Te úgy szoktál bevásárolni, hogy bespájzolsz 5-6 évre előre spagetti tésztát, vagy mindig akkor veszel ha szükség van rá? :)
Ez egy vad összehasonlítás, de minek fizessek előre olyasmiért pénzt amiről nincs konkrét elképzelésem mikor fogom kihasználni?
Persze telepakolhatnám felesleges dolgokkal a lelkem megnyugtatása végett, hogy “ehj, milyen jó döntés volt a nagyobbat venni…”, de ez csak önigazolás-keresés. A valóság az, hogy a 256GB tárhellyel szerelt gépem még rendelkezik 160giga szabad hellyel. Ugyebár belekalkuláltam a felhőkből lehúzott (lokálisan tárolt) adatok méretét is… Van ami szinkronra vár, van ami már itt van. Használattól függően…
Ez az én helyzetem/esetem… De mindannyian mások vagyunk.
Én inkább a kijelző színhűségére, a memória mennyiségére áldozok…meg némiképp a pro(f)esszorral foglalkozom :) Meg már inkább az hoz lázba, hogy minél hordozhatóbb, könnyebb legyen a munkaeszközöm.
Sziasztok.
Köszi a segítséget mindenkinek,rendesek vagytok. Úgy döntöttem,hogy akkor végül is a 6magos,i5,8GB RAM,256GB SSD konfigot fogom választani pár hét múlva. Még azért megnézek majd a youtube-on vidiket a miniről,hetedike után lesznek dögivel gondolom.
256-os SSD vana gépemben és folyamatos küzdés, hogy legyen 30-40GB helyem. (pedig még egy 128as SD kártya is van a gépben.
Torold a felnott tartalmakat… :)
Na pont azaz egy amit streamelek :D
Szerintem érdemes lehet elgondolkozni az i7-en, most utánanéztem 60ezer a felár az i5-höz képest, viszont az i5-ben nincs hyperthreading az i7ben meg már van. Szóval 6/12 magos cpu-t kapsz ebben az esetben, hosszú távra lehet megéri inkább ebbe fektetni.
Nalam 256 GB ssd-n es kb 140gb szabad hely, semmi zene/film/photo a gepen nekem a 256 boven eleg
Nálam is 256, kb 40gb szabad. Oké fent van egy bootcamp is 70gb-vel. Szerintem 512 lenne az arany középút. Azon nagyon kényelmesen el lehet férni.
Drágán adja de azért a memória árak elégé elszabadultak ez elmúlt évben.
Jönnek a mini geekbench eredmények, elégé komoly.
https://9to5mac.com/2018/11/02/mac-mini-base-2018-geekbench/
Tanulság: haklit kell építeni.
Hátha belekerül az intel optane az iMacbe is, és lesz ilyesmi konfiguráció. Én reménykedem benne.
Azért a ram csere nem lesz egy egyszerű művelet, és kalitkába tenni a ramot, csak azért, hogy a kedves user b@szódjon meg… mert technikai magyarázatot nem nagyon találok.
Ha addig eljutsz, már mindegy is.
Igen, de ha nem csomagolják be, akkor nem kellene szétszedni a gépet.
Ahh, majd’ 10 percet elvett az életemből :)
Néhány kép meg piros nyíl és karika is elég lett volna.
Lehet ám tekerni is a videókban :D
Elvileg annyira azért nem öncélú:
As seen in older iMacs, the RAM is protected by a perforated shield that allows the memory modules to operate at a high frequency of 2666 MHz without interfering with other device functions, according to iFixit.
Vagy ez is csak BlaBla, mert nekem teljesen jol megy az i9 es a Ryzen mellett is a 2666 MHz-es es a 3200MHz-s ram is, mindenfele kalitka nelkul az ATX hazban, levett oldallappal.