Az van hogy az “any status” ra kéne kattintani.
az any status-nál is minden zöld, egyedül az első oldalon van a smart status failed és piros.
megértettem a légyeg hogy nem javítható
Van valakinek egy 10.15 Katika telepítő? itt van egy régi gép nálam és már a 12. telepítőt szedem le és mind hibás. Nincs másik régi gépem amivel le tudnám szedni az appstoerbol a gépen pedig 10.8 van.
Apple-től szeded le a 10.8-as (vagy az M-es?) gépen, és hibás?
(Van hát, hová tölthetem?)
A gepen volt recovery particio 10.8 helyreallitottam most felraknek egy 10.15 de nincs telepito. A gepen 10.8 mar semmit nem lehet kezdeni. Csak egy mukodo 10.15 kene.
Open core legacy-val probaltsm 11 es 13 is mind a kettonek minnek kene (es mar csinaltam is ilyet) de azt se akarja.
Mit jelent az, hogy hibas? Nem csak lejartak? Allitsd vissza a datumot, “korabelire”.
Nem lehet mountolni a dmg, hiába csinálom meg belőle a telepitőt nem bootolható. x-y program nem is csinálja meg belöle a telepiítőt.
Srácok nem megfejtés kell hanem egy működő telepitő. köszi.
Ha van 10.8 a gepen es jol jar rajta az ora, akkor szedd le a telepitot az Appletol, ha a gep 10.15 kompatibilis (How to download and install macOS – Apple Support (AU)). Ha olyan gepen akarod letolteni, ami nem 10.15 kompatibilis (tehat pl M-es), akkor Mist-et hasznalva (GitHub - ninxsoft/Mist: A Mac utility that automatically downloads macOS Firmwares / Installers.) le tudod tolteni (en most inditottam el a letoltest M-es gepen). Ezzel keszithetsz .app telepitot is, amibol a gyari (createinstallmedia command line tool) illetve akar a OCLP is tud telepito mediat gyartani.
egy macbook air 5,2 (2012) utolso támogatott rendszer 10.15 azon a gépen 10.8 van appstoreba be se lehet jelentkezni. nekem csak M-es gépem van ezen pedig nem tudom az appletöl leszedni a 10.15 mivel azt irja nem kompatibilis.
Ezert irtam a Mist-et. Ez ugyonugy az Appletol szedi, csak nem akad fenn azon, hogy a geped nem kompatibilis. Ha lenn van a telepito, akkor az M-es gepeden is megcsinalhatod a telepito mediat a command line toollal, ami gyarilag benne van a telepitokeszletben. Ez mukodik M-es gepen is csinalva. Create a bootable installer for macOS – Apple Support (AU)
Szerk: nyilvan, a createinstallmedia parancsban a pathok modosulnak, annak megfeleloen, hogy hova/milyen neven van elmentve a cucc.
megoldva köszi.
Ez a Mist elég jó cucc, köszi!
Mit (nem) rontottál el?
semmit, 4,5 ora volt a recovery. utána szétszedtem a gépet. és kiderült az alaplapra a jobb oldali kis nyáklap nem volt rádugva. amitől a venti mindig maxon pörgött és brutálisan levette a gép az orajelet, ember nem volt aki kivárja.
amugy 10.8 helyre állitottam majd könnyne letölthető volt a 10.12. ott már müködött az appstore és felraktam a 10.15. ami alatt már open core legacyval csináltam rá egy mac os 14-es telepítőt (azért nem a jelenlegi os-t mert egy nem tul rutinos felhasználó és ne updatelje a rendszert véletlenül).
Bírja a gép a 14-est? (4 vagy 8 gigás?)
- és birja inkább ez mint az inkompatibilitás
Micsodaaa?
Semmi csoda.
Nekem volt egy MBA 7.2 (8 gigaval), egyszer probaltam patch-el 1-2 ujabb OS-t szenvedni ra mint a latest supported de sok volt a lag es a gyanus viselkedes… igy vegul elajandekoztam egy baratomnak akinek nem szamit az OS verzio.