Szívás a köbön!
„Anyám, é nem ilyen lovat akartam!”
„Törököt fogtam, nem ereszt!”
Na mindegy, ezután is megleszünk valahogy. ![]()
Azt mondjuk sajnalom, hogy pl. alaplapot sem tudnak masfajtat rendelni a szervizek. Garancia idon tul, kb 150k-200k egy MBP alaplap (volt kb 3-4 eve), fuggetlenul, attol, hogy milyen kiepitesu modell. Tehat, technikailag, tok mind1 kellene legyen, hogy ezert egy 8G vagy 16G memorias lapot raknak a gepbe, de sajna, igy sem lehetett pl hivatalosabb uton upgradelni.
A „falanszter” jó kifejezés ehhez?
Ezt, en erre nem mondanam. Semmi rossz nincs abban, ha valami a dokumentalt folyamatoknak megfeleloen mukodik. Sott, mindennek igy kellene mukodnie.
Úgy bizony, rendnek kell lenni! ![]()
Gari lejárta után elhagytam az airpods egyik felét, és hivatalosan nem tudnak rendelni egy oldalt. csak komplett újat adni. Na ez mondjuk felháborító ez az igazi pazarlás.
O, ez valami uj dolog? Kb egy uj AirPods aranak a feleert vettem az 2024-ben az ausztraloknal ujat, a vizbe esett helyett, garidon kivul, raadasul europaban vasarolt volt az AirPods. Fenn is van az Apple oldalan, ahol ezt ki lehet valasztani es osszekattingatni, hogy megtudd az arat: AirPods Replacement, Repair and Service – Apple Support (AU)
Görcsöltem a weboldalon félórát nem tudtam rendelni, elmentem egy APR-be és mondta a srác csak újat tud adni.
azon gondolkodom, mire kellene átnevezni a topikot ![]()
„Szegény kisfiúk panaszai”
akkor egy idevonatkozó kérdés:
hogy a pixába kell visszaállítani azt, hogy pl. a kontaktokban egységes fehér alapon fekete szöveg jelenjen meg. ne pedig világoskék alapon fehér, meg zöld alapon kék, meg a tökömtudja. mi alapján dönti el ez a kuvra oprendszer, hogy miként “kell” színezni az “üveget”?
(nézegetem az androidos cuccokat)
Az elso kepeddel szerintem, semmi baj nincs. A masodiknal, nos, egy ilyen kepet berkani, az pont olyan, mint amikor ugy demonstralta valaki, hogy rossz az iOS 7, hogy berakott hatternek egy kepet, aminek bal oldali 50%-a fekete, jobb oldali fele pedig feher volt, aztan rohogott az OS-en, hogy az nem tudja eldonteni, hogy feher vagy fekete feliratot irjon ra. ![]()
Most egyebkent, jol megszivattad magad, mert a postert soha nem torlod ki :DD nem is ertem, erre miert nincs opcio…
Vannak “szinfobiasok” is a vilagon ![]()
Eddig nem tunt fel, mert nem nezegettem a contact list… de tenyleg nem tul szemet gyonyorkodteto a szinkompozicio. Ha mar az ikonok szineit lehet tologatni, akkor az appon beluli color tone mar szinten csak egy csuszka lenne.
öreg vagyok és aszott, mint aki egész éjjel ba…rangolt.
szóval a szemem már nem a régi, de ezzel így vagyunk nagyon sokan még azok is, akik nálam sokkal fiatalabban. ha egy fényes (akár napsütötte) helyen nézem a halványlila alap-fehér betűket, az is csak annyira (nem) látható, mint a halványszürke alapon fehér karakter.
hadd gondoljam már azt, hogy egy fos az, ami tőlem függetlenül, minden logikát mellőzve átállítja színösszeállítást.
(nem én szivattam meg magam, hanem az alma szivatott meg engem és még másokat)
Nade, a szinfobiasak mit csinaltak az elmult evekben?!
A contacts ezzel a poszteres/szinatmenetes izevel, nem most, iOS 26-ban, nem is az iOS 18-ban, hanem az iOS 17-ben lett “ilyen”. ![]()
Az elozo verziokban nem volt ilyen szinatmenet. A foto helyen mar nem remlik milyen szinu volt, de az adatoknak feher, vagy nagyon-nagyon vilagos szurke.
Most ugyebar arrol az allapotrol beszelunk, amikor nincs beallitva foto vagy egyeb a kontakthoz.
A nevek helyett kepet preferalo contacts meg iOS 17-ben jott, azota ez a resz jobb nem lett. Sokkal nagyobb baj, hogy ha egyszer beallitassz egy postert, azt kb soha az eletben nem torlod ki (en legalabbis nem jottem erre ra az elmult evekben, igy ha ezt ■■■■■■■■■ akkor le kell ulnom a Mac ele, kiexportalni a contacts cardot, torolni, majd visszaexportalni). Komplett ■■■■■■■■ hogy Macen konnyen, az Avatart cserleed konnyen, ami nem csinal postert iOS-en sem, mig iOSen ha beallitassz egy avatart, akkor kb kotelezo lesz a poster, de legalabb Macen tudod torolni az avatart.
En mar tuti boomer vagyok, hogy ertsem, hogy miert kellett ez a kepes/szines vackolas.
Most direkt kerestem egy iOS 17-es kontakt layout-t. En is ilyesmi layout-ra emlekszem az elozo verziokbol.
Van ismerosom aki belovoldozte maganak, aztan az iOS zsenialis featurejevel eljutott ugye hozzam is, tole kaptam szinatmentes kek contacts bejegyzest. Arra, hogy a nem szerkesztettek milyen szinuek voltak, azt nem tudom, nem hasznalom a telefonnak ezt a reszet, csak az tunt fel, hogy ha az az ember hivott, akkor nem a hatterkepem latszott a telefonomon csengeskor, hanem amit o beallitott. Ez meg, ugye totalisan ■■■■■■■■