A kazán adta fel. De már ott lehetett sejteni, hogy gond lesz, amikor nem tudtuk leszedni a felső szűrőt, elvittük szervizbe, és a szervizes csóka mondta, hogy nem szedi le a szűrőt, nehogy beszakadjon a csavar. Sok anyag lehet benne…
Mindegy, ez a Lelit gyönyörű, és nagyon finom kávét főz. :)
Egy idoben meg voltam zavarodva, hogy veszek egy ipari ettermi kavefozot. (hasznaltam mar ki lehet fogni egy automata kavefozo araert)
A kulon vizlagyito meg hagyjan, de ott bukott el a dolog, hogy ha reggel felkelek akkor nincs par percen belul kv, hanem “fel napig” melegiteni babusgatni kell. Vagy ha jon egy vendeg es bekepcsolom gyere itt egy KV - ilyen nincs :)
Vann egy nagyon jo kaves podcast a daralo, nem kell iparigep a jo kavehoz, meg sokkal fontosabb a jo kave bab es a porkoles, ezeket a mediamarktos supermarketes kavek felejtosek.
Podcastel ovatosan sokan versenyszinten nyomjak de erdekes. Van telegram csatornajuk is.
Haverom a munkahelyén a büfé bontásakor látott egyet az udvaron, aszongya Erzsikének, nem eladó, adok érte 10 ezret, kérdezte viccből? Erre odaadták neki 20-ért. 2-400 e között adtak akkoriban hasonlókat a neten. :)
Fél évig bírta mentálisan a 40 perces melegítést, ha meg nem kapcsolta ki, jött a 30 rongyos villanyszámla. :O :)
Mivel rászoktam a török kávére - french-presszel váltogatva, kedvtől és időtől függően-, így igény lenne egy rendes darálóra, ami tud szuperfinomra is darálni.
Tudtok ajánlani valamit?
Kaptunk egy Cremesso Compact One II kapszulás kávéfőzőt. Nem ismerem egyáltalán az ilyen kávéfőzőket. Akitől kaptuk azt mondta, hogy Dolce Gusto kapszula kell bele. Vettünk két fajtát egyszerre. Erre kiderül, hogy egyáltalán nem kopmpatibilis vele.
Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen való bele? Próbáltam keresni a neten, fórumokon, de nem jutottam előrébb. Annyit találtam, hogy van saját márkás kapszulájuk. Párom épp elment venni, remélem azok tényleg jók bele. De lehet ezekbe más gyártótól tenni kapszulát?