Napok óta küzdök VirtualBox alá Snow Leopard telepítésével, sokadikra SnowLeó és VBox 4 alatt 10.6.3 DVD-ről sikerült, Kapitányon VBox 5 alatt is működik, de a 10.6.8 frissítés sehogy sem megy rá, egyiken sem. Ezen túl épp OS X-hez nincs VBox Additions, hogy könnyebb legyen az adatcsere, marad a pendrive. Grrrr…
Szerk.: megvan a frissítés “The certificate used by Apple to sign many updates for OS X Lion and Mac OS X v10.6 Snow Leopard expires on March 23, 2012.”
Szerk2.: de a felbontást sehogy sem sikerül 1024x768-tól eltérőre állítani.
Múlt héten rendeltem 3M huf értékben egy storaget németországból. Másfél nap alatt (szombat délre) eljutott a Schenker magyarországi raktárába. Most csütörtök van és még mindig nem szállították ki.
Nekem meg már kedden be kellett volna üzemelnem egy projekthez.
Meg kb 10 eve rendeltem ebayen(.de) egy akkor 25 eves szintit. Egy hangszerbolt adta el. 3 nap alatt kijott az orszagbol utana 3,5 het volt mire kihoztak… mar minden nap mentem verni az asztalt a postara. (Nekem akkor az a cucc 3 havi fizum volt).
Nekem pedig a “piszok jó” áron vásárolt SM951-esek csücsülnek a vámon tizedike óta, közel 2 hétre rá kaptam az értesítést, hogy nem is lesz az olyan olcsó – egy kört már futottunk, azóta is várok.
Nade nemár, EU-ból jön, vám nincs. Rengeteg cuccot rendelek németoszágból, szervereket, alkatrészeket satöbbi, 3 azaz három nap alatt itt szokott lenni.
Idézem mit írtak tegnap:
“Fenti
TT számú küldeményt a mai napon megkíséreltük kiszállítani egy 7,5
tonnás autóval, de a cím megközelíthetősége nem engedte az áru
kézbesítését. Holnapi
napon délelőtt újbóli kiszállításra kerül, ráírtam a fuvarlevélre az
e-mailben látható telefonszámot a sikeresség érdekében.”
Hát eddig még nem értek ide (lassan du 3), de legalább telefonálni sem telefonáltak.
Másrészt nem tudom milyen géniusznak sikerült egy 7.5tonnás kamionnal kiküldeni egy kb 40 kilós csomagot újpest központhoz…
Most sikerült kisteherautóval. Telefonált, hogy beállna az udvarba, mondom ok, nyitom a kaput. Kiderült túl magas, nem fér be a kapun. Kiskocsi, satöbbi.
És harmadszor is előjött a nyomorult prestashop bugja a szállítás költéségnek a kiszámolásával…
Mindig csak másodszorra kapom vissza a jó értéket. Mindezt azért, mert valahol nem képes a cachet kiüríteni, hiába kérem, több helyen is…
Először is… Ha az első funkcióban megvan az, hogy ürítse a nyomorult cachet, miért nem viszi tovább ezt a paramétert a következő, és következő funkciókra?!
Ötletem sincs megint hogy kéne mostmár kiütni ezt a szart, megint a főnökömet kell idehívnom, hogy 5 perc alatt megtalálja miért nem megy… Legalább jófej…
SAP partner írt egy addon-t, ami gyakorlatilag egy SQL lekérdezést dolgoz fel és teszi be az adatokat a megfelelő mezőkbe az SAP GUI-ban.
A lekérdezés 95%-ban 1 sort ad vissza, 4%-ban 0-t és 1%-ban több, mint egyet.
A tisztelt fejlesztők leprogramozták a 95%-os esetet és a másik kettőt gavallérosan kihagyták. Aminek a következménye, hogy a maradék 5%-ban megfagy az SAP, adatok abból a session-ből kuka.
Azt pletykálják, hogy a migráncsok megfélemlítették a csapatot, de én olvastam az igazi okot: a FIFA sportorvosa elemezte a mérkőzést és azt nyilatkozta, hogy a magyar csapat játékosai büszkék és túl erősek voltak, egész egyszerűen annyira erős az izomzatuk, hogy nem tudjak behajlitani a végtagjaikat, már a futás is nehezukre esik. :)))
Az új munkahelyemen nem remote dev server és sandbox van, hanem lokálisan futtatott docker container. Nem tudom miért, ez van. Na a docker/intelliJ/Chrome triász simán felzabálja az összes ramot a gépemben, pedig ‘8 giga az tökre elég lesz mindenre’. Kiteszek egy post-itet a monitoromra, hogy ‘mindig a lehető legtöbb ramot vedd a munkagépedbe, te spúr lúzer!’
És felraktad a chrome-hoz a Széles Gábor plugint? Az megtízszerezi a memória-t? De vigyázz, mert 2-féle van, az egyik a notebookok tömegét csökkenti azzal, hogy antigravitációs hullámokat kelt a gép körül, de neked most a másik kell. :)))