WWDC@2016 keynote

Remelem Ti nem vesztegettetek erre az idotoked… En ugy latom itt fogyott el veglegesen Jobs lendulete… amiert meg plane szomoru vagyok, hogy 15 ev utan kinyirtak az OS X nevet. Az ios eddig is hidegen hagyott, de az, hogy 15 percet arrol beszelnek, hogy milyen jok az uj smiley-k meg a villogo hatter… hat nemtudom, szerintem ez a szanalmas kategoria. 10.6.8 ota keptelenek egy beton stabil rendszert irni, de ez senkit nem erdekel, az a lenyeg hogy trendi csilli-villi legyen.

2 Likes

Egyrészt egyetértek veled, mivel tényleg nem volt semmi olyan újítás, amire felkaptam volna a fejem. Kivéve az apróságok, amik az OSX khm… macOS-t teszik jobbá.
Másrészt, nekem nem hiányoznak a nagy bejelentések, inkább legyen atomstabil rendszer semmi újítással, mint egy bughalmaz csilivili új rendszer. Szerintem nehéz megtalálni a középutat. Mert ha nem mutatnak be semmit, akkor az a baj, de ha bemutatnak, akkor meg az a baj, hogy nem fekszenek rá a stabilitásra.
Aztán fejlesztői szemszögből igen is van sok újdonság. Bár ezek is csak nagyon aprók, de igen hasznosak. Szóval lehet, hogy amit bemutattak, az csak demonstráció volt és az igazi áttörés majd akkor lesz, ha a fejlesztők kihasználják az új képességeket. Egyébként szerintem a sok csilivil emoji és effekt arra volt jó, hogy lássák a fejlesztők, hogy mi mindent lehet fejleszteni a Messages-hez. Szóval nem feltétlenül az volt a lényeg, hogy milyen semmire sem jó animációkat csináltak, hanem, hogy mire lehet képes egy külső fejlesztő.
Lefényképeztem az egyik slide-ot, hogy lássam milyen új lehetőségek vannak és találtam benne olyat, amit már rég óta várok. Csak azt nem tudom, hogy ez iOS-re elérhető lesz-e (mert már régóta elérhető OS X-en).

1 Like

Meg is találtam közben amit említettem, és tényleg elérhető lesz iOS10-től: ez pedig a beszéd felismerés. És itt ez nem a Siri, nem a diktálás, hanem az ami az OSx-ben már oly rég óta elérhető beszédfelismerő. Számomra ez azért fontos, mert már egy ideje szeretnék megvalósítani egy alkalmazást, de ez kellett volna hozzá. Így ezerrel belevetem magam :D

Szerintem a watchOS fejlesztes nagyon komoly, es nagyon varom.

A tobbi szinte semmi extra.

A Messages demónál azért elég kínosan éreztem magam. Sirinél arra gondoltam, hogy juhú, itt van Cortana. Ami nekem tetszik, a Swift Playground gyerekeknek. Jó a felhős copy-paste, a single sign-on egy kicsi aggaszt.

Nem gondolom, hogy Steve-et kell hiányolni, a wwdc mindig a fejlesztőknek szólt, olyan kulcsszavakkal, mint framework meg api, ami - érthetetlen módon - nem hozza lázba a vásárlóközönség döntő többségét.

Kicsit tul van tolva ez a Jobs legenda, ugye azert nem gondoljuk, hogy egyedul talalt ki mindent :)

1 Like

Egyetértek: btw Steve ugyanígy behajolt volna a távol-keletnek. Meggyőzték volna. Én a full screen animációknál összecsuktam az iPad-et, túl sok már ez nekem. :) (Lost in translation)

Ugye megvan, hogy a wwdc nem igazán a gépekről szól?

2 Likes

Cigánykodás megint csak megvolt, 2009 MacPro-ra már nem megy fel a Sierra. Direkt összehasonlítottam, - már amennyit én értek hozzá- hogy miben különbözik a 2009- 2010 MacPro. 2009-esben nincs Wifi és más a VGA kártya, na most ezért nem megy fel a 2009 Mac Pro-ra a Sierra? Bár egy ismerősöm a 2006-os MP-ra is feltette az El Capitant-, gondolom majd erre is fellehet buherálni valahogy.

Mindenesetre valóban értelmetlen a sok fenszi dolog iMessageben, de azért van néhány hasznos újítás is. Hajrá.

Egyébként én nem értetem, mi az a WeChat? :))

Menni fog, max telepiteni nem fogod tudni direktbe, vagy kell ala egy osx86-os clover bootload-er… @Czo biztos segiteni fog benne :) Nekem is dobnom kell a hackintosh profile-kat, mert azok meg macpro3,1-re lett csinalva.

Tudom, hogy voltak cuccok, amit ott jelentettek be, de szerintem ezek inkább kivétel, mint főszabály.

1 Like

Igen, annak idején elbakták. Azt hiszem tavaly említették is, hogy csak a fejlesztésre (avagy szoftverre) fognak csak koncentrálni. Nem is baj ez szerintem, hogy a szoftvert (majdnem) tavasszal mutatják be, míg a hardvert ősszel. Így fél évente van valami újdonság. :)

Mondeó :) ez jóó

Nem értem a fanyalgókat. Igenis jó dolgokat mutattak be. Szinte a legtöbb gyári apphoz adtak API-t. Ez a lényeg. Innentől lehet kiegészítőket gyártani a message, phone stb apphoz. Ez egy nagyon fontos dolog. szerintem

Ezzel inkább tehermentesítik magukat, azután lenyúlják a jó ötleteket.
(2 millió app? Mégis, minek-kinek? Mindig szerettek nagy számokkal dobálózni, de ez (is) nekem igen gyakran önfényezésnek tűnik.)

Nekem 2008-as van, elvagyok vele. Inkább a gyerekeket cserélném le csendesebbre. :)

4 Likes

Több van azért ebben, mint gondolnánk:

    i|OS
  mac|OS
watch|OS
   tv|OS

Azaz: iMac, watch TV!!!
:D

Egyébként végre a tvOS alkalmazásoknál kivették azt a hülyeséget, hogy kötelező úgy megírni az alkalmazásokat, hogy az eredeti távirányítóval is működhessen. Azaz most már jöhetnek olyan játékok, amiknek a követelménye, hogy legyen külső játék kontroller.

Viszont most mar az iOS nev nem jo igazabol azt is atkene keresztelni mobilOS-re.

Watchra nagyon kivancsi leszek.

Szerintem az nem gáz, hiszen az iDeviceok miatt van.

En lassan telepitem az uj macOS-t… huh de fura ezt kimondani, annyira a regi elavult 9-es rendszer jut az eszembe rola.