backup

Értem. Köszönöm szépen.

Gondolom a CCC ingyenes verzióját használod. Ha igen akkor töröld le és telepítsd újra. Ezután megint 30 napig használhatod. Pár éve folyamatosan így használom.

Nagyon jó lenne ha működne. Azt volt az első amit megpróbáltam, de a letörlés/újratelepítés után is ugyanazt játssza, pedig a FindAnyFile-lal a rejtett morzsáit is kitörlöm. Feltételezem, hogy az 5-ösre frissítéssel valami valahova beépülhetett, ami benyomja a féket…

Amikor lejár a 30 nap akkor felajánlja hogy megveszed vagy törlöd. Itt törlöm minden külső program nélkül. Ezután lehet újból letölteni és telepíteni. A CCC oldaláról az 5 - 6 és 7 -es változat tölthető le. Lehet hogy te egy régebbit szeretnél használni ?

Köszönöm. Eddig a 4-est használtam, de valamiért már nem indul el. Az 5-öst vére sikerült próba-módban telepíteni, miután a “bombich”-ot bármiképpen tartalmazó file-okat mind kiirtottam. Most még dolgozik. Kíváncsi vagyok milyen lesz az indulás.

Meglett a klónozott rendszer külső USB-s SSD-re, és újraindítás nélkül ugyanúgy nem enged belépni a fiókomba, mint tegnap a SuperDuper: a jelszó után megrázza magát a karakteres mező s nem törtéik semmi. A SuperDuper-es klón a rendszer indulásakor legalább megmutatta a jelszó-emlékeztetőt. Mit kavarnak el a klónozások? Eddig már 3 másik gépre tettem fel ugyanezt a klónozott rendszert minden nehézség nélkül…

Én régebben szenvedtem hasonló problémával és kiderült hogy a bill. kiosztás volt a ludas. Magyar kiosztású bill.-t használsz ? Ha igen akkor az lehet a gond. Alapból Angol kiosztású bill.-re vált a rendszer és máshol vannak a karakterek. Ha a jelszavadban olyan karakterek vannak ami létezik az Angol bill.-en akkor ott keresd meg őket. Viszont ha pl. ékezetes betüket használsz akkor az eredetiben kell “Angol” jelszót beállítani. Egy próbát megér. Én a komoly 4 db 0-val kínlódtam annó.

Köszönöm a tippet. Egyrészt eddig már 3 azonos klónozással működik 3 gép, és azokkal semmi gond nincs, csakhogy azokat CCC4-essel készítettem. Másrészt a jelszóban nincs olyan karakter, amelynek a kiosztással változna a helye. Harmadrészt az indító ablakba kitettem a billentyűzetet amely magyarul jelenik meg és azzal is próbáltam, azon csak nem pötyöghetem mellé.
Klónozás előtt vajon ki lehetne-e valahogyan iktatni az admin jelszavát, vagy annak muszáj lennie és csak a jelszó nélküli közvetlen belépést lehet beállítani? Amikor próbáltam más admin-fiókot jelszó nélkül létrehozni azt írta, hogy az admin beállítás nem engedi, hogy a jelszó helye üres legyen.

Passz , feladom. Most jöhetnek a profik.

A SuperDuper vajon milyen névvel és hova menti a hasonló file-okat mint a CCC a bombich-ot? Már arra is gondolnom kell, hogy valami bug lehet a SuperDuper telepítésében és az kavar be.

A CCC problémamegoldó oldaláról:

"A Mac elindul a biztonsági mentésről, de a bejelentkezés nem sikerül

Több olyan visszajelzést is kaptunk, hogy a bejelentkezés sikertelen annak ellenére, hogy a helyes jelszót adjuk meg, és annak ellenére, hogy a felhasználói fiókok adatbázisa és jelszótárolója helyesen lett másolva a biztonsági másolat kötetére. A probléma orvosolható, ha a mac indító kötetéről bootol:

1. Nyissa meg a Rendszerbeállítások alkalmazásban a Felhasználók és csoportok beállítási ablakot.
  2. Kattintson a „Jelszó módosítása” gombra.
  3. Írja be újra a jelenlegi jelszavát (mindhárom mezőbe - a jelenlegi jelszó megfelel), és adjon hozzá jelszó-emlékeztetőt is. A jelszó-emlékeztetőnek nem kell értelmesnek lennie, bármi lehet, mint például „húsgombóc”.
  4. Futtassa újra a biztonsági mentési feladatot.
  5. Próbáljon meg újra bootolni a biztonsági másolatról és jelentkezzen be."

Egy próbát megér.

Az eredeti bejegyzés a CCC oldalán: Help! My clone won't boot! - Bombich Software

Nagyon köszönöm! Itt próbáltam jómagam is geresgélni értelmes kulcsszavakkal, de ezek szerint nem voltak eléggé értelmesek.

A klónozott rendszerről írok! Nagyon köszönöm mindenkinek aki hozzászólt – Lukathernek külön kiemelten, hiszen Tőle jött a megoldás!

2 Likes