Hyundai és ők meg is csinálják :)
Ezeknek majd integethetünk, hogy engedjenek már be! :)
(Mert 200 lóval nem tudta volna eladni.)
Tudod nagyon jól, hogy az amerikaiak fura emberek. Mindenből csak a legnagyobbat szeretik. Aminek igazából nincs értelme, de ilyenek. Mivel ott kezdte a Tesla a pályafutását, 100 lóerős elektromos rollerrel nem nyert volna ekkora piacot ![]()
Nem elég jól, de tudom! :)
Mindenesetre nagyon sok tekintetben nagyon rossz példák, mégis átvesszük.
Sok esetben “haladunk” az uzemanyag cella felhasznalashoz. A tengerentulon mar a backup power unit-ok lassan mind uz.cellasak.
én máshogy fogalmaznék, szerintem consumer idióták. tavaly voltam san antonioban, texas, ami ugye a második leggazdagabb állam, a legszebb belvárosi sétánnyal…
na, ott aztán tényleg minden a még nagyobb volt! issszonyatos nagy benzinfaló autószörnyetegek, óriási lakókocsik.
sajnos a kép nem mutatja meg igazán, de az opel combo méretű autó (fehér) simán ráfért bármelyik mellette lévő “bevásárlós”-pickupra.
pont belecsöppentünk egy hagyományőrző felvonulásba az alamo erődnél, ott is minden volt…
de ami a legjobban zavart és ezt tényleg nem tudtam hová tenni. ott volt a helyi ABC-ben, a polcon az alma és a banán, roskadozva. aztán ott volt mellette a pucolt szeletelt alma és a pucolt szeletelt banán, műanyag tálcán, fóliával betakarva. ugyanez gyümölcsmixként is. alma-narancs-tökömgyümölcsök. hát normálisak ezek? egy ilyen műanyag dobozt tovább tart kinyitni, mint egy banánt lehámozni…
ami a leginkább megerősítette bennem az idiotizmusukat, az a FAT FREE WATER meg a DIET WATER. nem akartam elhinni, de ott volt
(persze voltak jó dolgok is, fajéhas rágó, mexikói fűszerek)
aztán voltak megdöbbentő dolgok is. bementünk a belváros legnagyobb plázájába. a tömeg önmagáért beszél.
mindenki a külvárosi outlet city-kbe jár vásárolni, kicsit nagyobbak, mint nálunk a biatorbágyi. viszont az egyik végén lévő bestbuy-ból kocsival mennek a másik végén lévő egydolláros boltba.
kint mindenhol 35+ fok, bent MINDENHOL! 19 fokra hűtenek.
Remélem hoztál fahéjas rágót! :D
természetesen… még van belőle
Texasban más a helyzet, New Yorkban szerencsére elég sokan használják a tömegközlekedést (mert van).
Nekem is jön csomagom Kaliforniából, hozassak? :)
Ez nem kérdés! :D
Nemetorszagban van fahejas rago :)
Akkor inkább onnan, a “gyerek” is jön pénteken.
En 10 eve vegigjartam a nyugati partot, es az egesz eletuk ilyen hulyen van felepitve. Tobb ezer hazhoz van kozepen egy bevasarlokozpont amit csak kocsival tudsz elerni. Mivel ez gyalog megkozelithetetlen akkora tavolsagok vannak, ezert mindenki fullra rakja a pickup-ot egy bevasarlas alkalmaval.
Mert olyan ritkán járnak? Nem hiszem!
Minden nap telerakják :D
igen, az érdekes, hogy gyakorlatilag minden város ugyanúgy néz ki. tornyok, bevásárlóközpontok, kertvárosi “szép” házak és kajibák. kisbolt sehol (illetve csak a nagyvárosi körzetek épületeinek alsó szintjén).
négy éve miami-ban voltunk, végigjártuk az összes Bud Spencer - Terence Hill forgatási helyszínt :) anulu fakardocskája
nem volt hideg, augusztus végén, a tenger is 39 fok volt. ettől függetlenül vettem a fáradtságot és sétáltam a belvárosban. eléggé egyedül voltam ezzel, de még az esti időszakban is. senki nem volt olyan “idióta”, hogy autó nélkül közlekedjen.
de ott is jellemző volt, hogy a kinti 36-40 fokból a 19 fokos épületekbe léptem be. a hűtés még oké, de ekkora intenzitású nem indokolt.
egyébként kinek mennyi a villanyszámlája? csak kíváncsiságból kérdezem, nem tolakodásból. mert nemrég otthagytam az atomerőművet, ott kedvezményes áramdíjunk volt. aztán amikor megjött az első rendes számla, dobtam egy hátast (28K homoffice és homeschool alatt). azóta persze felkerült a napelem, hogy ne fájjon tartósan.
19 fokra hűteni nem csupán drága, de egészségtelen is.
nyugodj meg Eu-ban nektek a legolcsóbb ![]()