Zenehallgatás

Gyerekek, elfogyott a csipsz!

2 kedvelés

A szent irásban le van irva mi van és mi nincs, hát nem érted? :D :D :D

1 kedvelés

el vagy maradva!
a kedvenc téma manapság a kábelek benáratása! egy drága, új kábelnél csak a beháratott kábel a drágább! mert ott már ezt nem neked kell elvégezni, ezért nem hibázhatsz!

1 kedvelés

Aztaq. ilyen tenyleg letezik?!?! https://www.av-online.hu/teszt/kabeljaratas-mesterfokon_1629

1 kedvelés

Nem viccbol irtam a helyes iranyt 😂😂😂

Sőt, ettől sokkal durvább és drágább dolgok is. Ami külön érdekesség az ilyenekben az az, hogy a szubjektív véleményeken kívül kb. sehol nincs egyértelműen látható, ellenőrizhető, megismételhető műszeres mérési eredmény.

2 kedvelés

Meg a sok nagyokos aki szerint a digitális madzagból is 100e kell, mert azon jobb a mély még szebbek a színek. Hihetetlen mennyi ostoba ember van ebben a témában.

2 kedvelés

Pedig de, a 300e opikai kábelen nem csak a magasak szebbek. Hanem hallani ahogy a brácsás kiemelkedik a többiek közül :D

1 kedvelés

de csak ha be van járatva!

1 kedvelés

Es hogy van az optikai kabelnel is van ki-be jarat? 😂

:joy::joy::joy::joy:

Loller.

Azt nem tudom megallapitani, hogy amit leirnak a kabelrol (osszetetel, bevonat) az jo-e, de mar maga az nem igaz, hogy Schuko csatlakozorol beszelunk.

A Schuko az a “Type F” tipusu csatlakozo, ahol a fold a csatlakozo oldalan van. A magyar haztartasokban Type F, azaz Schuko tipusu aljzat es dugalj szokott lenni (felteve, ha foldelt dolgokrol beszelunk). Ami a kepen latszik csatlakozo, az olyan mint a “Type E” tipusu, ahol a foldelest egy, a konektorbol kiallo “■■■■” valositja meg. Pl. Franciaorszagban a Szlovakoknal es a Cseheknel talalkoztam ilyenekkel.

A kepen lathato csatlakozo egy hybrid, amely uzemeltetheto Type F es Type E tipusu aljzatban is. Mivel hybrid, ezert hazugsag Schukonak nevezni.

a bracsas??? vagy a bracsa? vagy a bracsahur? tisztazzuk a tisztan hallas vegett ;)

1 kedvelés

nem kotekedes, mert igazabol nem ertek hozza technikailag, matek meg megy valamennyire, de ha jozan paraszti esszel a kepletedbol indulok ki, es forditva olvasom amit leirtl, akkor, hogyan lehet az, hogy ha egy studioban klotz, meg egyeb-hivhtatjuk felsokommersz kategoriasnak, kabeleket, egyebeket hasznalnak, kb ezekkel hasonlo minosegi szintu keverovel, miksikkel, lehalgatokkal, mert ugye azert a zenek jelentos resze nem olyan studioban keszult ahol 60ezer dolcsi a lehallgato, meg a hostess lany is playboy modell, szoval akkor ezen a az altalad is leirt korlatos rendszeren rogzitett valamibol aka zenebol, hogy fog tobbet kihozni mr millioner nappalijaban egy jobb kabel? mert ezek szerint az altalanossagban hasznalt/regebbi eszkozok nem tudnak bizonyos minoseg felett teljesiteni, rgo van veszteseg, honna szerzik ezt vissza? igy szerintem az egyenlet ugy hangohat, hogy kozepes+■■■■■ jo=kozepes (mert mindig a lanc leggyengebbje hatarozza meg a lanc erosseget, nem?), valoban mashogy szolal meg egy high end cuccon a a zene, az megint mas kerdes, jobban-e, nekem jobban tetszoen e (pl lapos karakteresztikaju fulessel v. lehallgato felekkal sem igazan jo/kenyelmes/hosszu tavon elvezetes zenet hallgatni pl.
es tenyleg nem kotekedes, mert ez is (meg a mac vs pc, ill a bmwvs audi stb) is altalanossagban veget nem ero parttalan vita, eszmet futtatni jo, meg jo zenet hallgatni is jo

1 kedvelés

a hifi ugyanaz, mint a bor…
egyszer a (sznob) baráti társaságban szilveszterkor csináltam egy bor-vaktesztet. Itthon újságpapírba csomagoltam mindenféle bort. A vakteszt lényege az volt, hogy 1-10-ig kellett pontozni a borokat. Plusz pont az volt, ha valaki a fajtát is helyesen mondta. A teszt úgy zajlott, hogy én nyitottam asztal alatt a borokat, hogy sem a dugó, sem az üveg ne látszódjon.
a sznob vakteszt eredménye az volt, hogy a Bock Ermitage 2013 (közepesen drága) bor 3 pontot, kapott, a Takler Regnum 2007-es csúcsbor 5 pontot. Kedves feleségemet kivéve a Rózsa Sándor nevezetű félédes alsópolci “bor” kapott 9 pontot (feleségem kiköpte). Amikor megmutattam mindenkinek az üveget, majdnem megvertek :)
Egy bor volt, amit első korty után mindenki felismert: Iványi Zsófi Cabernet Frank válogatás…

Ez megerősített abban, hogy a címke és az árcímke gyakran többet jelent a beltartalomnál (borban és hifiben egyaránt)

Egy hasonlót végignéznék hifibuzik közt is

6 kedvelés

Mar csinaltam olyat hogy egy tomoritettlen zenet mp3-ba konvertaltam majd vissza. Es felraktam a nyers wav-ot es az mp3at is kitudja megkulonboztetni. Mindenki valasztott hogy az egyik sokkal jobb. Pedig valojaban nem csinaltam semmit csak ketszer felraktam ugyan azt az eredeti fajlt. De az emberek mindenkeppen valasztani akartak senki nem mondta, hogy ez tok ugyan olyan.

Ezeket az audio cuccokat pedig soha az eletben nem merik be profeszionalisan mert az egesz csak magia.
Van ertelme egy minosegi cuccnak de nem a vegtelensegig.

2 kedvelés

itt lehet próbálkozni :))

https://www.npr.org/sections/therecord/2015/06/02/411473508/how-well-can-you-hear-audio-quality?t=1562516545896

Ott olvastad el, hogy azt hiszed, hogy valami több lesz, de nem azt írtam, azt írtam legalább nem vesz el, nem lesz kevesebb! Van egy zenekar, felveszik egy gyenge cuccal, majd otthon is egy gyenge cuccal hallgatják, az eredmény még annyi sem lesz, mint amivel felvették, tehát még gyengébb lesz az eredmény. Ha uezt egy jobb cuccal hallgatják meg, akkor nem lesz TÖBB, hanem legalább azt kapják-hallják- mint amit felvettek! Szerintem ehhez nem kell különleges logika, sem matematikai képesség! Tehát a jó cucc, nem az, mi hozzá ad, ha nem az, ami nem vesz el!

De az is előfordulhat, hogy egy jó cuccon, valami sokkal rosszabbul szól, mint neked otthon saját 200 ezres hifiden. Az pedig azárt van, mert a jó cuccon kijön az, amit a stúdióban elbasztak. Nem véletlen ezeken a cuccokon még hangszín szabályzó sincs. De nem állok egyik oldalon sem, sem hifista, sem Audiofill rajongó nem vagyok, egyszerűen nem bírom a sületlenséget! Továbbra is azt kell mondjam, matek! Vagy értjük vagy nem, itt nincs min vitatkozni!

1 kedvelés

Megerősítem, épp csomagolás dizájnnal foglalkozom :)) de jártam úgy, hogy egy nekem tetsző csokit vettem meg mert szép volt a dizájn, életem legrosszabb csokija volt! De ne menjek messzire, a sznobb BeoPlay H9i is egy foss ezért az árért, de ígértem, hogy írok róla!

:)) erről még nem hallottam, komoly, de vég is a F1 verseny előtt a gumikat is előmelegítik a jobb tapadás érdekében, sőt a csöves végfokok is előmelegedési üzemben szólnak optimálisan! Tehát logikailag itt is lehet, de hogy van e értelme…hááát szerintem nem sok! Lehúzás!

ez az f1-es hasonlat ugye csak egy vicc akart lenni? :D