Sorozatok

Kinek mi a kedvenc sorozata(i) és miért?
Nekem az egyik nagy függőségem a sorozatokkal kapcsolatban van.
Persze sok szavazást lehetne kitenni, de felesleges, mert erre vannak külön oldalak…

Nekem is iszonyat sok kedvencem van.
Köztük olyan, mint a Breaking Bad, amit szerintem senkinek sem kell bemutatni.
Az egyik nagy kedvencem volt a Sons of Anarchy. Máig nem láttam olyan sorozat epizódot vagy filmet, ami olyan gyomrost adott volna, hogy 20 percig gyomoridegem volt tőle még akkor is, amikor tudtam, hogy mi fog történni, mert minden arra utalt…
Tavaly a House of Cards (ami idén annyira nem nyűgözött le), True Detective, Fargo, és azt hiszem tavaly kezdtem el nézni az Orange Is The New Blacket is, ami igen kellemes meglepetés lett. Mégis a tavalyi év legnagyobb dobása szerintem a Hannibal második évada volt. Számomra az vitt mindent. No meg a Flash is kellemes meglepetés lett számomra. Az Utópiáról nem is beszélve, hogy iszonyatosan jó lett a befejező évad.
Jelenleg is futó sorozatok közül nagy kedvencem még a Da Vinci’s Demons, a Banshee (ami szerintem a harmadik évaddal megint óriásit alkottak), Arrow-t is szeretem, no meg természetesen a Game Of Thrones.
Régebben egy-egy évadra kedvencem volt a True Blood, V, Californication, The Killing,
Új sorozatok közül a Daredevil tetszett iszonyatosan, meg a Wayward Pines. A Sense8 első két része alapján számomra csalódás volt (bár tudom, hogy az emberek felének bejött, a felének meg nem…).
És természetesen előkapok régi sorozatokat, amikről annak idején lemaradtam. Az első ilyen a Sopranos volt, ami kicsit csalódás volt számomra. Jó volt, de nem annyira, mint amennyire hájpolták az emberek. Ami nagyon tetszett az a Boardwalk Empire. Nemrég fejeztem be a Twin Peaks-et, ugyebár azért, mert nemsokára jön a folytatás, és tudni akartam teljesen az előzményeket. És ez az a sorozat, ami számomra a legjobb 3 közé fért be még úgy is, hogy 25 éve készítették!!! Most egy másik nagy saramat tudom le épp: The Shield. Bár a harmadik évadnál tartok, ami kicsit leülepedett épp, remélem lesz olyan jó az egész, mint a második évad… :)
Ezeken kívül van még 17 sorozat, amit már vagy láttam vagy még folytatódik, de annyira nem érdemelt kitüntetést, mint ezek. Pontosabban ezek küzül egy van csak amit megbántam, hogy megnéztem, ez pedig a Touch, ami nagyon nagy csalódás volt. No meg van még két kasza: Vampire Diaries és Originals :D
Röviden ennyi voltam, ti jöttök! :)

u.i.: valamilyen karaktert tennem kellett még a cím végére, mert minimum 10 karakter kell, hogy legyen a cím, és nélküle meg csak 9 karakter lett volna :D

Levettem 3 karakterre. :slight_smile:

Burn Notice, illetve a klasszikus Firefly. Szerintem kar volt a Forever-ert, a Daredevilt elkezdtem, de nem ragadott meg, a Sons of Anarchy meg a hetedik evadra nagyon nyogvenyelos lett. Az meg kulon vicces volt, hogy a het evad alatt megolnek 150 embert, es ennek semmilyen kovetkezmenye nincs. Marmint olyan, mintha ez a rengeteg gyilkossag nem tunne fel senkinek a bunuldozok kozul.

Agymenők (újra és újra)
Modern család (újra és újra)
Gátlástalanok
Doktor House (újra és újra)
A férjemvédelmében
Maffiozok (újra és újra)
Dr Csont
Camp
Fekete vitorlák
… és szinte mindegyiket megnézem kivétel a gagyi zombis, vámpíros.

viszont a modern család és az aymenőket ujra és újra rendszeresen idézünk belőle barátnőmel már :D

Big Bang Theory
bármelyik Stargate a universe kivételével
Battlestar Galactica

volt még sok, de ezek a legfontosabbak:-D

Mi most a Star Trek Voyagert nezzuk rendszeresen, korabban az Enterprise Next Generationt.
A TV-ben, pedig ha epp megy, akkor megnezem a King of Queenst, Criminal Mindsot, korabban How I Met Your Mothert.

A Sons of anarchy sorozattal kapcsolatban: épp mostanában (pár éven belül) volt volt, hogy kiderült Amerikában volt egy beépített rendőr aki próbált lebuktatni egy nagyon hasonló bandát. Nem tudom végül sikerült-e, de biztos nem ez az egyetlen szervezet, amelyik ennyi balhét megúszott. Ez is egy maffia, szervezett bűnözők.
Viszont időközben nagyon sok kritikát olvastam, hogy Sutter mennyire agresszív, feleslegesen mutat ennyi erőszakot. Viszont szerintem a valóságot meg sem közelítette a sorozatban megtörténő dolgok.
Viszont egy dolog iszonyatosan tetszett: Jax az első évadban összesen egy embert ölt meg, akkor is óriási megrázkódtatás volt a számára. Az utolsó évadban meg a közeli ismerőseit is szemrebbenés nélkül gyilkolta meg, ha úgy érezte, hogy megérdemlik. Tehát a végére már elég volt csak a gyanú, hogy valakit megöljön. Szóval szerintem igen szépen ábrázolta a sorozat, hogy milyen ember lesz valakiből, ha bekerül egy ilyen bandába.
Egyébként az utolsó évad nekem sem tetszett, de a gyomrost meg nyilván a hatodik évad utolsó részétől kaptam!

Most épp Ray Donovan, OITNB.

Big Bang Theory, HoC szünetet tart sajnos. Várom a True Detective végét, hogy egyben nézhessem meg.

Boardwalk nagyon jó volt, kár, hogy elkaszálták, Utopiát is nagyon szerettem.
True Detective, Killing zseniálisak, ha valaki szereti a lassú drámákat.
Régen tetszett az IT Crowd, de másodszor visszanézve nem jött be annyira, pedig voltak epizódok, amin elsőre fájósra röhögem a gyomrom. Aki bírja az angol humort, annak bejöhet.

Ami a humoros műfajban csalódás volt: The Office, Better Off Ted.

Egyébként nem nézek annyira vígjáték sorozatot, inkább dráma rajongó vagyok. Viszont én is nézem a The Big Bang Theory-t, de csak megszokásból. Van néha egy-egy rész ami jó, de összességében csak jó egynek sorozat. Himym-et is végignéztem avagy végigszenvedtem. És tényleg, az IT Crowd-nak volt egy-egy része, amin feküdtem a röhögéstől. A Californication nagyon tetszett, minden résznél azt hittem, hogy ennél durvább már nincs, és mindig rácáfolt a sorozat. Sosem felejtem el benne Marilyn Manson-t (mármint az igazit és nem azt az igazit aki a Sons of Anarchy-ban szerepelt :D)
Ja és a Silicon Valley fel van írva csak még időm nem volt belekezdeni. (Bár van így vagy 10 sorozat ami fel van írva, hogy egyszer belekezdek)

idioty: most arra palyazol valaki bemond valami olyat amit te meg nem lattal??? :)))))))

Ugy latom az itt elhangzottak java egybe vag, a mostanaban elismert es valoban minosegi darabokat emlititek sokan.
Hannibal (a Baranyok hallgatnak menten;), Bates Motel (a Psycho sorozatban ;)
Nalunk bejottek meg ezek: Top of the lake, Homeland, A sebesz, 24 (alap moka:)), The following,
Bron (skandinav)

Nem sorrendben, csak igy ossze-vissza :)

According to Jim
Big Bang Theory
The Affair
Californication
House of Cards
The Middle
The Newsroom
Once Upon a Time
Ray Donovan
The Sopranos
Sons of Anarchy
True Detective
Friends
Weeds
Entourage
You’re the Worst

De ez komoly, hogy senki nem nezte a Burn Notice-t? Hajitsatok el mindent, aztan nosza!

http://www.imdb.com/title/tt0810788/?ref_=nv_sr_2

Zöld íjász rulez!!! You have failed this city! :D

Ez nem ér, mert eleve nem sorozatnak készültek az ilyenek, így szinte az összes sikerfilmet ide sorolhatnánk, mint pl Star Wars, Vissza a jövőbe, Sikoly, stb. Bár az is igaz, hogy van néha egy-egy film, amiknél eleve mondjuk 6 részt terveznek, és azt mar sorozataként emlegetik…

Jut eszembe: Sherlock. :)

A Marvelt en is szeretem! Abbol sorozatok: Agent Carter es S.H.I.E.L.D :-)

Nekem nagy kedvencem volt a Twin Peaks, Miért éppen Alaszka, Columbo, Remington Steele, Jó barátok, 24, X-Akták, Hösök, ami hirtelen eszembe jutott.
Igaz nem mai sorozatok,de fiatalabb koromban nagyon szerettem öket. Most kezdtem megszerezni a Kemény motorosok évadait a fent leírt jó vélemények alapján. Remélem nem fogok csalódni.

Most, hogy megint előjött, nem is tudom, hogy hogy felejthettem el ezeket…

  • Doctor Who
  • Torchwood
  • Sherlock (a brit, Benedict Cumberbatch-csel)

Egyébként hihetetlen milyen sok jó sorozat van mostanában. Filmet viszont alig tudnak gyártani olyat, ami jó is. És lehet, hogy csak annyi a baj, hogy túl kevés az idő ahhoz, hogy normálisan ki lehessen bontani a szálakat, szereplőket. Teljesen ilyen (lesz) szerintem az új Steve Jobs film is. Amilyen összetett személyiség volt, inkább egy sorozatot kellene róla indítani, mint filmen megvalósítani és csak bele-bele kapni dolgokba. Viszont ennek is lehet hátránya, hogy csak úgy lenne jó, ha totál valóság alapú lenne, mert mégiscsak egy valós személyről van szó. Viszont tuti nem lehetne megoldani úgy, hogy végig érdekes is maradjon, csak ha belecsempésznek egy-egy kitalált dolgot. Na mindegy :)

1 Like

Eszembe jutott a sorozatokkal még egy dolog: nagyon sokszor könyv alapó sorozatokat (és filmeket) gyártanak. Én olvastam egyszer egy könyv sorozatot, amit olyan szívesen látnék sorozatban, de sajnos nem látok rá esélyt, hogy valaha is megcsinálják :) A könyvsorozat címe: A jéghegyek népe. De ezt nem akarom itt részletezni :)

Ma reggel olvastam:

I think right now television is the best that it’s ever been, and I think that it’s the worst that film has ever been — in the 50 years that I’ve been doing it, it’s the worst.
/Dustin Hoffman a The Independent-nek/
A hét dumája - Sorozatjunkie

Azért durva, hogy egy ilyen kaliberű filmszínész mondja ezt, és hogy mennyire igaz szerintem is!