Uhm… Nekem MBP M1 Max van. Idonkent kap csak komolyabb feladatot, de nem figyeltem meg fel komolyabb zugasra. Idom javareszet a meleg/forro egoveken toltom, de itt sem kulonosebben erolkodik. Melegnek meleg szokott lenni, de olben meg birhato.
Egyszer behalt a logic board (kb 2-3 honapos volt) - gariba csereltek.
van mar 14’" mbp is nalunk igaz csak a 10 magos/16GB de ha erdekel valami teszt dobj egy mailt
Köszi az infot, és a Tiéd mikori példány? Tavaly augusztusban még írtak róla júzerek. Mondjuk ennek annyira nem örülök.
Köszi, nem volt már képem ezzel zaklatni, igazából egy még hátravan, írok majd.
Először azt nézném meg hogy az a 3d mennyire van optizva erre az arm-re, ha minden ok akkor hajrá.
Ha picit is kell a hordozhatóság akkor laptop, nekem mpr m1 pro 14, koppkopp eddig szuper, 7 hónapos. Ha jól tudom “gyárilag” le vannak fojtva pár százalékot, hogy a venti ne pörögjön állandóan, de ezt terminállal lehet mókulálni. Nálam nincs melegedési probléma, 12 óra meló után sem. Amiről Peppino ír hiba: a sós pára (pl tengerpart közelében) lecsapódik a gépben, és kinyírja a venti kábel csatiját az alaplapnál (mert nincs jól szigetelve az a műanyag basz), ami zárlatol, és vagy a csatinak off csak (cserélhető), vagy a vezérlést offolja ki, alaplap csere. Ez már régi probléma amúgy. Ja, pl két moncsihoz, utp-hez már kell egy normális hub, nekem caldigit van, az jó és baszott drága, már ha lehet kapni.
Studio: haverom gépét nyúztam, nem lehet megakasztani, brutál tartalékokkal, komoly hűtéssel.
De én ha már asztali akkor mini pro, de te tudod. El kell menni egy boltba és ki kell próbálni őket.
Köszi! Nem elsődleges a mobilitás, de olyan jó árban van az MBP, hogy elgondolkodtam. A render enginet sajnos már nem fejlesztik, és nem működik rendesen arm-en, de minden anyagom abban van, ezért szenvedek a gép váltással már egy ideje – csak most elkezdett elfáradni a pgu az asztali gépemben és nem fogom megúszni.
És a haverodnak nem volt ez a be sem kapcsol effect a studionál? Mert annál meg az hozza rám a frászt, de minta az csak a ultrás gépeknél lenne.
Usa fórumokon lehet olvasni Studio ssd halálról, így utólag megállapítható hogy egy szériát érintett és még garancián belül mindegyiknél. Pár nappal, héttel a vétel után. Az hogy ezekből jutott-e EU-ba az passz.
Értem, kösz!
Ezt tavaly novemberben vettem… nem tudom mikori gyartas.
Itt valoszinu a “vezerlest” lotte ki… mukodott a gep, viszont nem mentek a periferiak (usb-c, magsafe, hdmi…)
de orulnek ha a tengerparti sos pára okozna problemakat
Akkor is, ha Tom Hanks vagy és a Fedex-nél dolgozol?
Köszi! A mac studionál van ez a venti nyikorgás, meg eldobálja a bt-s eszközöket – Apple-t is, nem diszkriminál a lelkem – de ezekkel még együtt lehet élni.
Attól függ merre indul el a rohadás. Ha a kábel felé akkor cserélik, ha az alaplap felé akkor a géniusz megnézi a szerviz pdf-et ahol is imigyen: - slubick csatlakozó, próba, ha működik örülünk, ha nem, kiírva alaplap cserére. Ennyi a protokoll, nem fognak forrasztgatni már semmit.
Zsolti barátom gépe alap stúdió talán a több rammal, de nincs nyekergés és bt gond sincs, kábé egy éve vehette, megjelenéskor na. Ő fusion-ben bohóckodik 3d-ét, szerinte az intelesek csókolomot köszönhetnek ennek a masinának.
Ez nagyon szoftverfüggő, az editálás még hagyján, a render a szűk keresztmetszet, viszont az amd kiiktatásával, meg a bővíthetetlen mac pro megalkotásával meg is üzenték a 3D szakmának, hogy merre van az arra. Nem véletlen, hogy az Autodesk b.szik portolni az arnoldot nem hogy arm-re, de már a metál támogatást sem írták meg az opengl kinyírása után. Szomorú.
Viszont Tomigonzo-nak hála kiderült, hogy mégis működik a prorender M1-en, szóval már csak 2 kérdésem van:
• érdemes-e apple care-t venni 142 ezerért az mbp-hez?
• A sötétszürke tényleg annyira gyűjti az ujjlenyomatot, mert akkor inkább ezüstöt veszek?
Köszi!
Nekem pl a 2018-as MBP-re a leheto legjobb dolog volt az AC+ megvasarlasa:
- 2020 majus: elkezdett felpuffadni az akku, annyira, hogy nem tudtam osszecsukni, tehat lett egy akkucsere.
- 2022 december: ugyan tartotta a toltest az akku, de megkert, hogy szervizeltessem a batteryt. Itt kijelzocseret is kaptam a folyamat kozben (elkezdett szetmenni a kijelzo koruli gumigyru)
- 2023 julius: a 3. Sonoma DP installja utan, az alapap megkattant, random T2 miatti rebootok, kb semmire sem lehetett hasznalni, itt kicsereltek az alaplapot.
Nálam még az előző 2014-es mbp-nál jött elő a kijelző foltosodás, akkor viszont nem volt jó tapasztalatom az apple care-el, konkrétan nem segített semmi, mert kiderült, hogy csak az Apple Care + lett volna jó, de azt meg nem forgalmaztak Mo-n…
Szóval figyelj, hogy az Apple Care és Apple Care + nem ugyan az!
Ha sima AC-m lett volna, akkor most, csak a 2020-as akkucsere lett volna benne, mert az lejart volna 2021 decembereben. Viszont az AC+ hosszabbithato (evente £89.99), igy azota is “vedett” a gepem. A legolcsobb javitas is tobbe kerul, mint az AC+ ara.
Jajj, ez nem túl bizalomgerjesztő, és ez a + itthon nem is elérhető, mert nem találtam ilyet a hu-store-ban?
Szerintem a hordozható gép nem arra való, hogy állandóan nyúzzák, több a hibalehetőség is (akku, kijelző …), az asztaliakkal ritkán van probléma.