Dühöngőcske

Van egy baratom, aki a mai napig kinyomtatja a levelezeset es lefuzi egy mappaba…

4 Likes

Alapból nem jön föl a csatlakozás módja, a Te screenshotodon is ott a hibaüzenet, csak akkor tudsz választani, ha elrontasz valamit. Egyébként automatikusan imap lesz és később nem lehet megváltoztatni. És én ezt is írtam. Helyből ez jön föl az other-re:

1 Like

Köszönök szépen mindenkinek minden segítséget (a “beszólásokat” is, amelyek a bejegyzés címére tekintettel beleférnek).
Lejött minden üzenet a piszkozatok kivételével, amelyekkel nincs semmi sietség, ráér bíbelődni.

Hogy oldottad meg végül?

1 Like

Mégis rászántam magam az újratelepítésre, majd a kézi beállításoknál rájöttem, hogy a “felhasználónév” a levélcímet kéri, nem a felhasználó nevét, ahogy azelőtt írtam. Nem zárom ki, hogy korábban esetleg még mást is hibásan töltöttem ki…

1 Like

Node, ha helyesen beirom az emailcimem, akkor is ugyonide lyukadok ki, ugyonezzel a hibauzenettel, de nyilvan, nem fogok olyan screenshotot feldobni, ahol ez az emailcim egeszeben latszik. Nem is ertem, hogy mi szukseg van erre a megoldasra igy. Marmint, koncepciojaban verzik ez az egesz konfiguracio igy, az osszes modernebb kliensben.

Az addig oke, hogy SRV rekorddal az emailcim domain reszebol kitalalhato, hogy mi lehet a tamogatott protokoll, van-e SSL, illetve, hogy mi az SMTP elerese, az is oke, hogy bekeri a jelszot, viszont, mivel nem keri be az usernevet, igy nem fog tudni authentikalni. Igy hiaba van kitoltve az SRV rekord rendesen, elhal az egesz automata konfiguracio azzal, hogy nem kerte be az authentikaciohoz szukseges osszes adatot. Mivel elhalt az authentikacio, ezert meg se probalja kitolteni a felderitett/kitalalhato levelezo szerver tipust es szerver cimeket.

Ez most talán bűnügyi nyomozás, vagy miféle számonkérés?! Esetleg képernyőkép készítése céljából újra kellene végezzem az egész eljárást?! Annyi sikertelen próbálkozás után nem voltam résen, hogy lekapjam a képernyőképet, ami a hitelesítés után nagy meglepetésemre átugrott a betöltésekre.

Ez nem igaz. Lehet, hogy gmailnél így van, de nálam saját levelezőszervernél sosem csinál ilyet.

Akkor ezen módosítottak, régen tuti így volt, ezért is voltam kénytelen pop-on maradni, de mint írtam, az elfeljtős sztori még mindig áll: user error. :slight_smile:

Rendezvényeken dolgozva, alkalmazkodnom kell néha a helyi hálózati beállításokhoz.
Kapkodós 10perces átállásban, “ménemmegymár”, újraindítás, kábel kihúz-bedug, ráolvasás, minden megvolt, mire feltűnt, hogy több nulla van a maszban, mint kellene. A másik már csak egy próba volt, hogy tényleg ennyire nincs lekezelve a maszk kötött formátuma.

Kollégám gépén is teszteltem, ott is kivitelezhető volt.

Mi a menete az ilyesfajta hibák beküldésének?

Ha developer vagy, akkor a https://feedbackassistant.apple.com, ha nem vagy developer, akkor itt: Product Feedback - Apple

1 Like

Sikerült a scroll-gondra megoldást találni?
Nekem NeoOffice-ban nagyon kellene a görgetősáv MacOsX-es hagyományos kinézete, amelyben a le-fel nyilakkal csak 1-1 oldalt ugrott. A régi kinézetet vajon elő lehet még hozni valamiképpen Catalina-ban?
Szerk.: Vagyis így:
kép

I know it’s not precisely what you’re asking, but on the possibility of alternative input devices, I can report that the x/y scrolling on Apple’s Magic Mouse or Magic Trackpad is quite intuitive.
posted by Wild_Eep at 11:27 AM on May 25, 2017

There seems to be no easy way to do it, but I did hack together an accessibility switch panel that creates up and down buttons that scroll in Chrome… not in Safari for some reason. It looks like this. It just maps the up and down arrows to those two buttons.

If that looks like it would work for you I can let you know what I did or you can just go mess around in System Preferences → Accessibility → Switch Control. From there, Open Panel Editor.

The tricky bit is that enabling the panel disables your Space key (what??) but you can reassign that to something your coworker doesn’t use much.
posted by Huck500 at 2:50 PM on May 25, 2017 [2 favorites]

"Apple introduced a new security policy on OS X El Capitan, preventing every process (even privileged ones) from modifying system files, either on filesystem or dynamically at runtime."

Because third party software will be so restricted from modifying system elements under this new security model your only option may be the hack suggested by Huck500 or a similar hack that maps scrolling to a separate button applet. It’s really unfortunate that these security features come at the cost of customization and accessibility. Good luck!

Ma reggel óta a ******tt HP nyomtatóra nem lehet nyomtani, mert lejárt a titkosítás… 3 irodában 3 hálózati nyomtató van, egyikre sem. Persze semmilyen megoldást nem kínál fel sem a nyomtató, sem az OS. Csak szünetelteti a nyomtatási sort, hibaüzenetet csak a Catalinás gépek adnak, az újabbak semmit.

Persze a virtuális gépekből a Windows 10-11 kliensek gond nélkül nyomtatnak….

Megpróbálom ezt:
https://support.hp.com/us-en/document/ish_7345764-7345853-16

Azert, az igen nagy problema, ha lejart certificate eseten a Windowsos kliensek barmi gond nelkul nyomtatnak. Ez vagy azt jelenti, hogy plaintext a kommunikacio, vagy azt, hogy funek-fanak odaadjak a tartalmat, tok mind1, hogy az egy nyomtato vagy egy tamado.

Igen, a Windows kliensek nem secure ip printinggel nyomtatnak, HP hálózati portot hoz létre a telepítő….

Végül megoldódott, önaláírt tanúsítványt lehet frissíteni a webes nyomtatófelületről, max 3400 napig érvényesen.

1 Like

Ellen-dühöngőcske:

A Default Folder 6.1 megoldja:

(20 nap új bejegyzés nélkül? Végünk.)

Nyissunk egy topic-ot “napi idojaras jelentes” cimmel? :slight_smile:

2 Likes

Szeretem az olyan napokat, amikor szervízesként a melóhelyen nyugodtan amőbázhatunk. :smiley: Tudjuk be annak a periódust, hogy minden rendben van.