Nem hiszem. Ha csak azt vesszük, amit ők mondanak, dolgoznak az iMac Pro-n, a moduláris Mac Pro-n, az iPhone 8-on és a Home Podon. Szerintem az Apple TV elég hátul van a prioritás listán.
Az iMac Pro-n valójában annyit dolgoznak, hogy az intel gyakorlatilag csak most mutatta még csak be a procikat. Igazából ha akarnák se tudnák még berakni hiszen nem is gyártják őket :).
Te használod végül az apple tv-t infuseal? iPadre már leszedtem és elégé tetszik egyetlen egy dolog zavar hogy minden eszköz maga hozza létre az adatbázist? Meg a sorozatonál nem mindig jön rá, hogy meg van egy komplett évad és így ömleszti az egész szériát.
Igen, gyakorlatilag ezt használom rajta, meg a Netflixet. Az eszközönkénti adatbázis is igaz, mert nem szerver-kliens modellre épül, ha inkább az kell, arra jobb a Plex, csak akkor kell valami, amin a szerver fut.
A sorozatoknál inkább olyanba futok bele, hogy nem jön rá, hogy megvan az összes rész az évadból, de nem minden esetben van így, úgyhogy elviselem.
De összeségében nagyon jó az infuse és még kinézetre is nagyon rendben van, mennyire fog meghízni a program elég alá a 32GB-os appletv? még agyalok rajta de délután lehet beszerzek egyet.
Szerintem elég alá simán, az Infusenak csak az adatbázisa van a tv-n, az meg minimális, megnéztem a Settings / Storage részben, ki se írja.
Még mindig nem vettem meg, ott álltam és nézegetem de egyszerűen sajnálok érte ennyit csak a filmnézésre. De nem találtam még hasonlóan jó megoldást ez igaz.
Teljesen megértelek, én is nehezen szántam rá magam, de annyira simán működik mindenemmel, hogy nagyon megérte az árát. Tudod, az Apple ecosystem ;)
Igen, csak két éve még azt mondom árában is volt. De azért közben eltelt két év és igen is vagy rakjanak bele új procit vagy vigyék le az árát. Ez amúgy borzalmas üzletpolitika az apple-töl, oké ne változón a termék ára 3 havonta de azért itt most két évről beszélünk és egy 4 éves ARM procirol.
Nalam is ATV4 + plex/infuse kombo van, azt szoktam infuse-al nezni amihez nem talal feliratot a plex vagy rosszat talal. Infuse-ban sokkal jobb a felirat kezeles :)
Nálam a plex teljesen kizárt, egyszerűen 2017ben kizárt, hogy én szerver oldalon konvertálgassam a filmet amikor ma már egy okos mérlegben van olyan proci ami képes lejátszani egy filmet.
De a rendszer, ami rajta van, nem változott annyit, hogy kevés legyen hozzá a hardver. Nem benchmarkokat fogsz rajta futtatni.
A PI project nem vált be? Haverom egy nas drive halál után végiggondolta, és úgy döntött, nem gyűjti a sorozatokat, 2-3-nál többet úgysem szeret annyira, hogy újranézze, így most Kodi van, full hd-ig tök jól streamel nasról is, szerverről is, megkeresi a feliratokat is, ajánlgatja az új epizódokat, stb. Vett hozzá hűtőbordát is, nehogy túlmelegedjen. :)
A rendszer nem, de új appok (játékok vannak) amiknek nem árt az erősebb HW. IT-ben 2 év brutálisan sok idő.
Akkor nincs más hátra, meg kell várni a következő generációt.
(A szakmai véleményem meg az, hogy aki Apple Tv-re fejleszt, az pontosan ismeri az eszköz képességeit, és arra írja a kódot. Ez nem desktop vonal, ahol félévente van új proci meg videókártya.)
Beadta a kulcsot, utána meg már nem volt kedvem kísérletezni. Egészen biztos vagyok benne, hogy az Apple TV még évekig fog hiba nélkül menni.
Ki adnak egy autósjátékot iOS-re olyan sokat nem foglalkoznak az optimalizálással, portolják és kész. De mint mondtam nekem az elvvel van a problémám. (nem beszélve arról, hogy gondolom a tárhely is változni fog 64/128-ra ugyan azért az árért, plussz ugye a RAM).
Ha optimalizálás nélkül portolják, és a játék egy fostalicska atv-n, azzal sokkal többet ártanak maguknak. Akkor inkább nem adják ki tvre.
Az Apple tv egy nagyon jó cucc, teljesen elégedett vagyok vele, semmivel sem lassabb, mint amikor megvettem, de ha mondasz egy konkrét játékot, ami neked életbevágó, megnézem, hogy szaggat-e rajta. :)
Mivel nincs ATV-m így nem tudom :).
Akkor mire alapozod, hogy az új appok alá kevés már a hardver?
Ahhh, nem azt mondom,hogy kevés. Hanem a kétéves HW-t ugyan annyiért adják még mindig. Ilyet az IT iparban senki nem csinál. (teljesen jogosan hiszen ma már egy 4 éves arm cpu van benne).