het ez az, ez a matek lenyege! magyarul ha nem hifista kabellel rogzitettek a studioban akkor tok mindegy mivel hallgatod, nem?
Igen…) vagyis nem
ok, ertem :DDDDDDDDDD
Én értem mit akarsz írni és tetszik is az ötlet, viszont szerintem is van egy határ ami felett felesleges pénzkidobás az egész.
Amúgy menni kell a ménemszólra, ott már évekkel ezelőtt rendesen kivesézték a témát: majdhogynem 1500 hozzászólás! (Főleg azokat a részeket szerettem, amikor hangmérnökök kerültek szembe a “hifistákkal”, és a hangmérnökök véleménye se számított a “hifistáknak”, akik kokrétan rögzítették az albumokat. :D)
Csak halkan mondom, a forma 1-ben a mechanikai tulajdonsagok miatt melegitik a gumikat, zenehallgatasnal meg inkabb a fizikai tulajdonsagok a szempont.
Szoval igen emeletes okorseg a kabelbejaratas, pont ugy mint kabel iranya. Sot az arany csatlakozo is hiszen az ezust jobban vezeti az aramot csak hamarabb oxidalodik, de egy igazi audiophillenel ez nem lehet problema. :D
Persze, mert mire elő jönne a hiba, addigra már úgy is új kábelt vesz… drágábban…
Engem ez nem érdekel, már így is túl belefolytam…:)) Hifisták meg vékép nem tudnak a érdemben hozzászólni! Uez. vonatkozik a DJ-re is, bár egy halmazból erednek! Ők csak a zene szerelmesei, semmi több! Brummognak mint a felszpoijlerezett 1-es golfok! Tudom, 20 évesen én is ilyen voltam, azt hittem csak BOSE- Sony, bakelit meg mk2-es lemezjátszó létezik! Kábelek? Sose hallottam róluk, jó vót a 120Ft-os fehér kábel is!
Érdekes… A jobbára sima énekhangoknál (Neil Young, Suzanne Vega) és a komolyzenénél (Murray Perahia) simán bepipáltam melyik a “veszteségmentes”. De a többinél nagyjából csak tippeltem. Azoknál viszont mind a 320kbs változatot választottam.
Látom minden áron kiakarsz emelkedni a tudásoddal, de ezt dilettantizmusnak nevezik! Nem tudásnak! Nem vágod a lényeget! A hasonlatot nem termodinamikai törvény függvényében írtam! Mechanikai tulajdonságok? Ne menjünk bele, …a kerék végzi a mozgást,(munka) befektetett energia kerül át a gumira, melynek hatására megnyúlik! Minek a hatására nyúlik meg? A hő hatására! Honnan ered a hő? (tudom a lovaskocsi hajtójától) A munkából! Tehát a mozgás mechanika, míg a tapadás, mit kívánt cél amit a munkával akartunk elérni, az mi? Ja igen, halkan mondtad, (írtad ) nem értettem…talán te sem!
Hasonlat és logikai következtetés arra vonatkozik, hogy bizonyos életterületeken munkát végzünk, pluszt teszünk az eredőhöz, hogy elvárásunknak megfelelő eredményeket érjünk el! Ilyen az élet, törekszünk! teszünk valamit valamiért!
A csajok, sminkelik magukat, hogy szebbnek tűnjenek, és valóban szebbnek is látjuk őket, a mű cicinek sincs semmi értelme, de jobb a szemnek! Pasik kigyúrják magukat, hogy tökösebbnek nézzenek ki, az autókat felszpojlerezzük, a tommy hilfiger poló gallérját felhajtjuk, a bészbólsapkát hátrfordítjuk, a hidrogénatomokat sorba rendezzük. Halkan mondod? Eszednél vagy? Tudod emeletes ökörség, hogy állandó napfogyatkozásba tartod a tekinteted! Menj ki a Napra! Kezdj el élni, látni, örülni! Te az a csávó vagy akinek félig üres a pohár, mindig a rosszat látod, keresed azt, ahelyett, hogy magaddal küzdenél meg, azzal, hogy vannak dolgok amihez kevés vagy, melyek meghaladják képességeid, de ez nem ciki, egyáltalán nem az, a ciki az, ha ezt takargatod barátom! Tanulni, mások véleményére nyitottnak lenni az a valami öregem! De isten őrizz, a név kötelez, igaz?
Ha valaki abban lát lehetőséget, hogy irányított kábelben hisz, hát tegye, miért ne lehetne igaza? Duna áramával szemben is lehet hajókázni, nem de? Ki mondta, hogy baromság, van olyan, hogy baromság? Előjáratott kábelek, miért ne? A dízelt is előmelegítjük, nem? Ha ennek nincs értelme, akkor a CERN is értelmetlen! Higgsz bozon keresésére, 50 évet fektettek, ha nem többet, de csak megtalálták, sikerült megmérni! Hülyeség volt? Planck állandó hülyeség, mert nem érted? Ez a látásmód, tudatlanság az Ember Tragédiája, nem Madách!
Hohatasara a femek vezetokepessege csokken, szoval logikad menten a vezeteket huteni kell nem melegiteni.
A gumit a jobb tapadaserdekeben melegitik, ez mechanikai igenybe vetel.
Elkepzelt tudasod neked van.
Akkor lehet, hogy ceget kellene alapitani, folyekony nitrogennel hutott, szupravezeto kabelek autotechnikai kifejlesztesere/gyartasara es disztribuciojara! Szerintem eleg megcelozni a US$ 4999 alatti meterenkenti arat a hangfalkabelhez :D
Biztos hogy van ilyen! Es az is biztos, hogy van olyan aki megveszi. Majd athivja 3 proli haverjat es bologatnak mennyivel jobban szol a cucc. Igaz laboratoriban meresi hiban belul van az eredmeny, de ok halljak 😂.
Bár Solart nem kell félteni, én kifejezetten örülnék, ha tudnánk tartani egy személyeskedéstől mentes, kulturált hangvételű társalgást.
Skacok!
Az én hangfal kábeleim és összekötő kábeleimet egy helyi hifista készítette. Régesrégi telefonkábelbő fonva (3-3 kábel, hatos fonat). A hangfalkábel darabjai 2,5K volt, az összekötő meg 3K.
Több kábellel összehasonlítottam és nekem érzésre ezek voltak a legjobbak.
És felhívom mindenki figyelmét az vastagított részre. Ugyanis a fenti vita abból adódik, hogy ezt szeretjük elfelejteni.
Visszakanyarodva a borra, mint párhuzam.
Elég sok pincében megfordulok. Ahol a vincellér jó fej, ott a bor is jobban ízlik. Ahol rámszól, hogy nem szépen nézek, annak a borát nem fogom szeretni, mármilyen jó és bármilyen drága.
A borászat kémia.
A zenehallgatás fizika.
De a lényeg az agyban dől el!
Ámen!
Vagy az ágyban… de az egy másik szakma ![]()
Milyen kedves, hogy nem feltesz 😂
ami az ágyban törtnik, az is nagyrészt az agyban dől el
Plussz a “konditeremben” ;)
Utolsó pár hozzászólás… Nem is kellett sokat várni
https://m.prohardver.hu/tema/hi-fi-rol_altalanossagban/hsz_90901-90920.html#msg90909
Amúgy… mindenkinek megvannak a maga agymenései. Én is ismerek magamon párat.
Valaki kábelt járat, más kétszer körbeforgatja a laptopját mielőtt bekapcsolja (decentralizálja a teljesítményt)…stb stb stb.
Ők ettől lesznek nyugodtak, ahogy mi is a saját hülyeségeinktől.