Snow Leopard telepítő pendrive készítése

Sziasztok,

egy Late 2009-es iMac-hez szeretnék csinálni egy Snow Leopard install pendrive-ot. Viszont a gépemen Sierra van, amiben a Disk Utility már nem tudja ezt. A DiskMakerX szintén nem ismeri a SnowLeo-t. Szerintetek hogy tudnám megoldani? Guglizgattam, de egyelőre csak hasonló, feltett kérdéseket találtam mindenhol, válaszokat sajnos nem. :)

Köszi

A Sierras disk utilityben is benne van a restore. Rakattintassz a pendrivera, ott restore, es restore fromnal kivalasztod a dmgt.

Czo válaszát meg tudom erősíteni.

(Bár nincs rá szüksége :)).

1 Like

Köszönöm, végül meggyőztem a tulajt, hogy a Sierra és egy SSD upgrade jó lesz neki és igazam lett. Bőséggel bírja a strapát a gép.

Birnia kell, en nem tamogatott, 2008 januari MBP-n is Sierrat hasznalok.

azt hogy sikerült feltenni?

Tekintve, hogy az Apple nem csak ma szeret elavult hardvert pakolni az eszkozeibe, hanem mindezt szerette regen is, igy tulajdonkeppen a 2008-as MacBook Pro csak evszamokban elavult, de technikailag, egy 2010-es 13"-as MacBook Pro-hoz kepest nem az. A CPU ugyonugy Penryn magos Core2 Duo volt 2008-ban is, mint 2010-ben, a GPU pedig ugyonugy Tesla arhitekturaju volt 2008-ban (8600M GT) mint 2010-ben (nVidia 320/330), igy a driverek minden megvan az OS X-ben. En erre a gepre target diskben raktam fel, de azota egy srac csinalt appot, ami megmoddolja a telepitot. A gepben levo Wifi modul nem megy Sierraval, de ezt en mar korabban kicsereltem egy 802.11ac/BT4 kombo kartyara, igy Sierra alatt lett “Unlock with Apple Watch” es Universal Clipboardom is. Az Apple probalt mokolni, hogy ne lehessen ezeket a gepeket upgradelni, de ehhez gyartottam egy kis DYLD allomanyt, ami atveri a softwareupdate szolgaltatast, igy azt hiszi, hogy ez is egy tamogatott gep. Meg azt nem fejtettem meg, hogy hogyan tudnam aktivalni egyszeruen (bonyolultan mar tudom, de akkor kb. hackintosht csinalok a macbookprobol) a h.264 dekodert, hogy ne a proci dolgozzon. (Az Apple ezt csak 2009-tol engedi, de mivel az nVidia 2007-2010 kozott kb. ugyonazt a GPU-t cimkezte at, ezert hardveresen ez modell is tudja, ha Windowst vagy Linuxot bootol rajta az ember. Nekem is megy jol Windows 10 alatt).

1 Like

Melyik az az app?

Itt van targyalva: https://forums.macrumors.com/threads/macos-10-12-sierra-unsupported-macs-thread.1977128/

mac mini 2.1 nem megfelelő :(

2008-tol van SSE4, az pedig kell a Sierranak. A miniben nem cserelheto a proci?

Megint itt. Most egy late 2009 MacMini-t- kellene Mountain Lion-nal telepítenem. Nincs véletlenül valakinek egy AppStore-ból származó DMG-je hozzá? Mert amit Torrentből szedek le, egyiket sem tudom restore-olni Disk Utility-vel Sierran. Hibával kilép.

Ha kibirod kb delutan 7-8ig, akkor tudok adni.

Simán, persze. Köszönöm szépen! :) Mediaplayer lesz belőle, aztán a C2D miatt kb. ML-ig javallott a fórumok szerint, hogy ne legyen baja semmilyen konténerrel. :)

Mavericks talan azert lenne ertelmesebb, mert ha valami netes streamet akarsz megnezni, es esetleg SHA-2/TLS1.1 vagy TLS1.2 a https titkositas, akkor ezen cuccok hasznalatahoz legalabb Mavericks kell. Mondjuk szerintem C2D-n semmi baja nincs se a Sierranak se az El Capitannak, ha a gepben van SSD.

1 Like

Megerősítem @Czo fórumtársunkat.
Én 2009 mid MBP-val űzöm az ipart. SSD kell neki meg annyi memória amit maximum támogat.

MBP 5,3 (2009 mid) El Capitan

Nalam a cipelos MBP4,1 (Early 2008) / C2D 2.6GHz/6GB RAM/256 SSD/nVidia 8600M GT mellett ugyonolyan jol hasznalhato a 10.12.4, mint az irodaban levo i5-4570-es vagy az otthon levo i7-2600-os gepen. Az irodaban es otthon hasznalt gepemben 8G RAM van es Fusion Drive.

Na közben akadt egy Mavericks, amit hajlandó volt restore-olni a Disk Utility pendrive. Most meg a Mac Mini-n az istennek sem sem jön elő a forrásválasztó ALT-ra. Azt tudom, hogy PC billentyűzettel mennie kéne, mert ezt a billentyűzetet korábban használtam a Macbookomhoz és jó volt vele ugyanez. Az nem lehet esetleg gond, hogy a billentyűzet és egér wireless? A hang pillanatában nyomom al ALT-ot, de egyszerűen nem jön elő a választó. Próbáltam Recoveryt is, szintén nem.

Maverickstol mar nem a dmg-t kell restoreolni, hanem a beepitett installkeszitot hasznalni. Nincs bekapcsolva a firmware password?

Ha be lenne, akkor boot előtt kérné a passt ugye? Mert akkor nincs. Akkor lehet, hogy a restore miatt nem érzékeli a pendrive-ot, mint potenciális forrást és ezért nem jön elő?