Itt az a kérdés, hogy mi van a törvényben az ilyen regisztrációhoz kötött személyes adatok tárolásáról, jogosultságokról. De: irreleváns, hogy mit tartalmaz, semmilyen ÁSZF nem írhatja felül a törvényt. Ha így lenne, minden cég beleírná apróbetűvel, hogy akkor is küldhet a személyes email címedre reklámanyagokat, ha Te azt nem kéred, és máris megkerülte a spam-törvényt. Be is b…na. :))
Ha ez így lenne, akkor senki sem perel(het)né be egyik szolgáltatót sem és nem nyerhetne pert, mert ha egyszer aláírta a szerződést, akkor mindennek vége. Meg is teszik és sokszor az alperes javára dönt a bíróság és kötelezi a szolgáltatót a szerződés módosítására. Nyilván mérlegel a bíróság, pl. az hogy “nem fogok ennyit fizetni, mert csak később vettem észre, hogy a tgenyónál olcsóbb ugyanez a csomag” nem képezheti per tárgyát, de egy ilyen BM-es helyzet, ami ilyen különösen érzékeny témát érint, mint a személyes adatok, simán megérhet egy misét. Feltéve és meg nem engedve, hogy az aszf tartalmazza, hogy Te nem szüntetheted meg az accountodat, a hozzá tartozó tartalommal együtt.
Fentebb linkeltek mi is volt az aszf amikor regisztraltunk, azota nem volt olyan modositas amit le kellett okezni. Ha pedig most akarja egyszeruen nem fogadom el hanem toroljek mert ezzel nem ertek egyet.
Sztem a profilodban szereplő személyes adatok törlésére lehet kötelezni őket, de ami a kommentek tartalmát illeti, annak töröltetésére én kevesebb esély látnék. Van egyébként erre gyakorlat (példa), ilyenkor az adott user nevét átírják törölt userre pl., de a komment szövege megmarad, mivel arra a beszélgetés során válaszok, utalások érkezhetnek.
Azt tudja egyébként valaki, hogy az expression engine (azt használnak, ugye?) hogy törli az üzeneteket?
Tényleg törli db-ből törléskor, vagy csak beállít egy flag-et rajta, hogy akkor ne mutassa egyáltalán?
Igen, ez egy jó kérdés, mert ha nem törlik az adatbázisból az adatokat, akkor mit sem ér a dolog.
Szerintem kérhető a kommentek törlése is. Ugyanis a magyar szerzői jog kimondja, hogy a szerzői jogok nem ruházhatóak át másnak. Így hiába ott van a kommentem azon az oldalon, attól még azt a szöveget/bejegyzést én szereztem. Persze a bejegyzések kezelése átruházható az oldal üzemeltetőire, és ők rendelkezhetnek vele, ha ez benne van a szerződésben (ASZF). Ha nincs benne, akkor viszont kérhető a törlés nyugodtan még akkor is, ha egyik felhasználó hivatkozik a törölt felhasználó szövegére.
Egyébként a pernek én sem vagyok híve (még). Persze az az igazság, hogy elfajulhat odáig a dolog, hogy én is azt mondom, hogy menjünk nekik. De ez igazából szerintem senkinek sem jó. Vagyis a lelkünknek biztos, mert az tuti, hogy megérdemelnének egy pert a nyakukba.
Két dolog: törölték a topikot ahova írkáltunk, hogy feltörték őket. Ki gondolta volna?
A másik, hogy úgynézem tényleg kitöröltek, kommentestől:-D
Azt vettem észre, hogy már nem vagyok bejelentkezve, és egy gyors keresés után csak megemlítve vagyok a posztokban, de a kommentjeim sehol:-)
Nézd meg, hogy törölték-e a kommentjeidet
szerk: Elvileg igen: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/32501/
Igen, most nézem és látom, hogy hivatkoznak rám topikban és nincs sehol a szövegem és most látom, hogy megvan a hivatkozott szövegem. És meg is oldották, mert bár a felhasználónév ott maradt, de a szöveg teljesen eltűnt még a hivatkozásokból is.
Bár ez így utólag nem zavar.
@esojaro téged sem töröltek, itt egy topic, amiben nekem válaszolsz :D http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/34234/#872867
Jah, @solareclipse még nem törölték, övé a második komment: http://beszeljukmac.com/index.php/forums/viewthread/34446
Hehhe, a másik fiókomat is törölték, úgy hogy én már boldog vagyok. Már csak az hiányzik, hogy ez a topik itt is törölve legyen :D
Na, látod ezt nem tudtam, így mondjuk elég egyértelmű a dolog, ezt nem lehet kikerülni, mondjuk itt sztem az a minimum, hogy ezt megoldják, hogy törölhető legyen az account és az törölje a hozzá tartozó kommenteket is.
De a kommentjeidet is toroltek?
De most a topicot is toroltekamibe irkaltunk? Telefonrol borzalmas a beszmac. Szetesik az egesz oldal es percekig kell gorgetni sokszor.
Annyira szuper, hogy a hackről szóló cikk már csak a második oldalon van… Kiadtuk a közleményt, lehet tovább sétálni, nincs itt semmi látnivaló… Hihetetlen.
Toroltek bizony.
Nekem toroltek a kommentjeimet
En ha megprobalok belepni azt irja, nem jo a jelszo…
Most már nekem is ezt írja ki, előtte sikerült bejelentkeznem, és utána azt írta ki nekem, hogy karbantartás alatt van az egész oldal.
Igen, kivéve amit idéztek tőlem. Tehát az idézetekben ott maradt, de az már nem zavar.
Viszont a te kommentjeidet még nem törölték.
És ez is IGEN ![]()
Engem is :)
Lehet hatasos volt, hogy ket bekezdest bemasoltam az aszfjukbol:-D
ennyi energiaval es idovel mar reg bemehettetek volna es letorlitek a kommenteket, nem csak a sajatjaitokat, hanem mindet ;)