Beegetni csak a CEAt tudja, megosztaskor a Roles fulon van egy embed opcio, ha bepipalod akkor raegeti, ITT-t nem.
Dettó, én is a jublert használtam, de van egy szebb megoldás: wine (free) alatt elindítom a -subtitle edit- (free) wines progit, mindent tud amit egy feliratozónak kell, és itt a kellemes meglepetés: tud fcpxml exportot meg úgy az összes formátumot a világon-)
Bár így utólag ez sem elegánsabb megoldás mint jubi-)
Most nem frissítek HS-re - 2 évados reality közepén vagyok - marad a copressor, ami valamiért persze gondolom meg van oka, de 2x annyi idő alatt kreálja az mxf-et mint az x…van az 3szor is. Tegnap este már compival nyomtam , remélem nem lesz benne hiba. Ott ahol a fcpx rontott, a compi nem, hmmm érdekes.
Köszi! Próbálkozom, próbálkozom. Ez az új export ablak jön ki, bepipálni nem tudom az “Embed” funkciót- felkinálja magától, viszont a videóra nem ég rá a felirat.
Handbreak is ra tudja egetni a feliratot nem?
Valszeg igen, bár nem próbáltam. Már amúgy van egy jól bejáratott, stabíl munkafolyamatom erre, csak ha már CC funkció került az X-be, akkor jó lenne használni mindenféle külső plugin nélkül. ☺️
Csak egy demo videot lattam rola. Onnan vettem, hogy mukodik. En meg nem probaltam. De most vissza keresve valoban ugy “opcios” a raegetes, hogy kivalasztod a felirat nyelvet a lenyilobol.
Az hogy miert nem egeti ra passz. Lehet igy elso verziosan nem tokeletes?!;)
Hm jonnek a bugok.
Ha lejatszas kozben egy vagasi pontot arreb akarsz rakni (tipikusan multicam editnel roll) akkor frankon kitorli a hullamfomat alatta es nem generalodik ujra mig meg nem allitod a lejatszast. Ez amugy eddig tok jol mukodott es gyorsan lehetett vele dolgozni…
Ha esetleg valaki ProRes RAW fileokkal szeretne “játszani” az X-ben:
http://www.fcp.co/fcp-forum/4-final-cut-pro-x-fcpx/28801-stunt-proresraw-2012macmini#95120
Szép 7végét mindenkinek!
@zoombeee @Andor probaljatok mar ki a kovetkezot:
Par eve mar belefutottam egy ilyenbe de most megint. Egy ismerosom jott hogy egy hosszu szoveget szeretne scrollozva olvasni. Vegeredmeny dvd, project 720x576! anamorf kb 70 oldalas (A4) szoveg, scroll text. Kb 40min-re kellet kihuzni hogy el lehessen olvasni. Innentol iszonyat laggol az fcpx pedig nem gyenge gep. A render meg 12 ora alatt 20% !!! Egy 8sec-es minta is percek!!!
Ez hogyan?
40 perc azért sok. 12 óra is. Ezt úgy kezeli mint egy videó effekt, a húzósabb render fajtából. Nem az erőssége az tény, de pl. a hetesnek sem volt az, sőt a 40 perc az Avidnek is izzasztó, a premier is megcsuklik.
Tudom ezzel most nem segítek de nekem is volt hasonló munkám, én szerencsésen lebeszéltem a megrendelőt, és sima text le-föl lett, de ott is volt render rendesen, kevesebb persze mint rollnál.
70 oldal is qrva sok ám. Nekem is van húzós render effektem, 42 percre kb 7 órát számoltam, én ilyenkor feldarabolom a timeline-t, és részenként számol. Nemtom menyire bonyi a seq, de a compound clip is tud segíteni. Vagy próbálj ki más scroll text effektet hátha jobban van optizva. Pl ez:
manifesto free
Motion van? Akkor ezt csekkold:
csekk
Állítsd be scrollra és image seq-ként oszd meg.
Vagy vidd át a klippet a motion-be és ott csináld meg teljesen, lehet gyorsabb a render.
Kivartam, kerek 1 nap volt a render. :) Hala isten 5 evente egyszer fut be ilyen, de ha ugy nezzuk egy napra kiesett a gep :)
Koszi megnezem a linkeket.
huuu… pont tegnap szenvedtem a stablistaval (oroszoknal - “tomegsir” :) ) az AVIDen… Altalaban a grafikai csomagban adjak es hozza szoktam varni.
Nem szeretem a feliratozasokat… Tavaly nagyon zavart amikor arab parbeszedeket angol feliratokkal kellett ellatni. Megszenvedtem mint a kollegak az argentin habaro spanyollal. Azt sem tudtam hol a mondat eleje es vege es allandoan igazitani kellett a feliratok idoziteset.
Mi Avidben a boriszt használjuk feliratra.
Avid off -)
akartam mondani, hogy miert nem siman Motionben csinalja.
;)
Sziasztok, ilyen hosszú futó feliratot még szerencsére nem kellett csinálnom, de az biztos, hogy meg tudja fogni a gépet rendesen. Motion-al és AE-el csináltam(csináltunk) olyan anyagokat, amiben sok-sok különféle méretü felirat volt megmozgatva. Még a Mac Pro is megizzadt. 🤓
Igen, ez az igazi szívás. 😱
És már itt is a 10.4.2
- Fixes a problem that could cause other clips to be unintentionally selected in the timeline when selecting multiple clips with the Shift key or the marquee selection.
• Solves problems related to XML import and export.
Ennyi.
Lehet érdekel titeket:
Coremelt Paintx trekker alapú fényelő plugin:
Vidijó
12 perces fényelő kurzus X-re- szuper szerintem:
Vidijó
Valakinek ötlet a következő szituaciora:
Multicam clip fcpx 10.4.
Ket klip. 4k 30p (i7) az egyik a masik 4k 25p (sony). Beimportal (proxyval ofkorsz, hogy meg a heten meglegyen), klippeknek tulajdonsagban camera anglenev megadva, synceljen audiora. Multicam klip eredmeny mindket klip berakva 00:00:00:00 ra. Rgo sync az nincs.
Valami otlet mert ebbol a gepbol igy alufolia galacsin lesz hamarosan.
Kosz
szerk: felotltam egy korabbi verzioju FCPt, az eredmeny ugyan az :S lehet okozoja az, hogy az egyik kamerabol .mov jott ki a masikbol pedig mp4?
szerk2: kozben ciganykodtam kicsit, a sony klipjerol leszedtem a hangot mp3-ba, ezt a hangsavot siman osszesyncelte az iphone klipjevel, ezutan meg rahuztam az eredeti sony klippet, tudom nem szep es hivatalos megoldas, csak egy hazi videohoz kellett, es nem igazabol birok rajonni es megtalalni miert nem synceli rendesen a mov-t es az mp4-t.
Hali.
Itt az eltérő videó kodekek és azon belül a más-más audió kodekekkel és mintavételükkel és a sávok számával !!! van baj.
Plíz csekkold le pl az ingyenes mediainfo - val, hogy milyenek az audiokodekek. De ha proxykat csináltál akkor épp tök mindegy mert az már úgy is prores proxy. Viszont lehet megtartotta az üres sony audiósávokat és az bekavarhat akár. Itt az elegáns megoldás sajna hogy egy kodekre kell hozni őket.
Pl sony és jvc mp4 ugyanaz? Áááá lófütyit, én sem tudtam syncre hozni őket, compressor lett a vége.
Igen aztan ejjel nekem is ez jutott eszembe. Compressorba be is nyomtam volna de hirtelen nem nagyon talaltam megfelelo kimenetet. Nem alltam le beallitast gyartani tippelgetve. A legegyszerubb ez lett hogy a hosszabb es jobbik hangsavot kihuztam mp3 ba. Azzal mar ahogy irtam is syncelte az iphonos snitteket (ha multicamben hozzaadtam a hang alapjaul szolgalo snittet is akkir ugyanugy elrontotta a syncelest:s). Aztan meg visszahuztam ra azt az mp3 eredeti video savjat, azon deaktivaltam a hangsavot. Igy ha multicamben nem is tudtam szerkeszteni regi, “hagyomanyos” fcps technikaval igen. Blade es darabolt reszek tetszoleges inaktivalasa. De errol egy sort nem talaltam a neten. Nem hiszem, hogy masnak ez nem okozott gondot eddig. Csak “hogyan csinaljunk multicam videot fcpben” 3 perces tutorial (gondolom optimalizalt alpanyagokbol;)