Sztem az nem normális, ha 0 fok alatt elfelejt érzékelni a touchscreen egy smatrphone-nál? Nem folyékony nitrogénbe áztatták, csak kimentek vele az utcára. ;)
De ez mindig igy volt, nem csak az Apple-nel, nem ertem, hogy jott ez most elo:
A cikkben Fahrenheit ertekek szerepelnek, az also kepen viszont Celsius van.
Nekem az i4, i6 teljesen jól működik(ött) minusz pár fokig. i4-nél kirándulás alkalmával a hegyekben volt, hogy borzasztóan belassult, meg elszíneződött a kijelző, de még akkor is működött. Nyilván 2+ jegyű IQ-val rendelkező ember nem akar -40 fokban 4K video-t renderelni, de az, hogy nem lehet megnézni egy mailt, vagy felvenni egy hívást 1-2 perc erejéig, ne már. :)
Ill. az Apple sem azt válaszolta, hogy hideg van, ne használd b+, hanem hogy tudnak a problémáról és keresik a megoldást, tehát szerintük sem üzemszerű ez a viselkedés.
Padig akkor legalabb nem olvadna ra a keszulekhaz ![]()
Nálad se lennék telefon… ![]()
A 8 nekem is tobbszor esik. Egyszeruen az uveg hatlap hibaja/elonye, emiatt kezben tartva nem is csuszik, de ha lerakom a kanapera/agyra/barmifeluletre, akkor azon szepen lecsuszik, ha ez ferde.
Inkabb 1-1, mert amig fem volt a hatlap, addig a kezembol csuszott ki, ahogy megprobaltam elerni a kijelzo felsobb reszeit, most meg akkor esik le, ha leteszem nem egyenes feluletre.
Megis viszik mint a cukrot, szoval nincs gond :). Amugy szerintem nagyon szep a telo, egyedul a kiallo kamera ami borzalmasan ronda rajat nekem. Mondjuk a jetblack i7 is szep volt nagyon szerintem.
Nem ertem miert kell mindig ezt emlegetni.
Hat nem tudom melyik varosban elsz, de dusseldorfi apple stoerban ket hete lepni nem lehetett. Pedig nem kicsi az uzlet. Amugy a huweirol megvan a velemenyem anyum p8 lite telefona soha nem kapott updatet. Jelenleg olyat tud hogyha bekapcsolod a BT-t nem megy a wifi 😂. Olcso de legalabb ■■■■ is.
Dehogy mondom, de ne mondjuk mar azt hogy sebkit nem erdekel mert nemetben mindenki a samut meg a huvelyt nezi.
Ezt nem kellett volna.
Szerintem itt fölösleges mobilarénás (vagy méginkább hwsw) színvonalú flamelésbe bonyolódni.
No offense, ráadásul igazad is lehet egy csomó dologban. De tudnám írni, hogy akárhány MM-ben járok, mindig az Apple cuccokhoz nem lehet hozzáférni, mi pl. a gyerekekkel pusztán charityből szoktunk nyomogatni egyéb készülékeket.
Számos kísérletet tettem pl. Sonyval (mert nagyon tetszik a design), hogy egy alacsonyabb árú platformmal éljek tovább, de sajnos nagyon hiányzott a megszokott infrastruktúra, a messaging, családi előfizetések, fotómegosztások, helymeghatározás (a család eléggé ios alapú lett, és sokakat tarthat még “fogva” a beágyazottság) - éppen ezért én azt nem értem, ha valakinek van egy single iphone-ja, környzetében kevesebbeknek, és más alma cucca semmi (ha ilyen ember kér tanácsot, mindig Saomit javasolok pl.). És még valami, de ez személyes: egyre inkább elegem van a Google-ből (nekem sok munkám Google-hoz köthető, és hát egyre inkább evil).
És ha már almás platform, és egy olyan tárgy, amit a legtöbbet használunk, ha sokba kerül, és meg tudom fizetni, hát miért ne. Nekem is lesz X-em, csak még nem jött meg.
Üzletileg meg egyértelműen az Apple-é a jó út, nem a Saomié. Olcsón eladni nem bravúr (pláne jót). Így hát lehet megfogalmazni aggályokat, kifogásokat, meg kell hozni a döntéseket, ki milyen eszközzel él együtt.
A flameléstől meg azért rettegek, mert szeretem a tech cuccokat, a cikkeket, és érdekelnének a vélemények, de exponenciálisan csökken a színvonal sajnos a kommentszekciókban.
Igen a xiomi valojaban egy segelyszervezet es nulla haszonnal adja a telefont a nepnek, hogy szebb vilagban eljunk.
En kb 1 honapja vettem xiaomi note4-et (64GB) nagyon komoly brutto 56e-ert. A gyari kinai OS egy rakas ■■■■, viszont a lineage-el valami brutalisan jo. Nincsenek nagy igenyeim, dual sim mindenkepp kell, amugy egesz nap pofazok rajta, email, chat, spotify(mar le se toltom a zeneket, annyi mobilnetem van) jah es BT folyamatosan megy, es igy tudja hozzi a 2-2,5 napot. Software-sen a lineage hetente frissul, es termeszetesen havonta kapja a security patch-ket.
Olvasd el újra.
Oké. Rendben.
Probaljuk mar meg leirni a gyarto nevet helyesen: Xiaomi
http://www.mi.com/en/
Volt nálam kipróbálásra másfél napig egy X…
Nem egy “húb@zzeg” faktor, de…
- Nagyon állat, hogy effektív egy picit nagyobb mint a sima 6-7-8-as és brutálnagy a kijelző.
- Kézben fogva nekem egy kicsit bizonytalannak tűnik… csúszós, kézből könnyen kihullós érzésem volt akárhányszor telefonáltam.
- Az oled szép-szép… Akkora különbséget nem látok rajta (max a megvilágítás miatt jobban alakul az akkuidő - de mivel nincs normál kijelzős X, így összehasonlítási alap nincs)
- FaceID elég stabilan működött, mókás hogy becsukott szemmel tényleg nem old fel :)
- Rohadtul nem érdekelt a belógó sziget. 2-3 perc múlva már fel sem tűnt.
- Nem vagyok HW tesztelgetős alkat, fingom sincs mit bír/mit tud. A használat ideje alatt fikarsznyi gondom sem volt vele. (a SW nem ide tartozik… az másik topic) :)
Ps.: időnként olyan érzésem volt, mintha újra kellene tanulnom használni a telefont… a home gomb eltűnése kicsit bedobott a mélyvízbe :)
Pár héten belül szerintem biztosan lecserélem a jelenlegit…