Mai napig emlegetem a mobil mac mini-det :))
Egyébként érdekes, hogy iOS-en hamarabb kinyírták a 32 bites alkalmazások támogatását, macOS-en High Sierra lesz az utolsó.
Na, nekem ez a leginkabb zavaro dolog a jelenlegi Apple vilagban. 10.5-nel ugydontottek, hogy nem kell tobbet classic tamogatas (azt megertettem, hogy az x86-os OS X nem kapott a PPC emualcio melle m68k emulaciot is), de igazan zavaro volt, hogy 10.7-nel kinyirtak a rosettat. Egy csomo regebbi jatekom lett jatszhatatlan, mert nem indult el tobbet az installer (hiaba volt kiadva a telepitett jatekhoz inteles patch).Majd Sierranal kinyirtak minden olyan binarist, ami 10.4, 10.5, 10.6 alatt lett x86ra buildelve, jovore pedig kinyirnak mindent ami nem 64 bites. Mindekozben Windows alatt (ugyonaz a mac, bootcamp, windows 10) berakom a Drivert (jatek) vagy a Sims2ot vagy barmilyen regi cuccnak a lemezet es tudok jatszani. Apple, miert nem igy dolgozol?
En alapvetoen orulok annak, hogy az apple agresszivan nyomul elore.
Igaz, windows alatt minden regi vackot el tudsz inditani, de emiatt annyi kompatibilitasi cucc van benne, hogy a modern dolgok isszak meg a levet.
Persze egy emulator jo lenne, amiben futtathantad - lasd DosBox.
Én is örülök, hogy ennyire agresszívan megy előre. Persze értem én, hogy előbb-utóbb én is ilyesmi áldozata leszek. De gondolom könnyebb lesz a későbbiekben csak egy architekturára optimalizálni. Vagyis inkább úgy mondanám, hogy semmilyen más értelmes dolog nem jut eszembe, ami miatt meghozhatták ezt a döntést.
Nade nem kene optimizalni. Maradjon meg iOS10 apikeszlettel a 32 bites library, es fejlessze tovabb csak a 64 biteset. A frissen kiadott Xcode pedig iOS11 support eseten ne buildeljen 32bitre. Anno ezt megoldottak a cocoa es carbon apiknal. Csak a cocoabol keszult 64 bites verzio.
Szerk.: nekem most lett mukodeskeptelen ketto olyan jatek, amivel meg a PalmOS majd kesobb a PocketPC korszakban kezdtem el jatszani.
Ha ezt az iMac Pro-t letolják a nép torkán ennyi pénzért, akkor az új MacPro mennyi lesz?
9990… indulóban?
Probald meg osszerakni az imac pro szintu gepet mondjuk a dellnel. Varom mennyi lesz :).
Fura egy mbp mem a kabel erdo, itt pozitivum :). Amugy hwban rendben van de kinezetre hozza a 2001-es pc-ket.
Azt tudtuk, hogy az Apple be akar törni a szórakoztatóiparba is, na de hogy pont az árakkal indítanak vígjáték sorozatot… :PPP
Aki dragalja az uj iMac pro arat nezzen at a bhphoto-ra es rakja ar szerint csokkenobe a munkagepeket. Igen ez munkagep, es ahhoz is van arazva. Aki kitermeli megveszi. Nem a consumereknek valo facebookozni…
Es probaljatok meg globalisan nezni. Nyilvan nalunk eleg kevesen engedhetik meg maguknak meg ceg szinten is, de hat mekkora a magyar pro piac? Nem erre epit az apple…
Ha szeretned :) De eleg megnezni a HP840 workstationoket…
Lambora is lehet vonohorgot kerni csak hat na… komolyan nem ertem ezt a non-stop fikazast mindig. Nem tetszik? Ne vedd meg! Miert okoz fizikai fajdalmat, hogy egy ceg gyart valamit. Elege fajdalmas lehet az eleted ha a vilagon minden neked nem tetszodolgot ennyire fikazol forumokon. Ez nem csak neked megy szemelyesen hanem mindenkinek aki mint egy papagaj folyamatosan fikaza milyen ■■■■ iranyba megy az apple, persze utana visszater a valosagba es olyan tovabb potyoreszik a “powerpointban”.
Szerk.: komolyan nem lehet leirni a forumon azt hogy ■■■■?
Megvan a bug ha kiirom hogy kutyaszar akkor nem kockaza ki a tobbit sem :).
Melyik cegnel szerelgetnek? Dolgoztam mar mulitnal autoiparban, SOHA nem szerelgetek vagy bovitgetek gepet. Ha elavult ujat vettek (mikor lejart az ideje alltalaban 3 ev) ha garis problema volt csereltek.
Ez csak azoknak problema akiknek valojaban semmi szukseguk WS-re lasd itt egy ket forumtars. Akinek pedig ezek a gepek nem fedik le az igenyeit siman mast vesznek.
En se tolom 3 eve a forumokon hogy a dj kontrolleremtol miert hianyzik egy poti vagy az fgepemen miert nincs meg 10 tarcsa. Nagy fiuk vagyok megneztem miket lehet venni, mit engedhetek meg magamnak es valasztottam.
Amugy az imac pro olcso, masfelszer annyiba kerul egy ilyen dell pl.
Igazából a Dell-t és a HP-t már lenyomta az iPad Pro, ami jobb, mint egy pc, az iMac Pro miatt a quantum számítógépek fejlesztői aggódhatnak. ;)
Fentebb már megfogalmazta valaki.
A legtöbb (komoly) helyen célirányosan vesznek gépet… Az iMac Pro melyiknek felel meg? 3D modellezéshez nem értek… fingom sincs milyen igénye van.
2D grafikához meg fényképtologatáshoz feleslegesen sok (hivatkoznék @tms -re – arra egy Mac Mini is elég ). Profi videót sem ezen fognak vágni (szvsz).
Értem én, hogy megpróbálnak betömni egy piaci rést… De úgy érzem jelen pillanatban, hogy ezt a rést csak az apple látja. S itt nem feltétlen azokra gondolok, akik “kirakat munkát” végeznek. Mert a rongyrázás csak nálunk keleten szokás, nyugaton nem.
Úgy érzem, Te még mindig nem érted miről beszélnek itt egyesek…
Megpróbálom összefoglalni röviden.
Van egy kuplerájom a sétányon - kiírom nagy betűkkel, hogy 10/10-es celebekkel tölthetsz egy éjszakát 3000€-ért. Te ott sétálsz, nézelődsz. Bejössz. Befizeted a lét…
De amikor megragadja a kezedet egy 75 éves (egykori 10/10-es celeb), akkor becsapva érzed magad.
Én nem hazudtam neked. Prémium-terméket kapsz. Igaz, hogy lejárt pár évvel, de ettől még prémium…
Jut eszembe…
Ez az iMac Pro ebben a hónapban elég jó HW-vel rendelkezik…
…De úgy tudom, csak év végétől rendelhető. Addigra ez a HW hol lesz??? :-)