A 202-nél az élettartam 92%. A hibahatárt mire érted?
Egy “long” tesztet érdemes lenne indítani.
De az eddigiek alapján tényleg így tűnik, hogy az SSD a hibás. Mindenképpen legyen mentésed!
Csak Trial-verzió van, ami nem engedi a hosszú tesztet.
Nálam a 12-es volt gatya, ha jól emlékszem 80% körül majd még alacsonyabb lett, a 202-es 96%-on volt és úgy döglött le. Én csak azért írtam mert nekem is ezek voltak a tünetek és meguntam a sok szopást meg majd szoftveresen megoldom, hát nem. És akkor itt vannak az M-procis gépek amikből meg aztán minimál adatot lehet csak kiolvasni.
Legyen mentésed, nem tudom retina vag sima 2012-es gép de kb 10 perc az ssd csere.
Értem. Köszönöm.
Non-retina. Ilyenben már cseréltem SSD-t.
Retina: MacBook Pro 15" Retina Display Mid 2012 SSD Replacement - iFixit Repair Guide
Sima: https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+15-Inch+Unibody+Mid+2012+Hard+Drive+Replacement/10761
Köszönöm szépen.
Remélhetőleg macOS-en van smartmontools, ebben az esetben CLI-ből:
sudo smartctl -t long /disk/disk1
Mondjuk így belegondolva, nem tudom sok értelme van-e ennek SSD esetében. ![]()
De ártani nem árt.
Ha rak fel lesz, ha nem rak fel, nincs
Mekkora kapacitású SSD? Az 5,9 TB TBW (total bytes written) nem túl sok.
TRIM be van kapcsol(ód)va?
Command Line Interface (~terminal).
Ah. Ez a MacOs új zsargonja a MacOsX Terminal-ja helyett?
„ The endurance of SSDs that store three bits of data per cell, called triple-level cell flash, can be as low as 300 write cycles with planar NAND and as high as 3,000 write cycles with 3D NAND. Quadruple-level cell (QLC) NAND supports 1,000 write cycles with 3D NAND.”
Tehát a legrosszabb esetben is 75 TB-ot kellene bírnia.
Kábelprobléma nem lehet?
Console log-okból nem olvasható ki valami?
A ConsoleLog meghalad.
Az SSD-t 2 éve tettem bele amikor megvettem a gépet. A kábel álltában problémás lett? Ha netalán igen, az OnyX hogyan hozhatja helyre ideiglenesen?!
Fogggalmam nincs, találgatok. (Néztem az iFixit-oldalt: szalagkábel, minden lehet.)
(Csípj le az SSD-ből egy partíciót, telepíts rá más (pl. Mojave) vagy másik Catalina rendszert, teszteld azon. Ha ott is előjön: hardveres hiba.)
A MacOsX-en még tudtam miként kell kiolvasni az eszköz útvonalát, de a MacOs-ban eltévedtem.
Ugyanúgy: diskutil list, de a lemezkezelő is kiírja, ld. a képed.