És még ebbe is belenyugodna az ember, ha nem ÉVENTE jönne ki egy főverzió, aminél mindig parázni kell, hogy akkor most mi alól rántják ki a talajt.
Azert szamitogep fronton eleg lazan bant mostanaban az Apple ezzel a dologgal. Az utolso OS, aminel konkretan HW igenyek miatt vagott ki rendszert, az a 10.8 volt. A Sierra csak hobbi restriktciokat hozott (lenyegi driverek bennemaradtak, csak blacklistre tettek a modellazonositot), majd most a 10.14 hoz kemenyitest. Viszont ez a mostani nagyon benne volt a levegoben. Amikor elindult az Apple tamogataspusztito sorozata (10.4 (FW kell), 10.5 (G4 kell), 10.6 (Intel kell), 10.7 (64 bites Intel kell), 10.8 (DX10 kepes GPU kell) felo volt, hogy minden releassel kidob par gepet, ehelyett lenyegeben 10.14-ig nem valtozott semmi.
Igen, ez igaz. Inkább akkor jön szembe némi fájdalom, ha egy régebbi hw-en szeretne egy korábbi verzión maradni az ember.
Elég sokat szöszölök telente ilyesmivel. Pl. az utolsó fehér Macbookon azért a HS eléggé kompromisszumos, de ha egy szépen szaladgáló pl. Maverickset vagy Józsamitét tesz fel az ember, szembesül vele, hogy a programok már újabb os-ért kiáltanak, problémák jelentkeznek a Photosban (formátumok pl.), szóval ilyen sok kicsi sokra megy a játék.
Szívesebben fogadnék mondjuk kétévente főverziót, várósabb is lenne, most már szinte csak legyint az ember. Persze, ez egy messzebbre vezető thread.
Nekem pl a feher MB-vel kb megeggyezo kori gepen (2008-as 17" -es MBP, 2.6GHz C2D/6GB RAM/SSD) semmivel sem lassabb a HS, mint az El Capitan vagy a korabbiak voltak. Illetve en mindenhol SSD-t hasznalok mar rengeteg ideje, igy valszeg ehhez vagyok hozzaszokva.
Kizárólag SSD-ben gondolkodom én is. Ez meglep, és örülök, ha a te MBP-d ilyen stramm legény, lehet a videója gyorsabb, ki tudja. De pl. a 2012-es 13-as MBP is simán lassult minden verzióváltáskor. És/vagy többet megy a venti, a strandlabda ilyesmik.
almamag olvasása közben kernel pánikkal lehalt a gépem. Nyilván nem a weboldal miatt :)
A logban indulás után ez van: BSD process name corresponding to current thread: backupd
Valószínűleg a Time Machine mentés okozhatta… szép. A gépet szerintem rendszer frissítéskor indítottam utoljára újra, azóta csak altatva lett. Kernel pánik előtt 5 perccel lett felébresztve.
Vagy lehet az eltört óra eltöri a rendszert is a gépen, amihez “csatolva” van. :) azaz :(
Szuksegem lenne egy appra ami a telomon rajta van de a magyar app storebol van. Egy masik regi iphonomra tennem ra, de nem lehet, ez a nyomorult app store mag az agyon szbalyozott idiotasagok.
A legdurvabb a vadonatujonna krealt apple idval sem birok belepni a magyar storeba :SSSSS
"nevegyelapplet’
Ezt kifejthetned erthetoen is. Ha magyarra allitod a telefonodat, majd csinalsz egy regisztraciot, akkor az a “magyar” app storeba fog tartozni.
Ket app store accountom van amit harom orszagbeli storeban hasznalok/tam. Az icloudot igazabol a ket accountbol csak az egyikkel hasznalom. Van/volt app amit a magyar storebol toltottem le ugy, hogy a nem icloudra hasznalt acc-ot nagynehezen atalitottam a magyarra. Ezzel eddig nem is volt gond amikor backupbol visszaraktam telefon cserenel pl akkor siman kerte a nem icloudos acc jelszavat is a visszallitas soran. Most eloszedtem egy regebbi telefonomat egy magyar tvs apphoz. Megprobalyam siman backupolni de csak az icloudra is hasznalt acc cuccait rakta fel. Hiaba jelntkeztem be manulisan is a masik acc a telora. A vegen csinaltam egy kulon magyar accot ehhez a telohoz. De ez mar regi gond, hogy nem tudod rendesen osszemergezned az accocat. Orszagvaltasrol meg ne is beszeljunk (az egyikkel regisztralt mastercardot miert nem fogadja el egy masik orszagban:/). Ha van erre egyszerubb megoldas orommel fogadom (en spec ezt a tullihegett teritory szabalyozast sem ertem az appoknal).
Orszagvaltas van, mar csinaltam. Masik orszag kartyajat nyilvan nem fogadja el. Magyar regisztracio pedig mukodik, most probaltam ki.
Szerk: nekem 3 orszagbol van accom, jelenleg min a 3 mukodik.
Egyiket sem kerdojeleztem neg. A fo kerdes az volt, hogy egyazon accounttal tobb orszag appstorejabol ketoltott/ megvasarolt app backupkor miert nem toltodik le?
En az elso regemet haszanlom ami meg kamu usa cimre lett megcsinalva. Gyakorlatilag meg csak itunes store volt akkor. Ha megnyomom a zaszlot es atmegyek masik orszagba siman tudok letolteni barmit. Igaz amerikai stoerban nem vasaroltam soha igy fizetos appokat nem tudom. A (magyar stoerban se vasaroltam).
Valamit felreertessz. 1 accountod nem lehetsz tobb orszag app storejaban. Ha az account pagen storet valtassz, akkor a leritaknak megfeleloen eltunsz a regi storebol es bekerulsz az uj storeba. A regi storeban tortent vasarlasaid, elofizeteseid megszunnek (ezekre figyelmeztet is valtaskor). Ha permanensen akarsz tobb orszagbol vasarolni, akkor tobb orszagban ervenyes regisztracioval kell rendelkezned.
Nem akartam uj topikot nyitni. Nem vagyok egy nagy foci szurkolo, de egy kicsit megismertem VOR -t ( a VB video operation room-jaban) es nagyon megtetszett.
https://football-technology.fifa.com/en/innovations/var-at-the-world-cup/#thecameras
Nem tudom, hogy a szurkolokat mennyire idegesiti az uj rendszer, de nekem nagyon tetszett ez az egesz rendszer. (mint minden uj technologia az ilyen nagy volumenu esemenyeknel).
Meno cucc de ettol a foci meg mindig ugyan olyan ■■■■ :D
Menj ki egy bundesliga meccsre, mindjárt megváltozik a véleményed ;)
Bruhaha :D
Egy klasszikust ideznek:
…es akkor a jegkorongrol meg a kezilabdarol meg szo sem esett ;-)