Hasonló, csak éppen az adatbázis hízásával már átlépte a 6 másodperces slow.log rögzítést 😀 Nagyjából 74 millió cellát kutatott át a select hívás. Picit elborzadtam, majd javítottam a kódot, 0,007345 lett a leghosszabb lekérdezés. De legalább a ■■■■ kód drága is volt annó.
Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. És a hajam még mindig tart. Drájvettertaft.
Viszont a kód még mysql és nem mysqli, szóval lesz még pár álmatlan éjszakám 😆
Azért az utakra sem engedünk ki mindenkit, hogy vezessen. Az hol jó a társadalomnak, hogy olyanok írnak weboldalakat és tárolnak el adatokat egy ismeretlen biztonságú adatbázisban, akik láthatólag a programozás legalapvetőbb téziseivel sincsenek tisztában?
Ugyanúgy veszélyeztetik a közbiztonságot, mint a rossz/ittas vezetők. Akkora a kereslet a programozókra, hogy az iparág nem tudja kivetni magából azokat, akik nem alkalmasak erre a munkára, sajnos.
Vajon mitol gondolja valaki, hogy ha egy full table scan-es selected beledob egy tarolt eljarasba, akkor az gyorsabb lesz?
(Tipikusan olyan feladat, ami nem az adatbaziskezelore van kitalalva, de egy szimpla select amugy sem valo tarolt eljarasba szerintem… Amugy is tudnek meselni a tarolt eljaras fetisizmusrol…)
Nem semmi :D Mondjuk én már láttam olyat is, hogy a szerencsétlen egy while ciklusban double típusú változót használt ciklusváltozónak, aztán nem értette miért lett a dologból végtelen ciklus :D Egyenlőséget akart vizsgálni, de nem nagyon jött össze.
Ne is mondd, átvettem egy weboldal fejlesztését másfél éve, azóta csak hibákat javítok. Nemsokára frissítünk legújabb verzióra mindenből és rá kerestem, hogy a projektben 889 mysql utasítás van. A lóg csak a deprecated sor okkal van tele. Szóval nekem is lesz ezzel kapcsolatban álmatlan éjszakám…
Érdekes amit írsz, ezt gondoltam én is amíg nem láttam egy másik történetet. Az illető azt mondta, hogy cégeknél egy-két ember az, aki jól keres, a többi csak vegetál. Ha ez igaz, nem csodálom, hogy lasszóval kell fogni az informatikusokat.
A gond az, hogy nem akarják megfizetni az informatikusokat és ezért kell őket lasszóval fogni. Ha normális fizetést ajánlanának, akkor lenne, akik jelentkeznének.
Pl nálunk egyáltalán nem vagyunk megfizetve, de pont annyira, hogy azért ne keresgéljünk egyfolytában munkát munkaidő alatt. Viszont itt az embert csak akkor rúgják ki, ha nagyon durva dolgot követ el. Szóval nekem is hiába ajánlanának dupla fizetést, azért nagyon meggondolnám, hogy a biztos melót otthagyjam-e.
Mondjuk ezert most kapni fogok de sok esetben a munkavallalo is tevedesben van. Azt hiszi budapesten pont annyit fog kapni mint londonban vagy berlinben. Hat sajnos nem es ez nem is realis, ez olyan mint akik berunion kovetelnek. Gyakorlatilag annyira latjak a foldon mukodo gazdasagi rendszert mint egy marslako.
A bérunió az utóbbi idők egyik legnagyobb marhasága. :) A Jobbik képviselője volt nálunk aláírást gyűjteni, a csütörtöki piacon. Wazze, 3000 lakossal bíró falu. Állítólag osztották az emberkét szépen. :D
Sol, igazad van, részben. Éppen egy másik fórum nevetgéltünk egy álláshírdetésen. 170 000 nettó, Budapesten. 100 000 alatt nem is nagyon van albérlet és még nem is ettél semmit. Egyébként nálunk nem a fizetéssel volt baj, hanem a körülményekkel. Tapló, hozzá nem értő főnökség, arrogáns kivagyiság stb.
Közalkalmazott vagyok. Pár éve elvállaltam egy munkát egy egyetemen. Persze a közalkalmazotti bértáblához képest kaptam “munkáltató által megadott, már nem is tudom pontosan hogyhívják bérkülönbözetet”. Akkoriban ha nem is azt mondom, hogy megérte elmenni ennyiért dolgozni, de határ eset volt. Erre most minden évben és minden egyes alapbér emeléssel ebből az összegből le is vonják azt. Tehát egyáltalán nem növekedett ez idő alatt a fizetésem, pedig az alap bérem növekedett. Szóval ez a szemétség, hogy ilyeneket csinál(hat)nak az állami cégek.
Az egyetlen problémám, hogy semmi nem változott a javítás hatására. :-P
De rosszabb sem lett.
“azt szokta például mondogatni, hogy kapott ő Istentől farkat, hogy elhessegesse a legyeket, ám jobb szeretné, ha nem lenne farka, de legyek sem lennének.”
/Állatfarm/
Hát így vagyok én is a programozónkkal, tudom én őt ellenőrizni, de jobb szeretném, ha ő se lenne és ellenőrizni se kellene. :-P
tervezi valaki venni? en ma neztem meg egy videot rola, de annyira nem estem hanyat, mondjuk a hangjat dicserik. Sajnos az apple music nem igazan jott be inkabb spotify… ha vennek ilyet akkor elofizetest is kene cserelni ugy lehet van ertelme
a hömpod ára 349 netto dollárz, ami az apple gyakorlata alapján egyenlő 349 euróval. ez 110.00 forint. erre rajön az artisjus ado 3490 ft. erre rájön az áfa, így 144k-ra jön ki az ára.
még nem láttam hivatalos forgalmazói árat, de akinek gyorsan kell ámerikábol, az úgyis kifizeti erte a 170-et