogy ne jegyezze meg a jelszót semmiképpen sem. Ez utóbbit nem tudom, hogy van-e ilyen, csak erre tudok hirtelen még gondolni.
Használok én is olyan weboldalt, ahol nem tudom megjegyeztetni a jelszót.
És lehet a yahoo oldalán is valami ilyesmi gond lesz, bár nekem van yahoos accountom, és ott megjegyzi a jelszót, a jelszó generátort meg sosem használtam még :D

Nincs összefüggés a http és a https között. Egy webes szakinak kellene ránéznie az oldalra, hogy ott miért nem jegyzi meg a Safari, tuti, hogy a kódban van valami hiba. Én is találkoztam már a dologgal, de vegyesen, normál és titkosított oldalon is. Néhol segített a jelszó manuális hozzáadása a Keychain-hez, néhol nem…

A yahoo forrsákódjában az input password propertije között van egy autocomplete=“off”. Hogyan lehet ezt figyelmenkívül hagyni?
Hogyan tudok kézzel hozzáadni jelszót?
A jelszó generátort elő lehet hívni valahogy?

https oldalakban nehéz belenyúlni, mert közvetlen kapcsolat kell hogy legyen a böngésző és a szerver között, különben a böngésző azt hiszi (joggal), hogy valaki hallgatózik, vagy valami ilyesmi. Normál oldalakon a tartalmat lehet módosítani egy proxy szerverrel, pl. a GlimmerBlocker-rel, ami eredetileg egy reklámblokkoló, de a lehetőségek tárháza végtelen. Szóval ez az út kilőve.

Elindítod a Keychain-t és egy már meglévő mintájára létrehozol egyet. Talán működik.

Mostanában a Safari törli a sütiket. Vagyis igazából nem is tudom mi történik csak azt veszem észre, hogy be kell jelentkeznem a weboldalra, amire az előbb jelentkeztem be. Például itt is. Létrehoztam egy új témát. Rákerestem erre a hibára a keresőben és rákattintottam erre a témára. Legörgettem és nem volt ott a válasz gomb. Felül azt jelezte, hogy be vagyok jelentkezve. Frissítés után pedig jelezte, hogy újra be kell jelentkeznem. És az utóbbi időben rengetegszer előfordul, hogy az összes weboldalra újból be kell jelentkeznem. Nos erre tud valaki megoldást? Mert kétfaktoros autentikációs oldalakra igen kényelmetlen mindig belépegetni…

szerk: lehet én hibám, most jut eszembe, mert biztos nyomtam cache törlést időközben. Vagy annak nincs köze ehhez?

Az ilyen trükkös hibákra a Cache törlés jelenthet megoldást, de ez természetesen azzal jár, hogy az aktív bejelentkezések is törlődnek. Azt majd elmondod te, hogy melyik rész vonatkozik rád. :)

Hová tünt a Safariból a magyar helyesírásellenörzés? Magában a beállításokban ott van, de a Safari listájában nem jelenik meg. Másnál is előforsdult már, Talált rá megoldást?

Kicsit offolnek, de nem akartam kulon topikot (meg;) a konkurencianak.
Errol hallott mar valaki? Hasznal(j)ta?

ON

/vagy csinaljunk kulon topikot (annyira jo?? :D)

Biztos ez a cég is arra megy majd rá, hogy fizessenek neki, csak hogy bizonyos reklámokat átengedjenek. :)

Lehet mert erdekes modon ha kiegeszitoket akarsz hozzaadni akkir a gugli boltba iranyit. Szival valami chrone based cucc. Tenyleg gyorsnak tunik meg eleg jol irtjaba reklamot de ennyi.