Nyugodtan letorolheted a /private/var/folders teljes tartalmat egyebkent (mintha az Onyx is ezt torolne cache cimszoval). De egy reboot is szep takaritast vegez rajta, mivel ott minden eldobhato.
Mi az elerendo cel egyebkent? Egy normalis gepen, friss telepitesnel is par percenkent vannak mdworker_shared instanceok, amiket killelget az mdworker, az a normalis mukodes resze. Ha tulzottan surun killeli, az nem normalis, de az sem az mdworker szempontjabol nem az, hanem amiatt nem az, mert surun valtozik valaminek a tartalma, amit nem tudott meg beindexelni.
(Az egymillió-kettőszázhetvennyolcezer-valahány mappa nem normális.
Reboot, safe boot is volt néhány mostanában.)
A system.lognál el lehet érni, hogy másodpercnél pontosabb időadatokat írjon?
[quote=“Titi, post:129, topic:1025”]
Szerepeltek a megfelelo parameterek. ugyanugy zero talalat. Ez valami spotlight f@szsag lehet, ami persze hivatalosan nincs es ne is lehet .
De a viccet felreteve, van egy ismerosom, akinel kolcson van adva a 2017-es (elso 4k genes) modellem, venne maganak sajatot… Szoval, johetne mar, mert egyre nehezebb lebeszelni, hogy most koltse el a penzet. Nekem speciel 2022-es van a fo helyen, azt nem erzem meg csere erettnek. Ahol meg van a sima 1080p-s, oda shifteltem volna be a 2017-es 4k modellt, igy az 1080p-s verzion, nagyon-nagyon erzodik mar a csere szuksegessege.
Nekem egy A2737 van a nappaliban, de meg ket masik szobaba is szeretnek rakni… gondolkodtam “hasznalt” eszkozben is, de nagyon el vannak varazsolva… lehet bepattintok 1 refurbished cuccot oszt’ atmenetileg… es amikor megjelenik az uj akkor cserelek a nappaliban.
Valahol ilyen 20k korul kellene lennie a 2017-es 4k modell realis aranak (tekintve, hogy mindjart 9 eves lesz), de erosen tul van arazva magyarorszagon az osszes elado hasznalt modell.
Nem csak ott… bar nem tudom mennyi a tarifa arra. Gyakorlatilag 100-110€ felett talaltam csak ilyen-olyan allapotban (eBay, wallapop). 130-140 a refurbished.
Nekem is még az első 4K-s modell van, bár még az támogatott. Én is szeretnék már újabbat venni, de akkor ezek szerint megérne még várni. Egyedül a matter hálózat miatt szeretnék újra váltani. Van most homeassistanthoz egy antennám, amely lehet matter is és zigbee is, és ha már tervezem a cserét, Apple TV-re, akkor azt használnám, mint matter hálózat alap.
Egyébként szerintem ez a 2017-es modell még tökéletesen használható streaming appokhoz mai napig. Nekem még 4K-s TV-m sincs jelenleg, lehet csak azért mondom ezt .
Technikailag, az 1080p-s is mukodik. Marmint, arra is van meg tvOS 26 (holott, az belul kb egy iPhone 6!) es mukodnek a friss streaming appok. A baj, inkabb a 3rd party appokkal van, ugyanis senki sem ellenorzi mar, hogy egy 2022-es Apple TV-nel (A15, mint egy iPhone 13) tok jol nez ki, hogy minden menukockaba megy a video, vagy tok jol nez ki, ha egyszerre az osszes kockahoz letoltod a kepet es a videot, de az oreg Apple TV-n, ettol masodpercekig mozdulni sem tudsz neha, mert nem reagal, stb.
Igen, előfordul. Lehet szerencsés vagyok, hogy olyan alkalmazásokat használok, ahol ezek nem jönnek elő. Viszont tényleg érett a cserére, de a gyereknek a szobájába még tökéletes lesz.