Hogy létezhetnek ennyire szűklátókörű emberek basszus…
A hétvége alatt varázslatosan tönkrement az alu billencsem az irodában, és körülbelül egyedül a takarítónő ért hozzá.
Amúgyis mindig átpakolja a cucokat, gyanitom most sikerült összevizeznie a billencset is… A ‘h’ betű nemigazán működik, meg sokszor elkezd asd-t irogatni, meg caps lockot kapcsolgatni.
Jófej cégnél dolgozom, az tuti, hogy kártalanítva leszek, de elég ratyi billentyűzeten kell dolgoznom addig is amíg megoldódik a probléma…
Takarítónő függvénye. Nekem itt van általában az asztalomon a DSLR (EOS 5D Mark IV) gép obikkal, pár doboz iphone 6s-7-8, a Sennheiser fülesem, vagy 40 hdd és SSD vegyesen, jelenleg 3db Lenovo X230, (meg egy hatalmas nagy káosz), még sosem nyúlt hozzájuk senki. És nincs sem őr, sem detektoros kapu, sem kamerák.
Annál azért kisebb. Sarokasztal, jókora felülettel, 3 darab 22" monitor van előttem egymás mellett (egyik sem pivotban) + mellettük egy MacBook Pro, csicso ip telefon, mindez félkörívesen. Balra jobbra van még hely pakolni (igaz már nem sok ). És igen elkél néha a forgószék :D
Na az biztos is, de sosem állítottam az ellenkezőjét. Főnököm ismer már vagy 20 éve, próbálkozott sokszor, hogy tartsak nagyobb rendet az asztalomon, de ha egyszer rendetrakok, utána nem tudom mit hol találok. Ha van egy kis káosz, mindig tudom hova nyúljak, ha kell valami.
Mondjuk az asztalom mellett lévő szerver/ FC storage/switch/router halom is megérne egy misét. Azzal is kéne már valamit kezdeni.
Emlekszem meg egy korabbi munkahelyemen egyszer volt ISO ellenorzes is! Erre nagyjabol ugy keszultem elo, hogy az asztalomnal fiok kinyit, aztan ami befert ment oda, aztan a kovetkezo fiokba…
Nalam is ilyen a helyzet. Ami mindig fix az a 2db 24" Samsung monitor + 2db 7960-as Cisco. Lassan bunkert tudnek epiteni abbol a sok ■■■■-bol ami ott tornyosul korulottem.
Az Adobe legújabb “fincsi” húzása: az XD terjedése érdekében kivették a mobil preview-t a photoshop CC2018-ból. Tajtékzanak a userek, meg persze ajánlgatják egymásnak a Sketch-et. :P
Nekem pont ez volt az utolsó rendrakáskor. Előtte és előtte is. Most van 3 totál fullra tömött fiókom és rettegek mihez kezdek következő rendrakáskor :D
A kupleraj nem meno szerintem. Ha valaki brutalisan igenytelen a kornyezetere vagy sajat magara, ott azert sokszor elgondolkodok milyen igenyes a munkajara. Ezt ne vedd magadra nem tamadas, de volt egy haver maszek aki megmondta, hogy igenytelen kover embert nem alkalmaz mert aki sajat magara ennyire igenytelen az milyen munkat fog letenni az asztalra?
Es igen ez kicsit eros de azert van benne megis valami.
Persze, ez is benne lehet a pakliban, ez nem vitás. Munkámra, illetve a saját magammal kapcsolatos igényességre még sosem volt panasz. Félreértés ne essék, az asztalomat ne úgy képzeld el, mint egy szemetesdomb, csak odavaló dolgok vannak rajta, nem megfelelő rendszerezéssel.
Hazudok, egyetlen nem ideillő tárgy van az asztalomon, egy 1989-es 2 decis Coca-Colás üveg. Még az az igazi üveg üveg. Ereklye.
Szerintem lehetsz akár milyen jó jazz basszusgitáros ha a Hiltonban is szakadt farmerben meg kinyúlt fehér pólóban mész, a profizmushoz a jó fellépőruha választás is hozzá tartozik. 100 szónak is egy a vége, ‘rakj rendet ha még profibbnak akarsz tünni’.
Mennyire utálom, hogy macOS 10.12.6-ban (vagyis már előtte is) az App Store updatelt szoftvereket elfelejti indexálni. És így sosem találom meg update után a szoftvereket. Vagyis az a durva, hogy nem mindet. De pl az Xcode és iMovie tipikusan ilyen.
Na tessék: a BKK - T-System “botrány” után most regisztráltam az aqua oldalra vásárlás céljából, erre email megerősítés helyett elküldték emailben a felhasználónevem és jelszavam. Persze írják, hogy bejelentkezés után meg tudom változtatni ha szeretném, de regisztrációkor már megadtam a jelszót, amit használni akartam oda… És most szitkozódás helyett lenyugszom.
A bolcsodeben bevezettek az online ebedbefizetest. Szep oldal, igaz nem https, csak sima http, de hat az is valami. (Jo, a vegen mar https, csak az eleje nem.) Beallitottam egy szep bonyolult generalt hosszu jelszot.
A kovetkezo honapban kaptam egy -ujabb- nyomtatott ismertetot a rendszerrol, amibe bele volt szepen irva a jelszo is. Az ismertetot minden boritek vagy barmi nelkul nyomtak a kezembe…
Kepzelem mi lehet azoknak, akik az ottani jelszot hasznaljak mindenhol.