Új Air és Mini

Na, mit szóltok???

Az első event kb. évek óta, amin tényleg történt valami olyan, ami arra utal, hogy még foglalkoznak számítógépekkel is.

Nem konnyu 60%-ot novelni a teljesitmenyen, ha 4. meg 3. generacios procikat cserelsz 8. generaciora :D Viszont sajnalom, hogy eddig nincs uj iMac. Mert vettem volna egy iMacet a kioregedett iMac helyett es melle egy hordozhato gepet, de most igy nem tudok asztalit venni :(.

1 Like

Ja, az 5x gyorsabb kiejlentesen nagyon jol szorakoztam.

Mondjuk az új Air meg a 13-as Pro most elég közel került egymáshoz.

En hianyoltam a nem Touchbaros Pro frissiteset (mert az “alternativ, hordzohato” gepnek egy MB vagy nem TB-s MBP-t valasztottam eddig) de igy mar osszeallt a kep. A nem touchbaros Pro repul, helyette van az MBA.

Mikor volt az event? :D

Most van vege, Lana del Rey enekel.

Na, akkor erről jól lemaradtam. Itt látszik, hogy már nem olvasom az iMagazint :D.
Nembaj, megnézem később az egészet…

Ez a mac mini megint drágult, nem is kevéssel. Nem egy rossz gép az eddigiekhez képest. Viszont legalább vannak rajta még értelmes portok :D.

Nekem is tetszett, amíg a keynoteot néztem. Azóta kint vannak az árak.
320környékéről indul, oké…
Csakhogy ez az alapgép egy ■■■■, már bocsánat. Összeraktam egy konfigot kiváncsiságból, egy olyat ami-mondjuk nem lenne rossz munkára, több évig, hát 690 ezerre jött ki XDD és ez még csak 16GB ram 512-es ssd-vel. Ez így nagyon kevés. Meg ugye csak integrált vga van.
Bár arra kiváncsi lennék, hogy ezek most asztali procik, amik benne vannak? Vagy laptop procik?

Szerintem ez az új Air a 12-es macbookot nyírta ki. Olcsóbb és többet is tud mindenben, kivéve az SSD kisebb.

Nem. Az kulon modell. Igazabol most kellene egy, az Airnel olcsobb MB. Mert ugy tiszta lenne a paletta.

MB - Core M sorozat, 1db USB-C
MBA - Core i U sorozat, 2db TB3
MBP - Core i HQ sorozat, 4db TB3

Ebben az elgondolasban nincs helye (nem is frissitettek) a touchbar mentes Pro-nak, mert a Touchbar mentes Pro, az az Air.

A Touchbarmentes Pro alatt a 13"-os MBP-t érted?

Nem ertem a kerdest. Notebookokrol beszelunk. Van enkik sima, Air es Pro. Es csak a Pro-ban van Touchbar, tehat, csak abbol lehet mentes.

De van a 13" és 15". A 13" korábbiakban csak 2 magos volt és a 15" volt 4 magos. Bár tudom, hogy az új szériában ez felborult, csak az nem tiszta, hogy most már a 13" felér-e egy 15" géppel (nagyjából).

Iden az Apple csak a Touchbart tartalmazo 13" es 15"-os gepeit frissitette (nem touchbaros modell, csak a 13"-asban van, de az iden nem frissult). Minden idei gepukben 4 magos lett valtozatlan hokeret mellett a korabbi 2 magos CPU, minden korabbi 4 magos CPU pedig valtozatlan hokeret mellett 6 magos lett. A mostani 4 magosak valamennyivel gyengebbek, mint a korabbi 4 magosak (hiszen nem nagyon termelhet se tobb hot, se nagyon fogyaszthat tobbet). Tehat, egy korabbi HQ sorozatu (nagy hokerettel rendelkezo) 7000 sorozatu CPU (pl. ami van a 2017-es 15"-os modellekben) erosebbek, mint a mostani, 8000 sorozatu 4 magos processzoraik. A Touchbart nem tartalmazo 13"-as modellekbe, az Apple azokat a processzorokat pakolta, amiket korabban az Air-be pakolt (tehat azt a sorozatot, nyilvan, ujabb tipust, hiszen azok aktualis sorozatu processzorok voltak).

1 Like

Viszont a Mini szerintem nagyon rendben van.

2 Likes

Inkabb, az aktualis a jo szo, nem?

3 Likes

Igen, talan az pontosabb :D

Nem szoktam ezt mondani de ez most nagyon drága a 128-ról induló SSD meg vicc.