Nezd, ha nem jott volna ki a 2015-os modellre, mar a tvOS 18 sem, akkor ahogy frissulnek a szoftverek es megszuntetne a szerveroldal a regi klienssel valo kompatibilitast, kerek perec kepebe kapna a felhasznalo, hogy csereljen eszkozt. Ezen nincs mit magyarazni, ertheto uzenet. Ehelyett, mivel megkapta meg a tvOS 26-ot is, igy felmegy midnen appbol a legujabb verzio, az user pedig panaszkodik es nem erti, mert mennie/mukodnie kellene eddig is ment, mas eszkoze kiirta, hogy cserelni kell, de ez nem irja ki, tehat mukodnie kene stb… Egyszeruen, nem lett volna szabad ennyire messzire engedni azt az eszkozt. A 2017-es verzioval semmi baj nincs, az ma is hasznalhato rendesen.
mint mondtam nekem az 1080p-s modellel sincs gond. infuse, youube, viemo, apple tv müködik. okos otthon szerverként működik a telefonról pedig simán kirakom még a képet vagy a laptoprol.
Probald ki rajta esetleg a Netflix megujult feluletet (a regivel pl semmi, de semmi baj nem volt), vagy az HBO Max-t. De a 9Now -nak is sikerult kiinnovalnia egy update alkalmaval a “jatszon-e mindig a hatterben videot” kapcsolot, igy kikapcsolhatatlanul el akarja inditani a videot a menuje mogott es amig ez nem indul el, addig latszolag nem reagal a taviranyitora. Amikor pedig elindult a video, akkor hirtelen “elnyomkodja” az osszes taviranyito eventet (igy ha olyan elemen allsz meg, amihez masik video tartozik, nos, akkor ujra kezdodik a varakozas). Fejlesztokent, ha tippelnem kellene, UI szalon kezdi el a toltogetest, aztan all minden, amig nem sikerul (erre pl, biztos, hogy warningol a fejlesztonel az Xcode, de gondolom megnezte azon a dobozon ami neki ott van es azon nincs baj). Ha nem lenne erre a dobozra tvOS 26 es az appok megkovetelnek a friss rendszert, akkor nem kusznanak fel ezek a felresikerult, teszteletlen updatek, mert ezen az osszes appon latszik, hogy ezeket mar nem nezte meg a fejleszto minden olyan vason, amit “tamogat”, ellenben semmi lehetosege nincs “kizarni” eszkozoket a tamogatasbol, egyedul a rendszer verzio az, amivel szelektalni tudna. Tehat tovabbra is ugy gondolom, hogy ezt a rendszert meg kellett volna hagyni monjduk tvOS 16-17 korul, majd elfelejteni 2-3 ev security only updatet kovetoen (nyilvan a tvOS 16 kell, hogy meg evekig Home Hub lehessen az updatelt HomeKit-hez).
mievel infuse-ra használom így értelem szerüen nem használok netflixet ![]()
Kíváncsi lennék, hogy a tv-k hogyan bírják ezt. Ott a TV-t kellene újabbra cserélni? Szerintem, ha meg akarják tartani a kompatibilitást régebbi eszközökkel, akkor különböző UI kellene különböző generációhoz. Szóval meg kellene tudniuk oldani, hogy azon az Apple TV-n is menjen, csak kicsit másképp. Főleg meg azért, mert az még támogatott is szoftveresen ellenben a legtöbb TV-vel.
Igen, ha a TV-t hasznalod erre, akkor a TV-t kell cserelni. Pl. 2017-ben eltunt a youtube a 2012-es vagy korabbi Samsung TV-krol (link), 2022-ben pedig, a 2018 elotti LG TV-ken allt meg az akkori HBO szolgaltatasa (link). A Netflix tolja kb legjobban, mert ok par eve szanaltak egy nagyot, illetve iden nyaron szanaltak ki egy csomo 2012-2016 koruli eszkot (errol nem talalok olyan linket, amit szivesen linkelnek).
Szoval igen, a TV-t csereled, ezert hulyeseg maga az okos TV, mint technologia, mert a megjelenito sokkal tovabb megfelelo lesz/lehet/marad, mig a szolgaltatasok mogule kihullanak.
Technikailag egyebkent, csinalhatnal kulonbozo UI-t, az Apple is “azt csinalja”, mig a 2022-es modellen sok a liquid glass, addig a 2015-os modellen maradt a homokfujt uveg, semmi nyoma az uj UI-nak. De alapvetoen nem az UI a baj, hanem amit ratettek szemcukorkak. Siman bele lehetne hardkodolni a kodba, hogy “AppleTV3,*” eseten nincs hattervideo, es egyszerre 1 vagy 2 kepet toltunk, nem az osszeset. De siman elet lehet, ha koveted az Xcode warningokat es amikor azt irja, hogy ezt ne az UI szalon csinald, akkor atirod.
A tv gyártóknál pont az a rossz mint az autógyártoknál a 3 dolláros SOC-ot pakolják mindenbe nem a 3,5 dollárosat. Amikor megjelenik még éppen jó de jellemzően ezeket a dolgokat nem 2 évig használjuk.
Abszolut nem ertem ezt mire mondod. A TV gyartok elegge vadul emelik a TV-ken az OS verziokat, eleg hamar allvahagyva regebbi TV-ket, ez viszont lehetove teszi a Netflixnek, hogy ne legyen olyan katasztrofalis a sebessege. Szoval, szerintem, ez a nem kapod meg egyaltalan, ez jobb, mint az a verzio, ahol kapsz valamit, de az idegesitoen ■■■■. Elobbi esetben kerek perec tudod, hogy eszkozt kell cserelni
Arra mondom hogy hulladék gagyi cpu/soc-okat épitenek be a tv-kbe. Ami megjelenéskor maxra vannak hajtva gyakorlatilag. Persze jön ki egy pár update (most kezdik el felfogni hogy egy terméket nem csak két évig kell supportálni) és úgy ■■■■ az egész ahogy van. Nekem is samsung van soha nem használtam az “okos tv” részét.
Soha nem lattam meg okos TV-t mukodes kozben (nekem nincs). Igy passzolom, hogy mire kepes, de kivulrol nezve, jobbnak tunik az a megoldas, mint ez, hogy van friss tvOS, de gyenge a hardware es a szolgaltatok nem ellenoriznek. Az okos TV-nel deprecated a verzio, nem megy tobbe, ami szerintem sokkal jobb, mint ami Apple TV fronton van.
Szóval jobb venni egy ujabb 75” tv-t mint egy 150 euros apple tv ha már nagyon idegesít ha lassú. aha, amúgy nem.
En ilyet nem mondtam.
Azt mondtam, hogy ott nem szivod meg, mint most az Apple TV-nel, hogy kinszenvedes streamingre hasznalni, mikozben teljes koruen tamogatott, azaz nem kell lecserelni. Tehat, az Applenak sem kellene mar tamogatnia eron felul a gyenge hardwaret. A 2017-es 4k modellben is egy akkori iPad Pro teljesimenye van, az azert tartja meg magat, mert eros az alap (legalabb 4-6x erosebb a nyers ereje a CPU-nak es kb 8-10x a GPU-nak). Tehat jobban orulnek neki, ha az az eszkoz nem lenne tamogatott, mert akkor lehetne ujat vasarolni. De, sajnos tamogatott de nem hasznalhato.
Lovesem sincs mennyi egy TV, mert nem jutok el az arig, azelott kiesik minden TV, mert semmi hasznalhato, megvetelre alkalmas TV nincs a piacon (nem volt 2017-ben, es nem volt 2022-ben sem).
Persze semmi tv nincs a piacon ami használható és megvételre alkalmas
ne hragudj Czo lenyügöz a tudásod mindig és a fórum leghasznosabb tagja vagy, de ez a bullshitelés amit tolsz most itt nevetséges.
Utoljara 2022-ben neztem at a kinalatot, 0 darab olyan OLED TV-t talaltam, amin:
- nincs semmilyen okos funkcio (dugok ra Apple TV-t, igy ha van benne okos funkcio, azon kattognek mindne egyes hasznalatnal, hogy miert vettem Apple TV-t, ha a TV-ben van, ha pedig a TV-ben levo bena, akkor azon, hogy miert vettem ilyen bena TV-t)
- bekapcsolaskor NEM KELL FOLOSLEGESEN akarmennyi ideig bamulni a gyarto logojat (tudom mit vettem, nem akarom mindig latni)
- amikor megnyomod a bekapcsolo gombot, akkor nem kell tobbet varni a kep megjelenesere, mint amikor a sleepelo Macbookon nyomsz ebresztest, vagy amennyi ido alatt az iPad ad kepet a wake button megnyomasatol kezdve (az utolso TV-m ami volt, az kb 4-5 masodperc utan adott kepet, egy LG logot, amit 2-3 masodperc utan kb lecserelt a tartalomra ez mind folosleges ido).
- feltetel, hogy legyen rajta jo sok HDMI bemenet. Ha ra tudom dugni a retro PC-t is, tehat van rajta 1 vagy tobb VGA, akkor az is elony, de ha nincs, akkor erre van megoldas.
- minden bemenethez JEGYEZZE meg az osszes kep es hangbeallitast
- kulso hangszoro van alapvetoen, tehat ha lenemitod (igen, nemitom, nem a hangerot akarom letekerni, a gepen sem a hangerot tekerem le, hanen nemitom), akkor NE legyen kinn ALLANDO jelleggel a nemitast jelzo ikon. Amikor az esemeny megtortenik, akkor nyilvan kiteheti par masodpercre, de utana tuntesse el es ne lassam tobbet
- a ledet, ami az elejen van, azt KI lehessen kapcsolni. A monitoron se vilagit semmi, a TV ha be van kapcsolva, akkor latom hogy megy, ha pedig alszik, akkor nyilvan tudom, hogy alszik
- mukodjon ugy, mint egy monitor, elvegre csak ez a funkcionalitas kell. Azaz, ha kikapcsolom pl a PC-t, akkor ne 5 perc utan kapcsoljon ki, mint a legutolso LG tette, hanem kapcsoljon ki par masodperc utan, ahogy a monitor kikapcsol.
Nem kerek sokat, mert joforman el sem jutottam addig, hogy a kepet specifikaljam, de ami nem okos TV-t talaltam 2022-ben, az nem volt OLED, es rosszabb volt a kepe, mint egy szinten nem okos, 42”-es meretu kb 2012-13-as LG 1080p LCD-nek. Pedig nem lenne nehez ilyet csinalni.
Egyetértek azzal, hogy azt az eszközt már nem kellene támogatni. Ugyanakkor egyetértek @solareclipse is, hogy ha már támogatott, akkor döntse el a használó, hogy akarja-e még használni vagy inkább újat vesz, mert idegesítően belassult. Szóval én kevésbé örülnék neki, ha 2-3 évente új tv-t kellene vennem.
Továbbá, amikor én megvettem ezt a Sony TV-t kb 10 éve, már akkor sem találtam olyan tv-t, mint ami a felsorolásban van. Elsőként olyat kerestem, amelyben nincs okos funkció. Felsoroláshoz képest egy kivétel, hogy ezen a Sony tv-n legalább ki lehet kapcsolni a ledet az elején, ami engem is iszonyatosan idegesített, és az első dolgom volt kikapcsolni.
Atneztem a kinalatot, a Philips es a Samsung tamogatassal egyeztettem is. Az a bajom ezzel a listaval, hogy egyik TV-n sincs Belling-Lee csatlakozo… A Samsungtol megvasarolhatoak ugyan F csatlakozoval es ATSC-vel, de azzal Europaban semmire sem megyek. Hatterzajnak szoktam hasznalni, foleg napkozben munka melle (majdnem mogottem van a kep) linearis musort.
Ha nem kell az okos funkcio, egyszeruen nem kell megvenni a termeket. Ha olyan termeket veszel, plane olyan funkcioval, amelyet nem fogsz/akarsz hasznalni (es ez a funkcio az egyik fo funkcioja annak a termeknek), akkor egy gyonyoru szep strigula vagy a vendor statisztikajaban, amely alatamasztja a termek sikeresseget es letjogosultsagat.
En ugy latom, hogy ez az okos resz a TV-ben sok ember szamara olyan, mint az otthoni vezetekes telefon elofizetes, amit sok ember foloslegesen megvesz, a szolgaltato pedig mutogatja, hogy hany vezetekes vonala van eladva.
Nekem is ezert van Sony TV-m.
A legjobb funkcio, ugyis pc-rol megy minden hdmi-n vagy a xiaomi box-al.
Elsőnek el kell dönteni neked tv kell meg egy kijelző. Belling-Lee akkor lesz rajta ha tv kell. De ha meg gyakorlatilag egy ipari megjelenítő kell akkor azon lesz valamilyen bemente és kész. Én is tudok írni olyan igényeket amik nem léteznek csak ez nem életszerü.