Irdatlan lassulás

Rossz szektorokat jelez a SMART utility.

Nem biztos, hogy döglődik (volt már több évig használt, jóval több áthelyezett szektoros HDD-m), de ha ez a szám emelkedik, csereérett (leginkább SSD-re).
(Érdekes adat a Power On Hours-nál 2,5-szer több Start/Stop Count, szerintem ez eléggé elhasználja a HDD-t.)

1 Like

Az enyém most ezt adta ki… sajnos eléggé rottyin van :S :smiley:

Villámgyors csere?

Az utóbbi 1 hónapban már 3x történt, hogy az MBP 2012 mid i7 4Core 8GbRam ssd-s Catalina néhányszor iradtanul lelassult, amit csak Onyx-futtatás 2x, újraindításokkal + Shift-boot hozott helyre. Vajon mi lehet? A lassulás alatt nézegettem a Lulu kiírásait, de nem tűnt fel semmi rendkívüli.

Terhelve volt a gép amikor belassult? nem melegszik fel nagyon?

Nem volt terhelve és nem melegszik fel.

Milyen a CPU kihasználtság, mikor lassú? Mi használja a CPU-t? Hogy áll a memória?

Nem tűnt fel sem a CPU-nak sem a RAM-nak intenzív használata.

Akkor viszont, miben nyilvanult meg a lassulas?

Nagyon lassan (több perc) ér el a belépőablakig, majd ott is hosszan (több perc) strandlabdázik, a belépő jelszó után pedig ismét hosszú (több perc) strandlabdázás mire a Finder/Desktop tartalma látható lesz, végül ismét hosszas várakozás míg méltóztat bármilyen programot betölteni.
A MacOx-es Cache-ürítéses trükkök már csak részben működnek, mert a jogosultság-javítás már másmilyen. Az Onyx-futtatása 2x, a társított 2 újraindítással, + Shift-boot kombinálások után eddig helyrejött minden alkalommal.

Nem lehet, hogy doglodik a storage device?

Egyetlen SSD van, 3 partícióval. Ha döglődne helyrejöhetne a 2XOnyX+ShiftBoot után?

Helló, rakd fel a drivedx-et és csekkold az ssd-ét. Vagy a Smart Utility-t. Már itt többször leírtam de nálam is így kezdődött az ssd halál egy air-ben. És még ez a jobbik eset, a másik mikor pukk és se kép se hang.

Igen, mert a “javitasod” ujrageneral nehany prelinkelt binarist, majd letorli az ujakat (igy az uj, fizikailag mashova kerul a storage deviceon, mint a regi volt), majd torlod a cacheket, amik ha hibas vagy lassu teruleten vannak, akkor kell ido, amig ujra “oda nonek” az adatok.

Értem. Köszönöm szépen.

Na, elérkezett élete végéhez. A drivedx-nél a Health-re katt plíz.

Hö?

Ez a hibahatár (202) már elég hogy “furán” viselkedjen sajnos. Jobb nem lesz, én még az op-ot is újra raktam , akkor egy darabig, pár óráig ok volt, majd elkezdett nyalókázni, almás vonalka megállt, vagy nagyon sokára betöltött stb… Mentsd ami menthető és csere, ha lehet ebben, azt most hirtelen nem tudom.