WWDC 2017/2018

A pletykák nem annyira érdekesek, de a programban nem szerepel az Apple Design Awards, amit a legjobban sikerült szoftverekért szoktak kiosztani.

En arra vagyok kivancsi, hogy az APFS-en sikerult-e valamit reszelni.

Ezt mar irtam a ph!-n is, de en a mostani apple fele minosegellenorzes es fejlesztesi hozzaallas mellett egyaltalan nem szeretnek uj fs-re atallni. :) Mar varom, hogy fullon lesz a redit meg tobbi hasonlo kaliberu oldal, ahol probaljak a szerencsetlenek visszaszerezni az adatokat, persze backup nelkul.

1 Like

Nagy +1!
Nem tudom olvastad-e Adam Leventhal blogjaban az APFS-el foglalkozo bejegyzeseket, fokent azt, amikor leirja, miert is nem ZFS lett az uj fajlrendszer. Be kellett volna fejezni az implementaciot, csinalni egy egyszeru grafikus management feluletet hozza es kesz.
http://dtrace.org/blogs/ahl/2016/06/15/apple_and_zfs/
ui.: Ami mondjuk felhasznalobaratabb az APFS-ben, hogy pl. rollbacknel csak restart utan ervenyes a rollback. Az ZFS ahogy kiadod a parancsot, kerdes nelkul rollbackel.

Nem olvastam meg, most csak igy gyorsan beleneztem… azert ez nekem is nagy szivfajdalmam volt, hogy elcsesztek a zfs-t.
Amugy nemtudom Ti, hogy vagytok vele, de engem egyaltalan nem mozgatnak mar meg az apple fele esemenyek… az utolso amit lattam az volt, amikor 15 percet pofaztak a zsir uj emoji-rol az imessage-ban. Pont ugyanolyan lett mint a microsoft, ugyanugy szarasig vannak penzzel, amivel kb hatartalan a lehetosegeik lennenek software-s teren, (kilora megvehetnek a legjobb mernokoket es programozokat.) cserebe pedig egyre silanyabb minosegu termekeket kapunk. Engem mar csak a megszokas tart az almanal, ilyen arak mellett pedig egyre tobbszor gondolkozom a valtason. Meg mindig vagyom a 12"-s macbook-ra, de nem $1600-ert.

Egyetértek.

Az Apple Jobs alatt alapvetően egy programozó/mérnök vezette cég volt, ahol egy jó ötlettel oda lehetett menni Jobs-hoz és esély volt arra, hogy megkapja a támogatást.
Ma be kell tartani a parancsnoki láncot. Mindenki a felettesének jelent. Így középvezetők és marketingesek és salesesek döntik el, hogy miből lesz valami vagy nem. Mennyire bugosan adnak ki valamit.

Az Apple manapság nem érdekesebb, mint a Microsoft vagy az IBM volt a '90-es években.

Rendszerint alulbecsülik Steve szerepét, miszerint nem volt zseni, meg ő is csak egy ember.
Viszont jó ízlése volt, és nem tűrt meg semmilyen maszatolást a részletmegoldásoknál (hardver területen biztosan nem). Ennyi szarság egyszerűen nem történhetett meg, amíg ő volt a főnök, hiszen a cég tulajdonképpen a sajátja volt. A mostani főnökök viszont egy mindenen túlnövő, iszonyú méretű entitás működtetői, akik nem érezhetik magukat gazdának.

Innentől vége is az eredeti, romantikus történetnek, amit nagyon szépen mutat a székházépítés, mint szimbólum.

Az az igazság, hogy eddig nem értettem egyet azokkal, akik a cég hanyatlásáról beszélnek Jobs nélkül. Persze tudom, hogy Jobsot nem lehet helyettesíteni. Az utóbbi 1-2 évben kezdtem el érezni azt, hogy nem biztos, hogy jó irányba tart a cég. De ettől függetlenül még mindig bízok a cégben. Még van hová butulniuk… És remélem még hamar észbekapnak és ráfekszenek a hibajavításokra és a meglévő rendszerek tökéletesítésére az új fícsőrök helyett.

A WWDC-t egyébként mindig nagyon várom. Nem feltétlenül a megnyitót, mint mások. A szeptemberi esemény viszont évről-évre kevésbé érdekel. Legutóbb is kihagytam rajtam kívül álló okok miatt és este mikor hazaértem, akkor jutott eszembe, hogy most volt az “esemény”. Régebben pedig majdnemhogy a napokat is számoltam az eseményig.

Jobs egyik nagy érdeme az volt, hogy az Apple-t egy startup-ként tudta üzemeltetni. A siker titka talán abban volt, hogy a kreatív emberek egy ilyen helyen tudnak leginkább működni. És mivel Jobs is egy kreatív ember volt, értette ezt.

A jelenlegi vezetés megpróbálta “leprogramozni” a Jobs alatti működést. Ez lett belőle. Egy klasszikus multi, aki azt hiszi magáról, hogy startup.

Számomra a legnagyobb kérdés, hogy Cook és a felső vezetés elhiszi-e, hogy ők képesek megőrizni a régi Apple-t. Titkon remélem, hogy van elég józanság bennük, hogy keressenek egy olyan embert, aki tud egy Apple méretű startupot vezetni. Cook lehet a világ legjobb második embere egy cégben, de ő teljesen alkalmatlan egy startup vezetésére.

A ceg mentalitasa olyan iranyban valtozott, hogy a hibajavitasok helyett egyszerubb uj “ficsoroket” bevezetni.
Ezt minel gyorsabban teszik, annal kevesbe fognak a hibakkal foglalkozni (…a tobbseg nem melyed el annyira, mint a forumra irogatok…)

Azért azt is tegyük hozzá, hogy Jobs ideéjében a cég 10ed ekkorra volt. És nem kevés dolog volt amire úgy vették rá Jobsot ami később siker lett.

Akkor még megvolt erre a lehetőség… Egy “multinál” már nincs.

Nem picit 😂

1 Like

Sztem újabban pont hogy nem úgy viselkedik az Apple, mint egy klasszikus multi. Azok egy vállalható haszonkulcs mellett kismillió darabot akarnak eladni a termékeikből, az alma ezzel szemben – ahogy a szakács 2012 elején megmondta: vissza kívánja állítani az Apple premium státuszát – az árak emelésével mid luxus termékké szándékozik tenni a termékeit, ami csökkenő eladás mellett hasonló, vagy emelkedő hasznot eredményez (pl. iPad Pro 9.7). Jobs idejében a márkaismertség és a beágyazottság növelése volt a cél, kisebb haszon – lásd Macbook Air – mellett. Ha igaz az előrejelzés, és idén megszűnik az MBA, akkor nem lesz fél millió alatti Apple notebook. Ez éppenhogy szembemegy egy hagyományos multi működésével; ha az új szifon ára tényleg 300-tól (HUF) indul majd, akkor meg aztán végképp.

1 Like

Van logika abban amit mondasz, kiderül mi lesz ma este.

Most először kezdek aggódni, hogy mi lesz este. Ilyen még nem volt. Pedig alapvetően fejlesztői konferencia és nem kellene a termékeken aggódnunk csak a szoftveren.

1 Like

Bar milyen fura tobb kollegam is ipodrol hallgat zenet munkakozben. En se ertem de van ilyen :).

Unokatesóm is és azért, mert nem akarja a telefonját meríteni zenehallgatással.

A zenehallgatás nagyon durván NEM meríti a telefont (főleg ha vezetéken hallgatja).

tács (miért 6 karakter a minimum?)