“To install Kodi for iOS you must have a jailbroken iDevice running iOS 6.0 or higher (8.0 or higher recommended)” – ez komoly?!
Tegnap a „gyerek” webmailen belépett az egyik T-s fiókunkba, ahol felszólítást kapott, hogy a jelszónak tartalmaznia kell egy különleges karaktert is – nosza, hozzáírtunk egyet.
A telefonon megváltoztattam, működik. Reggel a gépen a fiók mellett felkiáltójel – Mail, Accounts, hozzáírom a jelet, becsukom; semmi. Keychainben megnézem: a régi van ott. Átírom, mentés, Mail ugyanúgy: semmi. Kilépés, belépés: működik.
(Két dolgot hiányolok: Accounts-ban a jelszó megtekinthetősége és egy Mentés-gomb (a hozzáírás után nem kérdez, hogy mentse-e, mivel nem is csinál semmit.))
Ha en a mailben, egy IMAP fioknal atirom a jelszot, lesz alul egy Save gomb. Ha be akarom zarni az ablakot, jon a confirm, hogy savelem-e a changeseket az adott IMAP accountba. Sonoma 14.5 es Sequja (nemfogomtudnisohaleirni) beta 1.
Nem tudom, mikortól volt-van, de most képzeld azt, hogy még Mojavét használsz, és most próbálgatod Catalinát!
Ezert jo latod, frissiteni, mert a bugokat javitjak folyamatosan.
Ez alap lenne… és nem belerakni újabbakat!
Szerk.: azt gondolom, akkor bénázták el, amikor a Mailből kikerült a SysPrefbe az Accounts szerkesztése.
Elkerülném új bejegyzés nyitását a sokak számára lehet egyszerű kérdéseimmel:
- Használ még bárki ThunderBird-et?
- Frissen telepített ThunderBird_115.12.1-el próbálom ingyenes Gmail . com levélfiókból letölteni a leveleket, mert a szerveren elfogyott a levélfiók tárhelye, de a sok évvel ezelőtti PPC-s változathoz képest ennél nem jön elő, hogy honnan kell beállítani a “letöltés/törlés szerverről”. Vajon csak velem van gond, vagy a ThunderBird, esetleg a Gmail . com nem engedi már a POP3-as beállítást?
Mit jelent az, hogy nem engedi? Pofancsap egy kalapaccsal? Felrobban a szamitogeped? Kiir valami hibauzenetet? No, ha igen, akkor mi az, amit kiir?
Állítás: nem jön elő, hogy honnan kell beállítani a “letöltés/törlés szerverről”
Kérdés: a ThunderBird, esetleg a Gmail . com nem engedi már a POP3-as beállítást?
Tovabbra sem ertem, hogy mit jelent az, hogy nem engedi POP3-nak beallitani!
Mit allitottal be? POP3-at? Ha igen, hibauzenetet kaptal valahol? Ha nem POP3-at, akkor miert nem? Szoval, kezdjuk az elejerol.
Milyen feluletet allitottal be?
Az elejétől:
Telepítéskor előbb beállítottam kézzel a POP3-at, mint régen, mikor PPC-n használtam a ThunderBird-et, de nem kapcsolódott a szerverre. Ezután teljesen töröltem a telepítést, FindAnyFile-lal rákeresve ami oda tartozott. Ezután ismét telepítettem, de már engedtem az automatikus IMAP-beállításokat, remélve, hogy utólag engedi átállítani POP3-ra, de nem jön elő sehol az átállítási lehetőség.
U.i.: Az alábbi leírás szerint régebben be lehetett állítani, de most POP3-as beállítással nem kapcsolódik semmiképpen.
Mibol gondolod, hogy “de nem kapcsolódott a szerverre.”? Jol allitottad be? Kaptal valami hibauzenetet? Vagy, csak eldontotted magadban, hogy nem fog kapcsolodni? A beallitasaid megfeleltek annak, amit a google ir? Be van kapcsolva a fiokodnal a pop3 lehetosege?
Szerk: Mi lenne, ha nem nekunk kellene egy ************ uveggombol kitalalni, hogy mi a *********************** csinalsz?! Miert nem lehet leirni, hogy milyen hibauzenetet kapsz? Miert nem tudod linkelni, hogy ezt e a google leirast kovetve vegezted el a konfiguraciot?
A two-factor auth miatt, valahol engedelyezned kell a google/gmail beallitasok kozott (valami “privacy/security” resznel lesz) mint kapcsolhato kulso fel.
A gmail levelezes beallitasai kozott meg szerintem meg mindig ott lesz a pop3-as settings is.
Hibaüzenet: “nem kapcsolódott a szerverre”
U.i.: nem készítettem képernyőképet, de ez volt az értelme. Nem szívesen ismételném meg a sikertelen telepítést a pontos hibaüzenet kedvéért.
Akkor jon az a kerdes, hogy helyesek voltak-e a beallitasaid? Engedelyezve van-e a POP3 a fiokodban?
Van valami indok, amiért a POP3 protokollt preferálod az IMAP helyett?
Amint írtam fentebb, megtelt a tárhely. Ugyanakkor megőrizném a letöltött leveleket lemezen.
Gyerunk! Voltak meg ott kerdesek! Pl., jol allitottad be? Ezen doksi alapjan?
Ha működik az IMAP, azzal is le tudod tölteni a leveleket és miután exportáltad, a weboldalon, vagy rögtön a Thunderbirdben törölni.