iOS 11

első szériás órám, reggel feltöltve felveszem, 17 órás nap után 70% körül van (edzés nélkül).

Solr értem, hogy neked hogy megy - örülük is neki - nekem sem volt eddig problémám, simán meg volt a 3-4 nap használat 1 töltéssel. De a mostani állapot közel sem ez és a telefonom is sokkal jobban merül (6s plus) - és nem változtak a használati szokásaim :(

húzd újra egy próbát megér, nincs valami app az orán ami ennyire megeszi?

Most egyelőre vizsgálom, hogy csak valami process beragadt-e és ezért merült ennyire - ha csak ennyi volt egy reboot megoldotta.

Szűk baráti körömben 10 szifonból 8 majdnem tégla funkcionalitású (iOS 11).
A maradék kettő meg 10.3.3…
11.2 óta csak a szívás van nekik (igaz előtte is volt). Az egyiknek notification f@ssa össze magát (i8+), a másiknak újraindulgat (i7+), a harmadiknak (X) rommá forogja magát a CPU… Kettőt elhajítottak, mert úgy felidegesítette a tulaját :-)

Ebből a 8-ból 5-6 telefon (van akinek két telefonja van) helyett már alternatívát keresnek (…olyan is akadt, aki butatelefonra akar váltani). A magyarázat egyszerű: Tele lett a zsák…

ps.: én elhiszem, hogy ezzel a sok b@zisággal a telefon szoftverjében nem egyszerű összelapátolni egy nagyjából működőképes rendszert… De hogy ennyire nehéz legyen erre az effektív 1-2 hardware-re.
Már az is felmerült bennem, hogy sabotage.

1 kedvelés

De mi lehet az oka, min múlik? Nálunk a tágabb családban 5s-től 7P-ig van vagy 10 készülék 11.2-vel, hírből ismerjük csak ezeket a parákat.

1 kedvelés

Passz… talan 1 kivetellel mar mindegyik keszulek clean install-os (egyedul az x nem). Mindegyik keszulek a megszokott alkalmazasokon kivul szinte semmit nem tartalmaz (viber, whatsapp, wechat, banki applikaciok + szemelyes szarsagok – mail, jelszavak, fotok). Egy-ket telefonon van csak youtube es spotify.
Es ez az ami rohadt idegesito…

Mar kezdek tojni erre az egesz upgrade hype-ra.
A telefonom tokeletesen mukodik igy is, a gepet csak muszaj frissitgetnem, mert eleg necces helyeken (egyaltalan nem biztonsagos) szoktam logni idonkent a wifin.

Nekem semmi problemam nincs merules ugyileg. Background app refresh nyilvan kikapcsolva, mert nincs szuksegem hatterben twitter feed/facebook feed frissitesre. Lokacio/kamera/fotok csak annak az appnak megadva, aminel ez tenyleg szukseges. Fontos szerintem, hogy a lokacio is csak akkor legyen hatterben engedve az adott appnal, ha erre tenyleg funkcioilag szukseg van. Mivel ha valakinek valamire permissiont adsz, akkor csunya dolgokat tud prodkulani. Pl. background app refresh + hatterben lokacioval, barmilyen app le tudja meriteni a telefonodat anelkul, hogy o egy hatterben is futo app lenne, mert megkapja a lathatlan pusht, amire programkod hajtodhat vegre (=backgroudn app refresh), ezutan bekapcsolja a gpst es elmenti, hogy ott jartal (lokacio engedve a hatterben). Ha pl. bekattan egy ilyen fejleszto szervere mert eppen elbenazott valamit, akkor elkezdi percenkent kuldozgetni a pusht es percenkent gpsezteti a telodat. Szoval szerintem jol belott beallitasokkal nagyban csokkentheto az akksimeritos/cpu tekeros helyzet amikor a telonak aludnia kellene.

Egy i6 es egy SE plussz egy air2 az egvilagon semmibajunk nincs. Sot mbp-n is a legujabb os az is gondnelkul megy.

Elhiszem, hogy nálatok remekül működik… a vonal másik végén meg nem…
De világszinten is hasonló a helyzet. Valahol jó, máshol nem.

ps.: Azokat, akiknél összef@ssa magát a rendszer, nem vígasztalja az a hír: "vannak olyanok akiknél kifogástalan…) :-)

Én szerintem megint szerencsés vagyok abban a tekintetben, hogy most épp nem frissítettem fel a készülékeimet a legfrisebbre. A céges telefonomat eleve iOS 11-el kaptam (iPhone 5S). Ez, ahogy megkaptam, akkor nem akart felmenni a céges wifire. Ezzel a céges wifis dologgal minden egyes dolgozó megszívta, aki frissített 11-re. Mikor megkaptam a készüléket és láttam, hogy nem megy fel, akkor még beállítások előtt feltettem rá az akkori legfrissebb 11.1-et. És utána egyből felment a céges wifire. Szóval ezt megúsztam. Most meg még nem frissítettem 11.2-re. Az iPademet sem, mert nem volt hétvégén időm, amikor meg lett volna, akkor meg elfelejtettem :D
A saját telefonomat és a laptopomat még mindig az előző verzión tartom. És nem azért, amiket olvasok, hanem mert épp egy fontos munka közben vagyok és nem akarok kockáztatni… :)

Ez szerintem kicsit olyan, mint a mail app osx-en nalam. Nem szoktam figyelni hogyan hasznalom, mi mennyit fogyaszt, mi mit csinal, azt szeretem h csak ugy megy. 1-2 honapja azt vettem eszre h a mbp-m max jo ha 3h kibir, de nem foglalkoztam vele kulonosebben, lejebb vettem a fenyerot legkozelebb es gondoltam biztos valamivel porgettem a procit. Majd par napja kiszurtam h a mail app folyamatosan tolt le valamit imap-on (folyamatosan irta a bal alo sarokban h 5-10k emailt tolt le, 10 perc bongeszes, mail app shift-el indit problema megold es uja 6-7 h uzemido. Valahova oda akarok kilyukadni h ha figyeled h mi mit csinal es hogy mi az ami sokat fogyaszt feleslegesen es teszek ellene, akkor lehet nem talalkozol a fent emlitett problemakkal, de ha “csak” hasznalod az eszkozodet - ez lenne az elvart szeribtem - akkor talalkozol sajnos bosszanto dolgokkal, amit nem varsz el egy “premium eszkoztol” :(

1 kedvelés

Nekem ma frissült az 5S-em 11.2-re, azóta kétszer előadta, hogy úgy csörgött, mintha a férjem hívna, de a kijelző fekete maradt, amikor megnyomtam a home gombot, a hívás megszakadt. Visszahívtam a férjemet, aki teljesen hülyének nézett, mert ő nem telefonált. Illetve az előbb teljesen váratlanul felhívott valakit a telefonom, miközben az asztalon volt.

Nalatok mik vannak :)c, nem lehet hogy az ‘ufokok’ figyelnek? 😂

Örülök, hogy legalább te viccesnek találod. :)

2 kedvelés

na ugye csak kiderult: (nem konkretan iOS11)

Nekünk két 6-os is van itthon, és az egyik érezhetően lassabb. Ennek csak 70%-os az akkuja. Valamennyire érteni vélem egyébként a módszert.

Én most tettem fel az iPhone6plus telefonomra. Az animációk érezhetően akadoznak. De eddig kb csak ez a. Adom vele. Akksi idő nekem ugyanannak tűnik egyelőre.

A modszer ertelmes, logikus. Az oreg akku nem tudjha pl a tuskekent jelentkezo hirtelen fogyasztasnovekedest kiszolgalni, emiatt pl leesne a feszultsege es rebootolna a telefon. Ha az apple lassitja a telefont emiatt, azt mondom, hogy oke, ha ugy csinalja, hogy kozben kitesz egy figyelmeztetest, hogy ember, hibas az akkud. Korabban abbol vetted eszre, hogy rossz az akku, ha 30-40-50%-nal egyszercsak kikapcsolt az eszkozod. Most viszont csak lassu, ami nem arra enged kovetkeztetni, hogy akkut kell cserelni.