Irdatlan lassulás

A 202-nél az élettartam 92%. A hibahatárt mire érted?

Egy “long” tesztet érdemes lenne indítani.
De az eddigiek alapján tényleg így tűnik, hogy az SSD a hibás. Mindenképpen legyen mentésed!

Csak Trial-verzió van, ami nem engedi a hosszú tesztet.

Nálam a 12-es volt gatya, ha jól emlékszem 80% körül majd még alacsonyabb lett, a 202-es 96%-on volt és úgy döglött le. Én csak azért írtam mert nekem is ezek voltak a tünetek és meguntam a sok szopást meg majd szoftveresen megoldom, hát nem. És akkor itt vannak az M-procis gépek amikből meg aztán minimál adatot lehet csak kiolvasni.

Legyen mentésed, nem tudom retina vag sima 2012-es gép de kb 10 perc az ssd csere.

Értem. Köszönöm.

Non-retina. Ilyenben már cseréltem SSD-t.

1 kedvelés

Retina: MacBook Pro 15" Retina Display Mid 2012 SSD Replacement - iFixit Repair Guide
Sima: https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+15-Inch+Unibody+Mid+2012+Hard+Drive+Replacement/10761

Köszönöm szépen.

1 kedvelés

Remélhetőleg macOS-en van smartmontools, ebben az esetben CLI-ből:
sudo smartctl -t long /disk/disk1
Mondjuk így belegondolva, nem tudom sok értelme van-e ennek SSD esetében. :joy:
De ártani nem árt.

Ha rak fel lesz, ha nem rak fel, nincs

1 kedvelés

Mekkora kapacitású SSD? Az 5,9 TB TBW (total bytes written) nem túl sok.
TRIM be van kapcsol(ód)va?

Most már van SmartMonTools-7.4-1. Mi a CLI?

Command Line Interface (~terminal).

Ah. Ez a MacOs új zsargonja a MacOsX Terminal-ja helyett?

„ The endurance of SSDs that store three bits of data per cell, called triple-level cell flash, can be as low as 300 write cycles with planar NAND and as high as 3,000 write cycles with 3D NAND. Quadruple-level cell (QLC) NAND supports 1,000 write cycles with 3D NAND.”
Tehát a legrosszabb esetben is 75 TB-ot kellene bírnia.
Kábelprobléma nem lehet?
Console log-okból nem olvasható ki valami?

A ConsoleLog meghalad.
Az SSD-t 2 éve tettem bele amikor megvettem a gépet. A kábel álltában problémás lett? Ha netalán igen, az OnyX hogyan hozhatja helyre ideiglenesen?!

Fogggalmam nincs, találgatok. (Néztem az iFixit-oldalt: szalagkábel, minden lehet.)
(Csípj le az SSD-ből egy partíciót, telepíts rá más (pl. Mojave) vagy másik Catalina rendszert, teszteld azon. Ha ott is előjön: hardveres hiba.)

A MacOsX-en még tudtam miként kell kiolvasni az eszköz útvonalát, de a MacOs-ban eltévedtem.

Ugyanúgy: diskutil list, de a lemezkezelő is kiírja, ld. a képed.