Apple TV Plex, Infuse

Az Apple ilyen, én évekig röhögtem a classic MacBook Pro 400 ezres árán, superdrive-val, hdd-vel.

Anno nagyon kardoskodtál a FireTV mellett. Az miért nem jó most?

Most egyik sincs benne és 700 ezer. :slight_smile:

3 kedvelés

Sajnos csak egyszer tudtam likeolni, úgyhogy itt is like! :)

Mert hegeszteni kell, sajnos az amazon inkább a saját tartalmát nyomja.

Csodálatos a marketing-tudomány: anno az iPhone 3GS 130 ezer Ft körül volt (ha jól emlékszem), manapság már meg se vennénk hasonló árú készüléket, mert az nem elég jó, minimum a dupláját költjük rá.

És mi az igény, ami miatt egyáltalán felmerült az Apple TV? Lehet, hogy találunk más médialejátszót alternatívaként.

Elsosorban medialejatszas. De nekem plex kizart, kodit pedig nezegetem gepen de nem jott be. Infuse tenyleg nagyon rendben van.
Nincsenek nagy igenyek de amit tudd azt tudja nem akarok mokolni.

Sziasztok!

Ha már felmerült a más lejátszó, beszúrnám ide a wetek play 2-t, Fater eddig egy RPi-t nyúzott, kodival, most ezt teszteli, kb egy hónapja szintén kodival.
Ismrősnél benne van még a satelit kártya, és simán megy az iptv-re fordítás a dobozon keresztül, 4K-val is megbírkózik.
Sajátomra még várok kicsit, addig sajnos csak két, nemsaját élmánybeszámolóból tudok tájékoztatni. :)

10 éve szószerint nem nézek tv-t :) viszont amit fentebb kihagytam azért youtube és vimeo támogatás legyen :)

Nem tudom mert zarkozol el ennyire a plextol, mukodik, kenyelmes…

Mert nem akarok konvertálni szerver oldalon, ez 2017ben teljesen hülyeség. Egy snyo nasom van itthon.

Nem ertem, hogy mert tartod hulyesegnek… Mert nem mind1 hogy cliens vagy szerver oldalon konvertalsz? Syno nasokra azt hiszem felrakhato a plex szerver. En pl sokkal jobban orulok h szerver oldalon konvertalok, kesobb lesz a kliens oldali eszkozom a szuk keresztmetszet.

Mert nem mindegyik syno nas bírja csak a play sorozat, nekem nem az van. Nem mellesleg teljesen energiapazarlás konvertálgatni amikor ma már szinte bármelyik eszköz képes lejátszani egy fullHD filmet. Mond el miért jó ha konvertálgat a szerver mivel jobb mintha simán kliens oldalon az eszközben ott van a kodek és simán lejátsza (lásd infuse).

ui.: ha pl a gyerek mesét néz és minden héten megnéz a kedvenceit minden alkalommal újra és újra átkonvertálja ami nem csak, hogy energia de még erőforrás pazarlás is. Mivel szerver oldalon konvertál kliensoldalon ugyan úgy le kell játszania egy videót. Egy rendes médialejátszó (vagy csak app) pedig a “szervert” csak mint tárhelyet használja és lejátssza ő a videót egy lépés kimarad.

De tényleg várom amivel eltudod magyarázni és meg tudod indokolni miért jó, hogy minden egyes alkalommal újra és újra átkonvertáld a filmet.

Nem azt mondom, hogy jo csak azt mondom, hogy mukodik es kenyelmes.

De mivel nem ‘play’ syno nasom van igy igazabol nem is mukodik.

Nem kötelező TV szolgáltatást igénybe venni, fateré is kártya nélkül érkezett, csupasz lejátszóként.
Ez a kütyü érzésem szerint pont azt tudja, amit Te keresel.
Gyárilag dual boottal érkezik, andriod és Kodi közül választhatsz. Kodit meg gondolom nem kell bemutatnon. :)
Teljesen plex mentesen, NSA310S nasról, magának kódol mindent.

Ó, mi történt, alig van benne valami, mi tudott elromlani? Már ha tudsz beszélni róla… :DD

Nem tudom, egy nap csak se kép, se hang. Nyilván egy ilyen cuccot nem viszek szervizbe, kidobtam, és vettem egy Apple TV-t.

Na jo vegigneztem 200db medialejatszot minimum, es rendeltem egy apple tv. Meguntam igazabol rajottem android nem kell. Mas meg nem nagyon van, meg a roku lett volna eselyes de egyszeruen valamiert duplaaron adjak mint az usa-ban.

2 kedvelés

Aki tudd meg jo appokat apple tvre ne tartsa magaban. :)