Irdatlan lassulás

Sajnos éppen a kép zavart össze.

Ettol fuggetlenul lassan nem tudom melyik ssd-ben lehet megbizni. Most kuldtem vissza ket EVO870-et gari idon belul. (Tavaly is ketto-harmat) Botrany…
Nezegessek server ssd-t?

sudo smartctl -t long /dev/disk0
sudo: smartctl: command not found

Az útvonalat innen vettem:

Ahogy irtam fenn, smartctl csak akkor lesz, ha raktal fel

Amint már írtam fentebb, már van.

Nem ugyanaz a kettő.

Ezt bizony nem tudom, de ha ilyen gyatrák, mást kell venni.

Hanem mit kellett volna feltenni? Nekem ilyen névvel csak ez jött elő.

Elnézést, tévedtem, nem néztem utána.
Talán nem oda települt, ahol a rendszer megtalálja?

A telepítés helyét nem befolyásoltam.

Passz, de „command not found”.

Csak azt fogja megtalalni igy beirva, ami benn van ugye a pathban. Tehat, vagy add meg neki a pathot, vagy ird bele a pathba, ahol van

Szerintem ez nem változott:
diskutil list

CLI csak általánosan parancssoros interface-t jelent, semmi köze a macOS-hez vagy bármilyen operációs rendszerhez.

brew-val lehet telepiteni:

% brew install smartmontools
...
% which smartctl
/opt/homebrew/bin/smartctl

Aztán mukodik.

% sudo smartctl -a /dev/disk0
Password:
smartctl 7.4 2023-08-01 r5530 [Darwin 24.3.0 arm64] (local build)
...

Lehet ezekkel is mukodik, de akkor full path-t kell beirni, pl.:

sudo /Applications/Utilities/DriveDx.app/Contents/Resources/smartctl -a /dev/disk0

Látjátok megint belemegyünk a szoftveres gyógyításba, mint én és mikor már agyfa…t kaptam akkor dobtam ki belőle. Az hogy mennyi terrát visz el a blokkocska, tranyócska már rég nem releváns, kamu számok, hókusz pókusz, simán leszedálok 30 nap alatt egy prónak az evójának a próját, mint ahogy meg is tettem már, meg mindenki aki gigányi adatokkal dolgozik és nem az istenverte cache mütyürökkel. De mint ezt írtam már, grafikusaink 6 havonta kukázzák a legleg ssd-ket is mert ennyit bírnak, miközben közelben sincs a terra szám. A másik ezek a szoftverek sem tudnak mindent kiolvasni, nem is lehet, a Disk U. faq-ban konkrétan leírják hogy találgatnak csak, hát szuper. M-es ssd data oly titkos mint a windows forráskódja…legalább. Amcsi fórumok tele elszállt Studio gépekkel, mert hát 2 terra ssd, hurrá dolgozzunk rá, jepp, a szervizes meg annyit tud hogy alaplap csere. Van amire való (és kitalálták) van amire meg bizonyos feltételekkel csak, most ez van ezt kell szeretni.

2 kedvelés

Köszönöm szépen. Próbálom ésszel felérni…

Nem szoftveres gyógyításról van szó, csupán a SMART-adatokat szeretnék megtudni, bár fentebb szerepelnek, és nem mutatnak semmilyen hibát. Emiatt lehet egyéb hardveres problémára gyanakodni.
Egy újonnan telepített rendszerrel kellene tesztelni, van ott bőven hely(?): 1 TB-s SSD 3 partícióval.