Dühöngőcske

Ezert kerdeztem, hogy miert Yosemite. Mert pl, a 2011-es iMac OpenGL teljesitmenye El Capitan alatt kb ugyonannyi, mint Mavericks alatt Yosemite alatt pedig botranyosan rossz. Nem veletlen sirt mindenki, hogy a Yosemite katasztrofa, es noha az Apple azt allitotta, hogy Metal lett az UI El Capitanban, csak a Metal tamogatott iGPU gepeken lett Metal, nVidia/ATI vonalon maradt az OpenGL.

Mavericks
Yosemite
El Capitan

Köszönöm az infót, majd ránézek a Kapitányra, ha lesz időm.

Egy lednek miert lenne karos a ki be kapcsolgatas?

Nem mindegyik LED-es, azért. Engem nem zavar a képernyőizélő, olyan szép trópusi, csillagközi, természeti képek, avagy lemezborítók szoktak megjelenni.

Azert ma mar ledesek foleg a 4k-s monitorod, a kepernyokimilo siman energiapazarlas.

rMBP 2015 15", legújabb Sierra:
Külső billentyűzettel (régebbi Apple vezetéknélküli bill) egyáltalán nem reagál semmit sem a gép a cmd+eject (de simán az ejezctre sem). De hosszan nyomva sem.
Viszont a laptop billentyűzetén, ahol a ki/bekapcsoló gomb van a helyén, ott elég furcsán megy: cmd+power hosszan semmit sem csinál. Röviden sem, azaz csak úgy, ha felengedéskor tovább tartom a power gombot, mint a cmd gombot. Azaz ha (nagyjából) röviden egyszerre nyomom le és engedem fel a két gombot, akkor semmit sem csinál. De ha először kb fél másodpercig (tehát kicsit hosszabban, mint egy billentyű leütés) lenyomom a cmd, nyomva tartom, közben lenyomom fél másodpercig a power gombot, majd a cmd-ot felengedem és még fél másodpercig nyomom a power gombot, akkor feljön az ablak, ahol meg lehet adni neki, hogy mit akarok.
Szóval: cmd nyomvatart, majd power nyomvatart, cmd felenged, majd power felenged. Vagyis van, hogy nem kell felengedni a végén a power gombot, akkor is feljön a menü. Persze hosszan nyomva az ejectre alszik a gép.
De úgy emlékszem, mint ha eleinte nem működött volna külső billentyűzeten a cmd+alt+eject altatás. De az utóbbi időben megy. Lehet ezt valami defaults átírásával értem el, hogy működjön, már nem emlékszem. Szóval érdekes.

Úgy látszik, nálam más a helyzet, tisztán telepítettem és átköltöztem rá. Beraktam néhány régebbi eredményt is – vagy az XBench-nek nem szabad hinni (lásd a 3,1 Mac Pro + 8800GT + 10.6.8 kiemelkedő eredményét), vagy az egész úgy vacak, ahogy én gondolom, vagy még reszelgetni kell.

xBench azért nem egy túlhiteles program.

Magam is úgy látom. Meg régi is.

Nem cmd, ctrl!!! Azzal működik ezer éve.

Akkor szori, nálam fordítva vannak, mert sokkal kényelmesebb úgy, és nem tudom, mi az, ami a konkrét billentyűt használja, és mi az, ami a meghívott kódlap kódot. :)

Látszik, hogy nem használom. :)
Akár hogy is nézem, akkor is fura a működése. :)

Ma a prestashop miatt dühöngök egy sort:

Beállítok egy cookiet ajaxon keresztül (saját cookie kezelése van a prestashopnak), amit el is érek a frontendről, ahogy szeretném, de az admin felületről már nem. Úgy néz ki ez a szerencsétlen külön kezeli az admin és a frontend cookiekat…

Miért van az, hogy az informatikai szoftverekről a gazdasági hivatal dönt? Jó, persze gondolom köze van a közbeszerzéshez vagy valami hasonlónak is. (No meg azért nem 100% biztos, hogy ők a ludasok…) de a lényeg, hogy a régi jól bevált és stabilan működő nyomtató szervert (szoftverrel együtt) szerződés megújítása helyett lecserélték egy teljesen új használhatatlan xarra, ami napi szinten 10x leáll és a supportnak kell kijönnie, hogy működésre bírja. És távolról sem tudják megcsinálni.
Nem beszélve arról, hogy eddig mi cseréltünk tonert, az új szerződés szerint meg 4 óra alatt kicserélik ők. Aztán 4 órán keresztül meg megáll az élet az adott irodában…

Mármint Kapitányra. Mail, Acrobat kiugrálgat, néha késik (“laggol”) a rendszer 97% CPU-idle mellett. SnowLeón 1 év alatt nem volt ennyi problémám, mint most 1 hét alatt. Hozzátehetném a GUI néhány idiótaságát, pl. Finder-ablakok oszlopszélességének kezelése, brrrrr…

Én annó egy gimnáziumban dolgoztam, ott teljesen jól működő fénymásolókat cseréltek le hasonló okokból… Valakinek megérte bérelni zsír újakat tonerekkel együtt, mint simán a régiekbe tonereket venni…

Hozzáteszem, hogy ebből volt egy nagyteljesítményű másolónk, és ami helyette jött, azért lassabbra sikeredett…

Kicsit mas de raktarban meloztam es 6 ev utan lecsereltek a linde targoncat (ez a targoncak maseretie) egy utolso kinai noname vaccakra… csak mert 5 ev utan lehetett ujat venni es gondolom valaki kapott egy kis penzt. Azert az hozza tartozik hogy ittha jol emlekszem kb 20 geprol volt szo…

Alapvetően iszonyat jók ezek a nyomtató szerveres megoldások. Ha működnek. Csak az a gond, hogy ennyire bugos valamit még életemben nem láttam. A kezelő weboldal keresése katasztrófa. Csak az adott mező elejére lehet keresni. És próbálj meg úgy keresni a kinyomtatandó dokumentumok között, hogy mindegyik random számmal kezdődik. És ez a legkisebb gond, mert ha szűrök egy mezőre, és annak nincs találata, majd csak kitörölöm a keresést, és megpróbálok szűrni másik mezőre, akkor 500 errorral elszáll.

Valaki felenk nagyon nem erti a Gitet. A szallitotol hetente kapunk egy uj Bitbucket repot, az aktualis verzioval.
Lehet, kuldeni kellene nekik egy kinyomtatott verziot a “commit” manualjabol?

3 kedvelés

Akkor az nem kifejezés, hogy nem érti. Nem is értem az ilyet. Elkezdik használni (teljesen mindegy, hogy saját maguk vagy az ügyfél kérésére) és nem néznek utána, hogy mit használnak vagy azt hogyan kell használni???
Egyébként a volt főnököm jut eszembe erről. Csak ő meg akarta tanulni a git használatát csak ezt nem tudta megtenni úgy, hogy csak elkezdi használni a “szoftver”. És kiakadt, hogy ez mennyire átláthatatlan és értelmetlen dolog, ha utána olvasás nélkül nem érti meg magától :smiley: És hiába bizonygattam neki, hogy ez ezért jó meg azért… és a legdurvább az, hogy hiába mutattam neki cégeket, akik ezen keresztül dolgoztak. Persze a vége az lett, hogy folyamatos használat mellett megértette a működést és rájött, hogy ez tényleg mennyire zseniális dolog…