En ebben az esetben ugyonolyannak latom ezt, mint a regi, allando reklambanneres ingyenes webtarhelyszolgaltatokat (ha szoszerint megprobalom a technologiat “updatelni”, akkor itt is megvan a szolgaltato lehetosege, hogy adatot gyujtson, profilokat epitsen, statisztikazzon es az aprocska reklamcsikjat sokszoros aron ertekesitse). Nem tudom, hogy vannak-e meg ilyenek, vagy teljesen kiszoritotta oket nehany ujabb, okosabb otlet/technologia (mint pl. a newsfeed a facebookon vagy akar twitteren).
Vannak emberek, akiknek pl. a cnn.com vagy a blikk.hu az elsodleges informacio forrasa. A facebookon lathato hirfolyamodat (amit mindenki tud maganak alakitani, emberekrol leiratkozni, ismeretlenekre feliratkozni, stb.) a kapcsolati halod es az erdeklodesi korodbe tartozo mas es mas felhasznalok “szerkesztik” (azaz, ha valakit butanak/foloslegesnek erzel, barmikor elnemithatod). A CNN-t vagy a Blikket, pedig olyan emberek, akik abban erdekeltek, hogy azon az oldalon maradj es kattints. Tehat, egy, a facebook falon megjeleno mas alltal oda “sharelt” clickbait cim veszelyesebb, mint egy, a blikk.hu oldalon megjeleno clickbait cime?
Azok az emberek, akik nem ellenoriznek 1-1 hirt/hirdetest/tartalmat/barmit tobb forrasbol, azok nem tennek meg ezt az ellenorzest mas hirforras eseten sem. Ha egyes karosnak tartott kamuhiroldalak csinalnanak televizios csatornat, amit sikerulne feljuttatni nehany nagy kabelszolgaltatora, akkor megtobb ember tudnanak elerni es csak erositenek a hasonlo gondokodasu/ideologiai beallitasu/stb gondolatokat. Aki “hulye” azt nem biztos, hogy feltetlenul meg kell vedeni onmagatol.
A kérdés, hogy azáltal, hogy a Facebook összehasonlíthatatlanul nagyobb adatbázissal dolgozik, mint bármelyik másik weboldal, aki adatot gyűjt a felhasználóiról, ez a mennyiségi különbség nem csap-e át minőségi különbségbe is. Lesz-e, van-e olyan, amit a Facebook meg tud tenni és másoknak az adatok hiányában esélye sincs.
Nem tudok válaszolni arra, hogy a Facebook veszélyesebb-e, mint más oldalak. Nincs elég információm ennek a megállapítására.
A Facebook egy olyan társadalmi kísérlet, amit csodálok, de részt venni benne nem szeretnék. Régimódi vagyok, azokat a dolgokat szeretem, amiről legalább valamelyest el tudom hinni, hogy részben értem a működését. :-) A Facebookban túl sok az ismeretlen, az én ízlésemnek. (Ízlés = ez egy érzelmi, mintsem logikus döntés a részemről) Egyelőre megtehetem, hogy ne legyek fenn.
Engem most az akaszt ki, hogy a topik témájánál maradjak :), hogy néha az Apple túlzásba viszi azt, hogy ő majd tudja mi kell az embernek, ő majd mindent beállít, hogy egyszerűbb legyen: a Time Machine Airpoton van két hálózat, egy 2.4 és egy 5 GHz-és net. Akárhányszor ki törlöm a 2.4 GHz-est a laptopom wi-fi listájáról, a gép magától visszateszi, amint baht álom kicsit az AirPort programban. És persze, hogy legközelebb ahhoz csatlakozik elsőnek, mert első helyre be rakja automatikusan. Próbáltam azt is, hogy legutolsó helyre tettem a listában, de úgy emlékszem akkor is a 2.4-hét csatlakozott hamarabb (emiatt is törlöm inkább mindig). Szóval ez idegesítő…
Tudomásom szerint nincs olyan beállítás, ami szerint senki nem érheti el az emailcímímet, a privacy maximum a “Friends”. De ez nem sokat számít egyébként sem.
Pl. csináltam olyan remarketingkampányt is, hogy feltöltöttem közönségnek a megrendelésekhez tartozó emailcímeket, kb. 80%-os volt a találati arány több tízezer címből. Nekik nyomhattam a reklámot. Pedig nyilván senkijük sem voltam soha. De továbbra is hangsúlyozom, nekem nem a reklámok miatt fáj az FB, mert hirdetések mindig is lesznek, és akkor az már lehessen célzott.
Nekem van olyan, hogy only me, ha beloginolok az egyik siteunkra igy, akkor rejtett mailcimmet jelent az oldalnak es a regi iOS se tudja kirolteni a cimtarban a fotomat.
Es minden rasszizmus nelkul, 5 eve elunk ott soha nem tunt el csomag, 1,5 honapja koltoztt be egy fekete csalad ahol 16-18 eves sracok vannak. 1 honap alatt a masodik csomag.
A folyoso zarhato es rajtam kivul nincs mas fiatal ferfi (meg egy 25 koruli no van de nem hiszem hogy szuksege van egy limitalt szerias adida superstarra (45os meretben).
Egy fokkal jobb, nálunk egyszer az utcán hagyta, a lépcsőház elé letette. Szerencsére egy jóindulatú szomszéd fölnyalábolta. Később érdeklődtem, mikor érkezik meg a csomagom. Volt fejvakarás :D
Reklamálsz? Nem vetted át.
Persze, felhivtuk a dpd-t azt mondtak megkerdezik a sofort ha tenyleg otthagyta a csomagot akkor kifizetik. Gondolom a futar csak oda firkantott valamit es meg ezen menni fog egy vita, hogy nem mi irtuk ala. De amazonon rendeltem ha hetfoig nem oldjak meg szo nelkul visszahivom a penzt (olyankor egybol foglalkoznak az ugyel :).
De figyelni fogom mikor lattom meg valmelyik szomszedon a cipomet nem egy tul popularis darabb.
Csak nálunk, az SAP-ban nincs így. Minden ügyfélhez N db cím tartozik és egy adott cím egy ügyfélhez.
Mondjuk úgy, hogy ebben az esetben pápábbak szeretnének lenni a pápánál. Meg lettek fenyítve, hogy nem volt normalizálva az adatbázis, most meg átestünk a ló túlsó oldalára.
Az Xcode-ra mostanában nagyon ki vagyok akadva. Iszonyat nehéz rábírni arra, hogy elindítsam a saját eszközömön. Még úgy is, hogy közvetlenül rákötöm kábellel. Minden esetben nyomnom kell egy unpair-t, majd újra megbízhatónak kell beállítani a gépem (majd ezután lefagy az xcode) és újraindítás után már jó. Addíg, míg le nem húzom a telefont a gépről. :(
Ezt én értem és el is hiszem, de ma láttam saját szememmel, hogy másnál is ugyanez a gond. A másik félnél 2012-es Mac Mini, de iPhone 7+, míg nálam 2015-ös MBP de csak iPhone 6+. És mindegyik eszközön minden a legfrissebb.
Amúgy emlékeim szerint “anno” egyáltalán nem működött. :) Mármint emlékszem, hogy egyszer próbálták és akkor nem igazán sikerült működésre bírni és azt hittem, hogy azóta totál elfelejtették.
Ami még eszembe jut, hogy esetleg nálad lehet nincs engedélyezve, hogy Wifin kapcsolódjon, DE a másik félnél sem volt beállítva a wifis és kábelen írta ki, hogy oldjuk fel a készüléket, ami persze fel volt oldva. És persze hiába próbáltunk ki mindent, hogy készülék lezár, xcode indít, majd ha kéri felold, mert az sem ment. Csak az megy, hogy unpair, majd újra megbízhatónak jelöljük a gépet és már indul is.
Ja és ez azt hiszem az Xcode 9.2-től van így, legalábbis nem a 9.3-tól van ez a hiba, de nem is nagyon régen. előtte soha semmi gondom sem volt, bár korábban én is csak kábeleztem és nem wifiztem…
Xcode Devices ablakban eszközön jobb gomb és Unpair. Korábban egy külföldi fórumon olvastam ugyanerről a problémáról ők azt írták, hogy a telefon beállításaiban töröljem a General - Reset - Reset Location & Privacy-t, ami törölt minden engedélykérést. Ez után találtam meg az Xcodeban a lehetőséget.
Miért az jobb, amikor oroszul írnak? (ugyanerről a linkről van az alábbi idézet)
Te meg szólj, ha egyszer az életben valami értelmeset is hozzászólsz a fórumhoz, mert azon túl, hogy buta vagy, mint a föld, egyéb nem jött le rólad. A magadfajtára mondták ifjúkoromban, hogy простой мальчик.
(Ne a szótárban nézd, az nem segít ebben :D)