Affinity

Kicsit hasonlit a rightfont app-hoz. Bar o nem ker fiokot, viszont csak 1 gepen tudod hasznalni - valami alapjan azonositja a masinat. Ok, ha allandoan irogatod a szoftverkulcsot akkor raaktivalja arra a gepre amirol inditottad az aktivalast.

Kicsit más itt a helyzet, nem olyan vészes, ha Universal Licencet veszel. Ez a licence biztosítja az összes eszközödön, hogy használd (beleértve iPad, Windows, Mac).
De ha csak egy adott programot veszel meg, akkor csak azon a típusú gépen tudod használni. Szóval mindenképpen megéri az Universal licence.
A FAQ-ban találtam az infót, idézem:

As a private individual you can install Affinity apps on as many devices as you own which run the operating system you have purchased a license for (of course in the case of a Universal License that means you can install on any iPads, Macs or Windows PCs you own). Other people (for example, members of your household) are also allowed to use the apps on those devices. However, only you are allowed to use the apps for commercial use—if any members of your household need to make commercial use of the apps as well they will need to purchase their own license.

Ma ra kellett nyulnom a publisher-re. Megmondom oszinten: sosem hasznaltam meg. Evekkel ezelott utoljara indesign volt az utolso meccsem kiadvanyszerkesztessel.
Kicsit tartottam attol, hogy mikent fognak mukodni a behuzott vektoros abrak…stb… de eddig teljesen meglepett. Gyors es egyszeru (pedig tartalekgepen vagyok – MBA 2015 13" 4K monitorral)

@idioty: Elso app inditasanal bedobott egy ablakot, hogy aktivaljam az affinity accountommal. Ennyi az egesz procedura. Most epp egy gep van korulottem, nem tudtam letesztelni hogy mit csinalna masik gepen. (folyamatra a rightfont app is ilyen)

Induláskor az ablakban ugyanúgy van lehetőség belépni a már létrehozott Affinity fiókkal, és akkor (vélhetően) be aktiválja. Eddig ezzel nem találkoztam, mert az első verziónál alkalmazást kifizettem, majd akárhol töltöttem le, nem kellett aktiválni. Bár amúgy is beléptem a fiokomba mindig, mert vettem kiegészítőt, és csak úgy lehet letölteni.
Viszont az egész családnak teljes értékű volt korábban, de most már licenc szerint nem, hiába tudják esetleg használni is ugyanazon a készüléken.

Az első verziókhoz bugfixek jelentek meg. Respect, hogy legalább bugfix szinten még támogatják a régi verziókat is! (Bár azt nem tudom meddig, de ennek is örülök.)

Na, az előző verzióhoz jött meg Update pár hete vagy napja. De 1 év alatt csak ennyi, de legalább volt valami.

Viszont még nem vettem meg korábban a V2-t, de ma jött egy ajánlat Black Friday után, hogy az egész V2 Universal License most 40% kedvezmény mellett további 25% kedvezményt adtak V1 tulajoknak upgrade gyanánt. Szóval így most 31500 Ft volt összesen. Meg is rendeltem és akkor látom, hogy további kiegészítő csomagot adnak. Összesen 150eFt értek helyett lett 31500 Ft (bár a teljes összegben a V2 full ára is benne van). De azért szép kis csomagot adnak így egyben!

En azert vagyok ilyen “kussban”, mert gyakorlatilag hiba nelkul mukodik az osszes affinity-s app :slight_smile:

Milyen csomagra gondolsz? A design, photo es publisher egyben es platformfuggetlenul?

Nem csak erre, mert ez alap. Hanem adnak hozzá rengeteg kiegészítőt most ingyen.
Szóval konkrétan ezt vásároltam meg, azaz a Creative Collection-t adták mellé ingyen.

2 kedvelés

És mennyire válik be mint professzionális munkaeszkoz?

(Bár még sosem használtam, de boldog lennék, ha egyszer úgy nyomná le az InDesign/Illu kettőst, mint anno az adobe a quarkot.)

(Annak sem volt sok haszna – na jó, volt –, mint a FreeHand bedarálásának.)

Uhm… Digitalis “nyomdara” csinaltam mar vele kiadvanyt. Nem volt sikitas a nyomdaszoktol hogy “Ooohtejooooeeeg…Jezusmariaaaa…”. A szinek be voltak love pantone-ra, azt kidobta PDF-re es kesz (mert ugyebar ebben meg gyarilag ott a pantone) :rofl:
Nekem pl. hianyzik belole a pixeles kepek vektorizalasa… de megoldom mashogy.
Meg igy egy-masfel ev hasznalat utan… nem is tudom. Nem tudom hogy gyorsabb-e… lassabb-e… Kihasznalja a gep eroforrasait ha szukseges. Az egesz egyszeruen csak jol mukodik. Ertelmes feature-ok vannak benne es kompaktan hasznalhato az egesz. Kezreall minden, viszonylag gyorsan at is szoktam 26-28 ev adobe utan.
A regi ai, psd…stb allomanyokat siman beolvassa, kezeli. Menteni mar viszont a sajat formatumaban fog… vagy kilovi svg, eps, pdf…stb.
Mostanaban csak UI/UX-s cuccokat szoktam vele fabrikalni, abban viszont imadom hogy gyarilag ott van benne a webp export (ha kell).
Nekem nagyon bejott. Minden centjet megerte.

ps.: es nem szemeteli tele a meghajtot mindenfele “hiperfontos utanfutokkal”…

1 kedvelés

Ez jól hangzik, köszönöm a részletes választ! Az Illu/Indy páros ósdi felületét annyira unom már, lehet hogy már csak ezért is megveszem :slight_smile:

Jut eszembe, fontkezelés hogy megy Affinitynél? Meg amúgy is, most hogy nincs már FontExplorer.

RightFont(app)ot hasznalok mar sok-sok eve (managernek). Sosem utkoztem meg problemaba… Mondjuk van egy svg-s fontom amit se az illu, se az affinity nem jelenit meg.

Megvettem hát az Affinityt, de még nem próbáltam ki.
Ez a RightFont kissé marhadrága 60 pénzért, ezt még fontolgatom…

Affinityre még másfél napig él a 40% kedvezmény.

Joarasan vettem anno… Nem tudom mar mennyi volt.

ps. Megtalaltam. 24usd volt.

Az még épp jó. Lenne

https://www.hwsw.hu/hirek/67460/adobe-canva-affinity-felvasarlas.html

Na tessék, azoknak is annyi… (?)

A “Csak ugy…” topikba is irhatnam:
Nyugdijba vonulok :slight_smile:
Megtartok 1db e-mail cimet egy veletlenul sem hordozhato 'amitogep-eszkozon es egy symbian-os nokia mobilt. Ezen kivul megtalaltok a tengerparton, vagy a tengerparti kozutakon bringazva.

2 kedvelés