Apple TV Plex, Infuse

Szerintem nem azért mert védett fájlok voltak hanem az mkv konténer miatt.

Mkv konténer metaadatát alapfokon tudod szerkeszteni az MKVToolNix-al.

A Header Editorban megnyitod az mkv fájlt és ott Segment information/Title:

A Current value-t átírod a megfelelő címre és elmented:

Így a lejátszók azt ismerik fel névnek amit ott megadtál.

1 kedvelés

Nagyon koszi este tesztelem is!

Nincs mit! :)

10 Bit HEVC-et is szoktál vele kódolni vagy csak H.264-et?

Alapvetően egyetértek de azért valaki csinálhatna már egy épkézláb alkalmazást macOS-re amivel lehet 10bit HEVC-et GPU supportal kódolni. Jópárat kipróbáltam már és eddig egy volt képes erre de egyrészt pilótavizsga kell a használatához (pedig volt már dolgom pár kódolóval) olyan kusza a guija, másrészt az alkalmazás körülbelül olyan stabil mint a magyar forint. :slight_smile:

Handbreak nem hasznal gpu-t? Mert h265 tudd regota ez biztos.

Ui.: amugy fcpx brutalisan gyors minden tesztben nincs valami csak konvertalo resze? Regen commpressot vagy mi volt nem?

Compressor meg mindig megvan ;)
Es nagyon jol egyuttmukodik az fcpx-vel, tudsz magadnak ‘preseteket’ gyartani a kulonbozo konvertalasokhoz, amiket csak siman meghivsz fcpxbol amikor “share”/“exportalod” a materialt

A HEVC-et én is az IINA-val játszom le, bár én nem nézek filmeket a számítógépen, erre van a médialejátszó ami simán elboldogul a 10bit HEVC videókkal. A HEVC kódolást sem 4k filmekhez használom egyelőre, a tévém is csak a normál full HD. Leginkább azért használom mert HEVC-be kódolva sokkal kevesebb tárterületet foglalnak a filmek azonos minőség mellett, és vannak olyan klasszikusok amik nem egyszer nézősek és megtartom őket.

Nem.

A Compressor még egyelőre HEVC-et sem tud kódolni nemhogy 10bit HEVC-et.

Ha van egy Windowsos masinád valamilyen jobbféle NVIDIA kártyával próbáld ki ezt: StaxRip

StaxRip documentation

Remekül ki tudja használni az NVIDIA kártyák GPU-ját kódoláshoz.

Jók a Cambridge Audio cuccok, az első komolyabb erősítőm is egy használt, öreg CA volt, nosztalgiával is gondolok rá de ez már kezd kissé távolodni a topik témájától. :)

Osztom a véleményed. Tavaly karácsonyra vettem édesanyámnak egy nem túl szmart és nem 4k-s LG tévét és meglepően jónak bizonyult. Remek képminőség, szép és könnyen kezelhető menürendszer valamint meglepetésemre simán játsza a 10bit HEVC-et. :slight_smile:

BD50-ből vagy BD25-ből szoktam kódolni mert törekszem az elérhető legjobb minőségű forrásra ugyanis a 8-15 giga méretű filmek már általában x.264 kódolásúak, azaz már egyszer át lettek kódolva az eredeti forrásról. Legutóbb egy 19 gigás full HD BD25 forrásból csináltam 10bit HEVC enkódot és a végeredmény 4,9 giga lett két hangsávval, tehát úgy az egynegyede-egyötöde lesz a végeredmény mérete. Természetesen ez a kódolási beállításoktól is nagyban függ. Lehetne nagyobb mértékű tömörítést is alkalmazni némi minőségromlást megengedve de én maximalista vagyok. :)

nem konkretan a hevc kodolasra iranyult a kerdes, de abban reszben teljesen igazad van.
(sajnos az en tapasztalataim alapjan meg a 265 sem az a kodolas amire megelegedve mondom, hogy igen ez az.)

Minőség és/vagy helymegtakarítás szempontjából érted?

Én ebbe a progiba beledobok egy mp4-et és nem történik semmi.

is/is,
a minosegtol konkretan hatast nem dobtam, a mennyiseg meg jo is lett volna, de mivel pl sorozatoknal par szaz megas kulonbsegrol beszelunk akkor mar azt mondom, hogy nem er meg annyi helymegtakaritast.
Persze nem ismereme pontosan a 265 kodolasaban rejlo okossagokat ill azt sem, hogy a forras mit alkalmazott.

Hová dobod, a bal oldali fájlpanelre? 5 különböző mp4 fájlt dobtam most rá és mindegyiket rendben beolvasta.

Hát, csak a saját tapasztalataim alapján tudok példát mondani. Az egyik kedvenc tudományos-ismeretterjesztő sorozatom a Cosmos: A Spacetime Odyssey. Részben azért is mert nagyon látványos benne a világűr CGI megjelenítése. A 13 epizód 4db BD50-es lemezen van felosztva és egy rész lerippelve nagyjából 13GB méretű. Én az XviD4PSP nevezetű appot használom 10bit HEVC kódolásra és pár hónapja csináltam meg a teljes évad mind a 13 részét. Teljesen átlagos beállításokat használtam, semmi különleges tuningot nem végeztem és most így alakul a teljes évad mérete:

Ez összesen nagyjából 3GB-al több mint az eredeti Blu-Ray rip egyetlen évadának mérete és nem igazán találok rajta hibát sehol pedig egy elég nagyméretű 60"-as panelon nézem. Tény, hogy az eredeti DTS-HD Master Audio 5.1 hangsávot nem tartottam meg hanem átkonvertáltam sima 320kbps sztereó aac-re mert az több mint másfél gigával megdobta volna a fájlméretet epizódonként. Ez azért nem rossz szerintem. Viszont tény, hogy találkoztam már olyan képanyaggal is ahol nem volt elég hatékony a tömörítés/minőség mutató. Leginkább akkor küzd erősen tapasztalatom szerint a kódoló szoftver, ha a képanyagra tettek némi grain effektet. A régebbi, nem túl jó minőségű analóg forrásról készített transzfereknél szokták ezt leggyakrabban alkalmazni mert egy picit segít a hibákat elfedni. Valószínűleg ezeken is lehetne javítani némi finomhangolással a kódolásnál de ennyire az időm sem engedi, hogy belefolyjak és annyira nem is izgat mert azt hiszem így is elég sok helyet spórolok. Egyszóval, én elégedett vagyok úgy általában a HEVC kódolás nyújtotta előnyökkel.

1 kedvelés