Csodálkozunk: +8 GB RAM százererért, +256 GB tárhely százererért? ![]()
De legalabb egyseges ![]()
Tényleg az utolsó és egyben nagyon nagyon khm érdekes
erdekesdezso, bocs Andor ![]()
es erre még rákuldi a gulgi az inteligens Bard-t, nincs tobb kerdesem.
Ez már egy kicsit sok, eltávolítottam a képet.
Macskás GIF helyette? ![]()
Ökoszisztéma vagy egoszisztéma?
Ezt en elegge nem ertem. Amig iCloud Drive helyett DropBox-ot hasznaltam, semmivel sem volt rosszabb, a DropBox, mint az iCloud Drive. Sott, regen ugye, iCloud Drive nem is volt. Amikor atalltam, igy is voltak szoftverek, amik nem implementaltak a szabvanyos iOS Save/Load lehetoseget, hanem maga az app fejlesztoje implementalta a DropBox SDK-t, igy konnyen lehetett brozolni/megnyitni/menteni filokat DropBox-rol/-ra, de semmit sem tudtal kezdeni vele, ha iCloud Driveot hasznaltal.
En iCloud helyett Nextcloudot hasznalok, az elegge zavaro viszont, hogy a fotokat nem kepes a telefon a hatterben feltolteni (mint ahogy az iCloud-ra), hanem meg kell nyitnom a Nextcloud appot.
Valoszinuleg mas file-szinkronizacio se megy a hatterben. Es ez ha jol tudom, nem az app fejlesztok hibaja, vagy hianyossaga, egyszeruen nincs erre lehetosege egy 3rd party szoftvernek.
Én tresorit-ot használom probléma mentesen, igaz főleg dokumentumokat, szöveges file-okat tárolok ott. Szépen szinkronizál a háttérben. Képeket videókat synology-n tárolom, telefonon a synology photos küld emlékeztetőt, hogy már rég sync-eltem.
Én alapvetően “túl pc-nek” tartom ezeket a “problémákat”. Miért ne lehetne monopol helyzetben az icloud? (szerintem amúgy nincs, én pl egyre kevésbé használom a számomra nem tetsző árazás miatt). Senki nem köteles IOS-t használni. Szerintem természetes hogy egy profit orientált vállalat a saját termékén a saját cloud megoldását helyezi előnybe…
Ezekkel a third-party store-os EU- szabályozással is ez a bajom, hogy szerintem kb semmit nem nyernek vele az átlag userek csak veszteni fognak.
Igy lesz kevesebb native app, majd egyre több szolgáltató (pl.: bankok) appjai is lassan saját store-ba fognak kerülni mert nem fognak megfelelni az Appstore feltételeknek.
De ennek az esetnek, semmi koze az iCloudhoz. Generikusan nem futhat semmi iOS-en a hatterben, csak akkor, ha valamilyen jol meghatarozott feladatot lat el. Ez az a feature, aminek koszonhetoen megy a navigacio a hatterben, megy a zene streaming is a hatterben, megy a voip is, de nem tud pl. a facebook a hatterben maradni es lezabalni az akkut. Amikor kilepsz egy appbol, akkor a rendszer terminalja a processzedet, ha nem vegzel olyan tevekenyseget, amivel jogosult lennel a hatterben maradni (van grace period, amivel lehet elni, igy pl egy elinditott video postolas az X appban be tud fejezodni a hatterben). Ezek a szabalyok a multitask iOS 4 beli megjelenese ota ilyenek, szerencsere, minden 3rd party appra vonatkoznak.
En, a cikkben irt Google Drive peldara reagaltam, aminek a parja iCloud eseten az iCloud Drive, aminel ha a fejleszto a standard iOS featuret hasznalja load/save-ra, akkor tok mind1, hogy milyen Cloudot hasznal mogotte a felhasznalo, addig, amig az adott Cloudhoz tartozo app, tartalmaz extensiont a Files app szamara, lehet megnyitni es menteni belole. Ha valakinek fenn van a Transmit app regrol, akkor o egyszeruen tud mezei FTP-re is menteni, vagy onnan fileokat betolteni, mert a Transmit appban van Filed extrnsion. A Dropbox appban is van ilyen, a Google Drive appjat nem ismerem, lehet, hogy a Google baxott ezt megcsinalni?
ezzel a sajat store-ba kerulssel azert meg varjunk:) az apple ugyanugy kontrolalja ezeket mint magukat az appokat, elso nap ugye hazakuldtek az epic games storeja (gondolom rajottek, hogy akkor kb az Arcade-t be is zarhatjak:), es ahogy irod: atlag user ezzel tobbet fog bukni mint nyerni.
Annyira nem kontrollalja. A 3rd party storeba felkerulo appok, csak annyira vannak kontroll alatt, amennyire a macOS appok kontroll alatt vannak, amik az App Store-on kivul vannak terjesztve.
bocs, en ugy gondoltam igy az elso napi megnyilvanulasukbol, hogy azert marad a kontroll, bar ugye mar magat a marketplace appot hasaltatattak el, eselyt nem adva, hogy barmi is bele keruljon ![]()
Lovesem sincs, hogy ki, mit hasaltatott el. Marketplace appot nehez lesz csinalni, marmint, annak rengeteg technikai, jogi es penzugyi alapja van a doksi szerint, viszont fejlesztoi oldalrol, ha mar van egy 3rd party marketplace, akkor csak a notarizacion kell atzavarni az oda bekerulo appokat (tehat, pont ugy, ahogy macOS eseten is tesznek a fejlesztok).
Azaz, hiaba tiltja pl az App Store az emulatorokat, ezekben a storeokban lehetnek emulatorok.
itt a story az epic games oldalarol, tulajdonkeppen a fejlesztoi jogosultsagaikat vontak meg, ahogy nezem azota ezt feloldottak, de ez kb csukloztatas igy,
https://www.epicgames.com/site/en-US/news/apple-terminated-epic-s-developer-account
ha meg ugye mar a 3rd party appstore-t sem engedik be akkor azzal eleg keves eselye lesz barmilyen appot is bejuttatni a fejlesztoknek, az en olvasatomban, bar egyebknet szvsz nem is hianyzik ez nekunk, jonnek majd csostul a feltort mobilok, ellopott accountok, kepek, meg bankkartya adatok, amit eddig sem tudtak ugyan 1000%-ban elkerulni,
Az epic fiokja anno nem azert lett titlva, mert megszegtek az App Store szabalyait? Vagy azota mar visszaengedtek oket es megint le lettek tiltva?
Nem kovetem a storyt, mert nem erdekel.
A dokumentacio szerint, a platform tisztasagara a 3rd party app store fog figyelni. Ha te nem akarsz ilyen helyrol telepiteni, akkor nem fogsz ilyen helyrol telepiteni. A telefonon, a futo szoftverekre vonatkozo szabalyok, nem valtoznak. Tehat, nem az App Store tiltja, hogy barmilyen app a hatterben tudjon maradni, ez maga az iOS korlatozasa.
Igen, egészen addig, amíg mondjuk a bankod nem fog third-party store-ba menni stb…
És igen tudom lehet bankot váltani, de azért mégis…
Nem gondolom, hogy ez tomeges jelenseg lesz. Androidon, ahol ez, az elejetol kezdve igy van, sincs ez meg.
Hát remélem igazad lesz!