Életem első netes nyomdai leadása (Budapestről Szegedre!) 2001 körül. 5MB-os PDF, ami épp a felső határa volt a küldhető méretnek. Több mint egy óra alatt ért fel, és akkor még percdíjas volt a net munkaidőben, egy kazal pénzbe került.
Mint kiderült, méretellenőrzés a feltöltés végén történik, így a végén visszautasította a file továbbítását, mert 50003 blokk volt a mérete - bármi is az a blokk… Matáv, a szavakon túl
Egyébként persze, értem és emlékszem én is, hogy régen milyen volt. De egy ekkora cégnek manapság illene, hogy ne legyen ehhez hasonló problémája. Természetesen előfordulhat, hogy az én eszközömben volt hiba, vagy ritkán természetesen beleférhet ilyen hiba.
De az, hogy régen is ilyen volt, vagy máshol is előfordul ilyen, még nem jelenti azt, hogy elfogadhatónak kell lennie minden hasonló helyzetben.
Tipikus: te főnök, nem megy a webodalunk. Főnök megnézi a konkurencia oldalát, majd jelzi, hogy ott is probléma van. És visszajelez: nincs probléma, hiszen más weboldala is ilyen xar… és mindenki nyugodjon le szépen…
Mindig az a fene nagy sietseg! Mifelenk ezt ugy csinaljak…
Ha valamivel gond van, akkor - biztos ami biztos - isznak egy sort. Ha esetleg ezt kovetoen is lenne problema, akkor masnap ujra megnezik.
Ha akkor is fennall a problema, akkor ujbol egy sor… es igy tovabb
Csutortokon mar ne probalj problemat megoldani, mert akkor mar keszulni kell a hetvegere es megnovekedik a sor/ora mennyisege - ilyenkor mar lehetetlen barmit is elintezni
Jottem en is duhongeni. Sonoma 14.4-ben megolte az Apple a hw infos appom egyik aprocska funkciojat :D. Mivel biztonsagtechnikai szempontbol veszelyes kiolvasni a Wi-Fi halozat nevet, igy az app ezentul nem tudja ezt megmondani…
Nem, ez nem bug. Ez dokumentalt feature. Bug max annyi lehet benne, hogy van olyan framework, ahol lokacio engedelykeressel jonnek adatok, de a System Configuration Frameworknel ez nem mukodik. Megkerdeztem a developer forumon, de zero ertelmes valaszt varok.
“Nem akartam új topic-ot nyitni”, de:
Kerestem a régieket Foci-VB, Foci-EB, foci-közvetítés témákban és nem leltem a drágákat, pedig rendőrbiztos voltak.
Szóval, dühöngök, mert a kegyes csonka-honi “közszolgálati” az évtizednyi szájtépéssel “most pediglen már biza-biza megállapodtunk” ellenére most sem kegyeskedik a határon-túliaknak nézni a közvetítéseket.
Ugyfelkapuval tudsz regisztralni es belepni. Arra krealtak, hogy az MTVA regiolockos tartalmahoz kulfoldrol is hozza tudjanak ferni a magyarok. Szoval, ha az MTVA adja azt amit szeretnel, akkor ez pont az, amit keresel.
Vajon jól sejtem a regisztrációs felület alapján, hogy ez csak magyar állampolgároknak játszik? Jómagam nem kértem, mert elvből nem koldulok olyasmiért ami jár minden magyarnak alanyi jogon.
Ügyfélkapu regisztrációs malőr:
“Jó reggelt kívánok. Erdélyi miként regisztrálhat, ha még nem igényelte a magyar állampolgárságot? Értelemszerűen e-Sz.Ig. sem áll rendelkezésemre.”
“Ebben az esetben a regisztrációra kizárólag személyesen van lehetősége, az ország bármely kormányablakában.”
Köszönöm a pVPNtippet. Nem ismerem, dokumentálódom az ingyenes verzió biztonságát illetően: https://reddit.com/r/ProtonVPN/comments/wgzpw0/how_is_their_free_plan_so_good_whats_the_catch/?rdt=39961
Proton has an established privacy-keeper opinion and I’m sure they are not selling any data anywhere. It’s actually the best free VPN plan in the market, but it has its limitations obviously.
The only complaint I have is about Android app. I don’t know why but often it cuts me off the internet even though I don’t have kill-switch enabled. Now I use OpenVPN with Proton servers configuration files
“Why we offer a free VPN We believe online privacy is a fundamental human right. Providing free access is part of our mission. The Proton VPN free plan is unlimited and designed for security. No catches, no gimmicks. Just online privacy and freedom for those who need it.
Our free VPN service is supported by paying users. If you would like to support our mission, please consider upgrading.”
Szerk.: Az ingyenes verzió is biztonságosnak tűnik, de nem állítható be magyarországi IP, fizetős app-ra pedig még nem költöttem a 25 éves számítógépes pályafutásom alatt és nem is szándékozom.
Róka = ravasz(kodás) = a böngészős VPN-álcázó kiegészítővel “ravaszkodás” (régebben használtam) már nem működik.