Egyrészt: Nem akarok semmit csak azért tenni mert Cupertino úgy döntött.
Másrészt: A MacOsX PPC-s korszak reflexeivel rendelkezem, időnek kell eltelnie amíg a MacOs-ban felhomályosodom.
Akkor igazabol egy hasznalhato megoldas van a szamodra. Letrehozol egy fake apple id-t, ilyen olyan adatokkal. Aztan ennek a segitsegevel, a legalis modon catalina-t felrakod es megcsinalod vele egyutt firmware update-t is. Ha ez megvan akkor ezzel az apple id-val letoltod az osszes macos-t 10.8-tol, azokat szepen elrakod magadnak egy kulon HDD-re. Csinalsz egy tiszta telepitest azzal a rendszerrel amelyik szamodra szimpatikus es hasznalod. Jah es mar nem fog kelleni tobbet a fake appleid.
De gondolom mobil elofizetesed, e-mail-ed, bankszamlad/bankkartyad van, rendelhettel mar online, elsetalsz utcan terfigyelo kamerak elott, esetleg van digitalis tv elofizetes/streaming szolgaltatod, utleveled, ID-d, jogositvany…stb…stb.
En is utalom ha profiloznak, de nem menekulhetek minden elol a selva-ba. Teny, hogy amennyire lehet csokkentem/elfedem az online terben a mozgasom, de nem tudok nagyobb mennyisegu kp-t mozgatni az orszagok kozott es lakast/kocsit/robogot szoktam berelni, idonkent vasarolok online.
…egy @Smiley altal is javasolt fake appleID nem a vilag vege
Van útlevelem, személyi igazolványom, mobil csak prepay-es, bankszámlám és -kártyám, jogosítványom, online rendeltem, de csak utánfizetéssel, még nem fizettem semmit onlány, nincs digitális tv-előfizetésem. Nem menekülök, csupán kerülöm amennyire lehet, hogy bárkik bábja lehessek. Vállalni szoktam magam, nem szoktam fake-persónaként megnyilatkozni, ezért Fake-ID fel sem merül.
Ez olyan amit nem tudsz megkerulni, ha modern macos-t szeretnel hasznalni. Ezek a feltetelei. B verzio, hogy fogsz valami linux-ot es azt hasznalod a gepen.
Javaslom a Tails linuxot. (Ha nincs szuksegeg macos spec. sw-re.)
Nezd, ertem amit irsz - hisz egy bizonyos mertekig en is hordom ezt a “cipot”. De a folyamatos keresgeles (ami sok esetben mar meddo) csak kinyirja az ember idejet, idegrendszeret.
Nalam van egy hatar amit nem lepek at, mivel a sajat idom a legdragabb kincs. Nem fogom @@@@ni ilyesmire, mert nem eri meg.
1., nem nyerek annyit vele.
2., sokkal hasznosabb, vidamabb dolgot is tudok csinalni helyette.
3., maradek ido meg munka.
Igen, van olyan appleID-m ami kamu adatokkal van kitoltve - free csomag. A masik sem teljesen tupontos adatokkal van kitoltve - de van mogotte egy bankkartya. Igen, hasznalok olyan mail acc-t ami nem kapcsolodik egyik eszkozomhoz sem - csak bongeszobol nezem vpn mogul…stbstb.
Nem kell “fake” ID, én is ritkán használom: nincs Cloud, nincs Diagnostic data stb.
Sziasztok,
van egy Macbookpro13,3 (retina 2016 - A1707) gépem és montereyre frissíteném de azt írja hogy S.M.A.R.T hibás a meghajtó és cseréljem ki. De ebben a típusban nem cserélhető az SSD.
Van hely ahol ezt cserélik/javítják? vagy van egy egyszerű parancs amit még Én is be tudok írni?
nyilván tudok együtt élni a big surral mert használat közben semmi jele ennek a hibának.
Köszi
Balooka
Csinálj minél hamarabb biztonsági mentést, szerintem itt már alaplpra forrasztott SSD van szóval nem cserélhető.
Megy rajta a timemachine folyamatosan. Kb amióta van monterey update lehetőség azóta csinálja, gondolom ha kipurcan akkor alaplap csere csilliárdokért.
Nekem is van TimeMachine, de már egy ideje nem bízok benne. Többször láttam inkább nem működni amikor kellett, mint igen. Szóval én is javasolnám, hogy a legfontosabb dolgokat inkább külön mentsd el, nem árt, ha megvan pluszban.
Engedd rá az ingyenes Onyx-ot vagy a pénzes drivedx-et és megmondja a tutit:
Onyx
divedx
ha kell drivedx licensz írjál rám priviben
rendben, letöltöttem az onyx-ot. Végignézegettem és fogalmam sincs mit csináljak vele hogy megoldódjon
Klikk Maintenance.
Pipa: verifying minden, launch services, ds store, cleaning minden, misc options minden
Klikk: Run Tasks
Csekkolni fogja a smart-ot is és ha nem tudja rendbe rakni és elhasal akkor baj van.
Vagy töltsd le a drivedx free verziót, arra elég hogy megmutassa.
úgy csinaltam mindent ahogy írtad, lefutott sok perc alatt, újra is indult és semmi hibát nem írt ki.
A telepítő ugyanazt írja
nem az a kérdés hogy melyik program írja ki hogy tényleg rossz-e, hanem valami meg tudja-e javítani, vagy ha ez egyértelműen hardveres hiba mert akkor fölöslegesen fárasztalak titeket ezzel.
Légyszi töltsd le a drivedx free verziót, ott sehova nem kell kattintani, ha a smart-ra hibát, pirosat jelez akkor kuka az ssd. Javítani nem lehet.
Itt a helyes kép: (aki látta az előzőt az nem a laptopom volt hanem az asztali gépem)
a SMART státusz piros és Failed viszont a többi érték jó
Nos ilyenkor van az hogy lehet még évekig működni fog az ssd de annak tudatában használd, hogy a következő másodpercben lekapcsol örökre.
Ok, lehet még vírus ami becsapja az ellenőrzést, ezek free, használd, hátha: https://www.malwarebytes.com/
housecall
És a lemezkezelő (segédprogramokban lesz) talán javítja, akár recovery módban is ki lehet próbálni.
A scrollbart legorgetve mi van meg ott? Valami van, ami miatt az Insteller szerint nem jo a storage device.