Új iPhone vásárlása, de honnan?

Szeretnék venni iPhone-t. Újat. Viszont korábban találkoztam olyan gsm bolttal, ahol elmondásuk szerint csak saját garanciát adnak és nem érvényes rá az Apple garanciája. Ez azért lehetséges, mert nem EU-ból hoznak be telefont?
Másik, hogy hol lehet kapni olyan új telefont, amire érvényes is a garancia?

Fuggot mindharom mobil-szolgaltatonal. Fuggetlent minden hivatalos Apple-viszonteladonal, vagy online az Apple webaruhazabol.

Igen, csak függőt nem akarok semmi esetre sem, az Apple viszonteladóknál meg igen drága. Régebben volt a jemila gsm bolt, ott lehetett venni jó áron normális telefont (bontatlan fóliás telefont), de lehet közben megszűnt ez a bolt. Az XXL gsm boltot kérdeztem még 1-2 éve, ők meg azért adják olcsón, mert csak a telefont adják mindenféle tartozék nélkül.

Ja ertem. Itt esetleg?

http://keraport.hu/egyeb

Hm, azért nem gondoltam rá, mert mikor ott vásároltunk, akkor kérdeztük az iPad-et és azt mondta, hogy az nem éri meg. Azt hittem iPhone sincs. Kösz a tippet! Onnan szívesebben veszem, még ha egy picit drágább is!

edit: amúgy ha nem küldöd el a linket, akkor meg sem találtam volna ezt az oldalt. Nem gondoltam volna, hogy a használtak között van egy egyéb menüpont is…

Tudomásom szerint minden hordzoható apple termék világgaris, szóval nincs olyan hogy csak egy adott üzletben garanciális a termék.

Ez az, hogy telefonon érdeklődtem és azt mondták, hogy nem érvénes rá az Apple garancia. Ezt nem is értettem akkor sem, hogy miért. De több hasonló gsm oldalán olvasni azt, hogy csak bolti garancia van a készülékre és nincs eredeti gyártó garancia. Ez nekem is nagyon furcsa amúgy.

azok a készülékek vagy lopotak vagy felujított termékek, mint mondtam elvielgben minden hordoható termék világgaranciális, így mindegy hogy hol veszed meg. Ha esetleg csalnak a számlával és nem adnak róla ÁFÁ-s számlát ezt az apple rendszere nem érdekli ők csak serialt néznek.

Az Apple tudja, hogy egy adott sorozatszámú iPhone-t melyik viszonteladói partnerénél vagy melyik Apple Store-ban kellett volna értékesíteni, ezért nem minden esetben fogadja el a GSM-ek számláját garanciális vagy szavatossági ügyintézés esetén.
A garancia kezdete minden esetben az első kiskereskedelmi számla kelte lenne, de az Apple általában az első aktiválás időpontjától indítja az egyéves garanciát és nem is kér számlát az első 1 évben, de a 2. évben a magánszemélyeket megillető szavatossági ügyintézésnél mindig kér.

1 Like

Sziasztok BUEK! En a mobilkereskedes.hu rol rendeltem viszonylag korrektek voltak es rendben megerkezett a telefon (iphone 6s plus) bontatlan csomagolassal.

Az így ok, viszont még az a kérdés, hogy majd el fogja-e fogadni a garanciát az Apple, ha úgy van. :)

Egyébként így az oldal leírása alapján korrektnek tűnik a bolt. Amúgy is ha jól látom fel kell hívni őket, hogy megrendeljem a telefont, és akkor rákérdezek a garanciára. Viszont ahogy látom ennyi pénzért 27%-os áfával adják és leírás szerint EU modell. Szóval elvileg nem lesz vele gond :D

mondjuk érdekes ez a mobil kereskedés hogyan oldja meg, annyiért adja a telot mint a legolcsobb német üzlet (amazon) csak éppen magyarországon 10%-al több az áfa :)

Most néztem a rendelést erről az oldalról, kicsit félek a kiszállítástól. Mármint nem én venném, hanem a párom és kicsit féltem, hogy nem támadja-e meg a futár. Manapság nem lehet tudni.
Előre fizettél vagy futárnak helyszínen? Gondolom csak utóbbi, mert nem nagyon bíznék meg ilyen boltban előre kifizetésnél. :) Átadásnál egy dobozt adott át a futár, vagy már rögtön a telefon dobozát?

Nem en vettem at, szoval a dobozos kerdest nem tudom, de helyszini fizetes volt. Esetleg akkor kerd a munkahelyedre a szallitast?

Köszi! A munkahelyem neccesebb bár ott meg a kapunál őrök vannak, úgy hogy az átadás meg biztonságosabb :)
De félnék annyi pénzzel bemenni a munkahelyre :)

“Jesszus” ezt most inden negativ felhang nélkül, magyarországon már ilyenektől kell félni? vagy egy kicsit te vagy parásabb az átlagnélkül?

Sose lehet tudni. Persze, hogy félek amikor ennyi pénzt kell kiadni készpénzben. Remélem későb is fogok félni és megbecsülni… :D

El fogja fogadni, nem kell parázni. Az Apple rendszere az első aktiválást nézi, ha nem volt bekapcsolva akkor onnantól indul az 1 év a világ minden táján, ha igen, az pech. Ez a rizikó benne van a sarki GSM-eknél.

Problémát a második év fog okozni, mert azt még a “hivatalos viszonteladó” Telekom is magasról leszarja.

Szóval megérkezett a telefon a mobilkereskedes.hu-tól.
Rendelésről: Majdnem 3 hete szombaton rendeltem meg és a honlap szerint raktáron volt a készülék. Ehhez képest hétfőn hívtak (bár elvileg mindenkit hívnak egyeztetés céljából), hogy még sincs raktáron, éppen feltöltés alatt van (nem tudom pontosan mit jelenthet ez náluk). Azt ígérte, hogy a hét második felében átadják futárnak. Persze pénteken nekem kellett telefonálni, hogy mi a helyzet, és megint azt a választ kaptam, hogy még mindig nem érkezett meg, a következő hét elejére jön meg. Az viszont igaz, hogy mindkét telefon beszélgetéskor rákérdezett, hogy még így is igényt tartok-e a készülékre. Tegnap hívtak, hogy megérkezett, mai napon szállítják és megérkezett.
Átvétel: Szerintem a srác aki kihozta, a kereskedés dolgozója lehet, mert az iPhone dobozát és a számlát kézben hozták. Ha külső cég lett volna, akkor általában berakják egy dobozba a számlát és a terméket is. A lényeg, hogy átvétel rendben volt, a számlán az adatok helyesek valamint a számlán szerepel a készülék dobozán található IMEI szám, ami, mint utólag kiderült szintén egyezik a telefon által kiírt IMEI számmal. A doboz fóliázva, a telefon hátulján rajta a fólia, minden érintetlennek tűnik.
Használat: Nos ugye egy másik topicban írtam, hogy miért volt kicsit körülményes az aktiválás, ezen kívül az első alkalommal valamiért nem sikerült (tegnap óta vannak gondok a UPC szolgáltatásával nálunk), másodjára már jó volt. Az egyetlen egy érdekes dolog az volt, hogy Hollandiát jelölte meg, mint alapértelmezett ország az első beállításnál. Tehát valószínű onnan származik. Egyébként iTunes-ról szépen visszamásztak a régi mentésből az adatok az alkalmazások a beállítások. A telefon 9.1 rendszerrel érkezett. Ez utóbbi nem tudom számít-e valamit.
Sorozatszámot ellenőrizve az Apple oldalán írja, hogy 1 év garancia van rá. Azaz jövő jan 19-ig. Most már megnyugodtam, ha ez van kiírva hivatalosan az oldalon :D
Szóval összességében meg vagyok elégedve a céggel. Persze jobb szeretek még mindig elmenni én a termékért, mint egy futárral kihozatni, de ehhez hozzá kellene már szoknom. :D