Final Cut Pro X

Nekunk is vannak meg XD Kameraink nincs veluk baj. Ha megvan a komplett kartya szerkeze xml-estol nem csak az mp4 akkor fcpx berantja. Csak a natur mp4-et nem szokta szeretni. Masik modszer hogy leszeded az XdCam Transfert a Sony oldalarol (ingyenes) es azzal csinalsz belole mov-ot amir gond nelkul megeszik az fcpx. Csak az mp4-ekkel is bir, de ha egesz katyat huzol be akkor osszefuzi.
(Amugy sima long GOP-os MPEG2)

Aha, azt most észrevettem hogy nincs semmi importnál a “cameras” alatt. Ki lett másolva pendrive-ra a kamera disk, de minden ott van, xml-ek, könyvtárak, csak ugye az elérési út változott meg gondolom, ezért nem találja.

Az nem gond ha elotte nem az sxs-rol lett importalva. En is ugy mentek hogy a kartyakat behuzom egy ingest gepbe es majd onnan hdd-rol importalom mintha kamera lenne. Ha a komplett bpav konyvtar megvan nem szokott gond lenni. Akkor szokott hisztizni amikor atir a masik kartyara es nem talalja az elejet veget. Ezt viszont az XDCam transfer szepen kezeli. :)

Ettol fuggetlenul vicces, hogy a premier meg minden “szart” megeszik es kezeli timelineon. Ennek ellenere ki nem allhatom…

Így néz ki a bpav:
34

Sehogy nem akarja impizni, mindig zöldet mutat a videóra a fene vigye már el, ez most már premierben készül.

Így is lehet ingestelni -)))
Ha netalán harci környezetben kell dolgozni.

Mit kap szegény mac pro kb 1:20 környékén, de később borul az egész asztal, és mégis milyen érthetően elmagyarázza a folyamatot-)

Hat ez kemeny 😂

Jajjaj olyat csinál valszeg (remélem) a videókarim fcpx közben mitha nem lenne adás a tévében, szürke zsizsi piros vonalakkal. Pár másodperc és visszajön a kép a monitorra, ha nem akkor ki-be kell kapcsolnom a monitort és megint ok.
Eddig csak az X-nél csinálja. Szerintetek?
Még mindig a Radeon HD 5770 1024 MB van benne, de a jövő héten már tényleg cserés lesz egy rx570-re.

Megjött a 4.7 és az új compressor, motion, logic.
A logic kivételével minimum 10.14.6 op kell.
A legfontosabb, hogy mostantól maximálisan kihsználja a metált. Akadásmentes(ebb) timeline használat, gyorsabb render és export. Az első visszajelzések nagyon pozitívak.
Teljes lista itt.

3 kedvelés

Hat akkor az meg varat magara. Nalam meg 10.13-ak vannak, azon mar nem megy. Hozzateszem az Avid egyetlen termeke sem tamogatja Catalinat, nem beszelve a halom pluginrol.

Sziasztok egy renderelési problémával fordulok hozzátok. FCPX- et használok 10.3.4-et. FullHD videókat vágok vele eddig teljesen meg voltam vele elégedve de az utóbbi két kis videóm alkalmával előjött egy elég érdekes hiba.

Csak a fotóknál jön elő random a jelenség, amikor exportálom az egész videót néhol a fotók rózsaszín és zöldes csíkokban pompáznak… A videó snittekkel semmi baj nincs, a képeken ken burns van… Importáláskor mindent másoltatok vele a projektbe és ssd-n vannak az anyagok!

Szerintetek mitől lehet ez a probléma?
https://drive.google.com/file/d/1XvTUccQNxPnWJ1a9da-Nm3iLllxKC7xx/view?usp=drivesdk

A linkedet nem tudom megnezni, arra ker, hogy jelentkezzek be a Google fiokba.

https://drive.google.com/open?id=1XvTUccQNxPnWJ1a9da-Nm3iLllxKC7xx
Talán így jó lesz :)
Köszi!

Ha allandoan rossz lenne a szincsatorna (tehat nem csak be-bevillanna), akkor lett volna tippem (CMYK formatumu JPEG RGB headerrel, ilyet sokat lattam mar), de igy otletem sincs (nem hasznalom a Final Cutot).

Azért köszi remélem valakinek lesz tippe de tegnap még annyit vettem észre hogy szinte csak azokkal a képekkel csinálja ezt amiket a barátomtól kaptam… Mozgóképeknél nem csinálja és az én saját fotóimnál se nagyon…

Néhány tipp.

1. Töröld a project-hez tartozó összes, az FCPX által generált fájlt és hagyd, hogy az FCPX ismét létrehozza azokat, majd exportáld újra a projektet.

2. Ha ez nem segít, exportáld a projektet ProRes-ben (Master File/Settings > ProRes) és tömörítsd a célformátumra egy külső kódolóval.

3. Ha ez sem segít próbáld ki azt, hogy a projektben használt néhány videóval, de a saját képeiddel, rajtuk a ken burns effektel, összeraksz egy új projektet. Ha nem tapasztalod a hibát akkor a barátodtól kapott képekkel lesz a gond. Próbáld őket más, az FCPX által támogatott formátumba lementeni egy képszerkesztő programmal és azokkal megcsinálni a projektet. Esetleg egy képszerkesztőben összehasonlíthatod a jó képeket a barátodéval, hogy mi a különbség (színtér, bitmélység, chroma, stb).

Nem vagyok pro felhasznalo, viszont mindig proresbe mentem ki a videot, handbreak sokkal jobban kodol h264be es jobban paramterezheto.

1 kedvelés

Köszi a tippeket az első kettőt már próbáltam sajnos nem lett jobb, a képek között a színprofil volt a különbség a saját képeim display p3 volt amit kaptam azok srgb-k, most beállítottam nemtudom így sikerül-e…

Sajnos továbbra is fennáll a probléma… De közben kipróbáltam a régi Mac Minin is a dolgot és El Capitan alatt ment minden rendesen ugyanzokkal a képekkel. A FinalCut itt is 10.3.4 volt…
Akkor már csak valahogy a Macbookon kell helyretenni a dolgokat. Valami gáz lehet a HSierrával, pedig pár hónapja semmi ilyen gondom nem volt vele. Telepítsem újra?

Újratelepítettem a Sierrat… De sajna ugyanaz, iMovie-val és FCPX-el is. Sikerült egyszer egy hibátlan renderelést csinálnom ha a képekre tettem színkorrekciót és volt rajtuk egy csepp vinyetta, ezt így egyszer hibátlanul kitolta magából… Másodszori rendernél már csíkos és villogó rózsaszín volt megint :( Nem annyira értem a hibát, El Capitan alatt jó!