Dühöngőcske

Ez igaz, nem gondoltam erre.
Szerk.: Ebben az esetben honnan tudhatom, hogy tényleg mindent letöltött-e. A POP3-ban legalább törli amit letöltött.

Hát amint írtam, a ThunderBird-ben nincs (nem jött elő) POP3 lehetősége. A gmail-es fiókban értelemszerűen jártam el és elmentette hibaüzenet nélkül.

Ilyenkor jon az a keres, hogy TOSSZAL MAR FEL egy nyamvadt screenshotot, ahol LATSZIK, hogy ha legordited a Protocol mezot, az Incoming Server hozzaadasanal, akkor nincs benne neked POP3 (mert nem hiszem el, hogy neked nincs ott benne a POP3). Vagy lehet, hogy nem is tudod, hogy mit latsz? :smiley:

(linkeltel valami leirast, amivel az egyik baj az, hogy 15 ezer evvel ezelotti, a masik pedig nem arrol szol, hogy POP3 fiokot hozzaadasz).\

Minden lehetséges.
Szerk.: vagy 8-10 éve nem használtam ThunderBird-et, hanem a böngészőből intéztem. Akkoriban bármilyen beállítás nagyon kézenfekvő volt, a környezetemben több mindenkinek jómagam állítottam be és soha nem volt fennakadás.

Miutan exportaltad a Thunderbird-bol, megprobalod megnyitni a levelet. Ha megnyilik, akkor le van toltve. Az exportalt leveleket meg NAS-ra / Cloud-ba / akarhova el lehet tenni.

Tudom, nem TB, de a mailben én egyedül úgy tudom felvenni pop-ban a mail accountomat, hogy simán hozzáadom imap-ként, majd rossz jelszót írok be, ilyenkor hosszasan gondolkodik, majd feldobja a részletes beállítási lehetőséget, amelyek között már ott a pop3. Annyi, hogy más a szerver, meg a portot esetleg át kell állítani, mivel más, mint az imapnál:

https://www.hesk.com/knowledgebase/index.php?article=72

1 kedvelés

Köszönöm szépen! A megértéshez olykor szükséges lényeges többlet, ha valaki már átment hasonló tapasztalaton!

Nekem siman ott van az Apple Mailben az elso lepesnel a POP3/IMAP valasztas, mindez Sonoma alatt, de megneztem, Sequoia alatt is pont igy nez ki ez a felulet:

Mint ahogyan, Thunderbirdben is ott van ugyonez a valasztas uj account hozzaadasakor:

Ez igaz lehet 1-1 konkrét levélre, de azt honnan tudhatnám, hogy mindet letöltötte-e vagy sem.

Megnézed egyesével :slight_smile: pop3-nál honnan tudod, hogy amit letölt és törölt a szerverről jól töltötte le? Inkább fizess elő a google-re, akkor lesz még tárhely (ja várj az elvek és a fizetés), vagy csinálj egy bda2@gmail.com fiókot és küld el oda, ami nem kell.

Istenem de jó olyan tanácsokat adni, aminek pont annyi értelme van mint, magának a problémának.

Több ezer levelet 1-esével?! Annyit azért bíznék a programban és a programra, hogy ha a leveleket letöltés után törli a szerverről, akkor valóban le is töltötte.

Akkor csinald imap-al, hozzal letre sajat szabalyokat a beerkezo levelekhez es rakd at oket local-ba. Bar asszem havi $2-ert adja a google a 200GB-ot, az eves szinten ~$25 mondjuk. Tedd fel azt a kerdest magadnak, meger-e ennyit ha mondjuk elveszik 1 szamodra fontos level?

Isten őrizz, inkább a szabadulás lehetőségeit keresem. Nagy hiba volt, hogy a nagy tárhely kísértése miatt egyáltalán összegabalyodtam a “gmail”-lel, pedig kezdetektől erős ellenérzésem volt, de töredékét sem képzeltem a sok negatívumnak amik utólag nyilvánvalóakká váltak.

Ja értem, ha törli a szerverről bízol benne, hogy jól töltötte le, ha meg csak letölti, akkor meg hibázhat…

Egyre nagyobb a gyanúm, hogy csak trollkodni jössz :slight_smile:

Amúgy ez alapján lehet gmail-ből is exportalni, de nem próbáltam ki, le se kell klienssel tölteni: Export your data from Gmail - Gmail Help

Hát persze, megjátszom magam, hogy minél több felhasználót idegesítsek.
Ilyen alapon Te csak megjátszod, hogy segítenél, valójában pedig félrevezetsz?!

Én ezt a módszert használtam még win-en, pont TB-ben, cégenként van egy folder, ha ránézek, egyből látom ki írt, nem kell állandóan az inboxot nézegetni, ahova jön egy csomó nem fontos levél is, csakhogy: a Macos mailben ha rule-lal elmozgatsz egy imap-pal letöltött levelet, automatikusan olvasottra állítja a levél státuszát, úh. fogalmad sincs, hol kéne keresni az új levelet. Pop-nál olvasatlan marad a local folderbe átrakva is, én ezért használok pop-ot. Legalábbis régen így volt, Sonomában már nem volt kedvem foglalkozni ezzel.

edit: illetve még egy, sokszor van, hogy megnézek céges levelet meló után iphone/ipaden, utána visszaállítom olvasatlanra, hogy másnap tudjam mikkel kell foglalkozni, ha bekapcsolom a macet, de ezt sokszor elfelejtettem megtenni és valamit nem csináltam meg emiatt, most tehát a mobilok imapek, a mac viszont pop, ami nem foglalkozik vele, hogy el lett-e olvasva, letölti, olvasatlanul mozgatja a megfelelő folderbe, és kész. Én így tudok hatékonyan dolgozni. :slight_smile:

1 kedvelés

POP3-mal honnan tudod, hogy letöltötte az összes levelet? Nem bízol az IMAP protokollban, de a POP3-ban igen?

1 kedvelés

Nem vezetek senkit sehova, kaptál rengeteg megoldási javaslatot, vagy megfogadod vagy nem, te döntesz…

És igen valóban idegesítőnek találom az olyan kommunikációkat, ahol megértés nélküli elképzelés/hit egy gondolat menet alapja… Azért jöttél ide a fórumra, hogy segítséget kérj, amit többszörösen több embertől, több topic-ban meg is kaptál. Viszont minden esetben volt valami ellenvetésed, amihez nem támasztottál alá semmi tény alapú érvvel csak hit alapú elképzelésekkel…

Nem egyik a másik ellenében értettem, hanem a visszajelzés szempontjából.

Ne haragudj, de szerintem Te jócskán kiléptél a téma medréből. Már az előző hozzászólásod is nyilvánvalóan packázás volt, amire milyen választ vártál volna?!