MacBook Pro 2016

Régebben a 17-es PB-t egy kézzel simán fel tudtam nyitni, teljesen más volt a fedlap és a test súlyaránya – mai napig nem tudom megszokni, hogy a 2012-es MBP-t nem tudom egy kézzel kinyitni, persze én asztali gépként használom, tőlem lehetne kicsit vastagabb és nehezebb, és ne sivítson. Sose. :)

1 kedvelés

Nekem a filmnezesre es jatekra hasznalt gepem mai napig Core2 alapu, egyelore sehol sem erzem azt, hogy le kellene cserelnem. Egyedul a videokartya friss, a jatekoknak ez eleg volt.

Szinten, otthoni hasznalatra nalam egy 2008-as E5450 Xeon megy. Boven eleg mindenre a mai napig.

Nalam gigabyte P45-be ultetett X5470, a VGA mellette pedig egy Rx480, igy siman tolja fullhd-ban, ultra highon a Formula One 2017-et a gep.

Na igen és hány százalékon megy a kártya képes rendesen kihajtani?

Ezt meg sohasem neztem, de van itthon egy masik Core 2 Duo is (E7300), abban mar csak High-on fut ugyonezzel a kartyaval a jatek. Igaz, az nem P45, hanem i945, tehat regebbi chipset generacio, PCI-E 2.0 helyett csak 1.0. A RAM viszont mind a ketto esetben DDR2-800.

Beraknád a kártyát egy modernebb proci mellé lehet meglepődnél :) a deszkáról nem is beszélve.

Nyilvan, de a kartya “veletlen” vasarlas muve. Kellett 2 HDMI dugot tartalmazi (nem atalakitos!) AMD-s VGA es par eve ez a feature eltunt az also-kozep kategoriabol. Ez a “hw” igenye a mozinak van. Csak akkor kezdem el ujra jatekra hasznalni a gepet, amikor meglett ez a VGA.

Az E5450 4Ghz-en, olyan 80-85% korul tudta kihajtani az 1050Ti-t FullHD-ben a GTA V alatt, ami nem feltetlenul az optimalizalasrol hires.

A te procid majdnem kétszer erősebb mint a fent említett c2d, az rx 480 pedig 60% erősebb mint a te 1050Ti. Szóval az a kártya jó ha 50% dolgozik amikor a c2d proci már kifekütt (erősen cpu limites a konfig).

Figyelj, en amikor megvettem az rMBP-ot akkor kivancsisagbol futtattam le a Cinebenchet. Ezek a szamok jottek ki. Elhiszem, hogy a neten talalni oyan kepeket ahol 5-10% egyik masik javara fordul de a tenyen nem valtoztat.
Nem mondtam hogy keves barmire is, inkabb meglepett hogy ennyi penzert 2009-es teljesitmenyt kapok, vagy inkabb felertekelodtek a szememben a a regebbi asztali gepek :slight_smile:
Hozzateszem anno a gepben egy 9800GT volt es azok a pontszamok meg takkra megegyeztek az iris 6100-el :slight_smile:
Ja igen megvettem 2009-ben q9550-et ahogy par eve a 4790K-t. De mi ezzel a baj?
Nem jatekra es netezni kellett…

nalam majdnem 60-at tol az iMac 2011-es i7 melle pakolt 6970M

De az mbp-bennegy ketmagos alapab mobil procivan, de tudod mit hagyjuk ■■■■ bena az egesz, nincs kedvem tanarbacsit jatszani. Lapozzunk.

Inkább azt mondanám, hogy ezek a cpu-k macOS alatt “passzívak”, a Windows sokkal agresszívebben kezeli a ventiket, nem engedi a cpu-t nagyon melegedni. Anno nálam is a 13”-es pro-ban 80fok alatt be sem kapcsolt a venti,és terhelés alatt simán elérte a 100fokot.

Ilyet nézegettem én is… Visszajelzések között voltak bőven ilyen-olyan vélemények (nem biztos, hogy pont erre a gyártóra). Inkább maradtam a sima mezei adapternél.

Egyébként tök érdekes az, hogy a processzor/vga teljesítményekről beszélgettek (mi mire elég, spórolás…lemaradás).
Emellett az egyik zenél, a másik csak leveleket olvas és megnéz két videót… a harmadik meg szövegszerkesztőket nyitogat.

1 kedvelés

“pariban”
(Passmark pontok)
i7-7920HQ: 10161
i7-7700K: 12106
i7-4770K: 10106
Valoban “pariban” van a teljesitmenye… egy 4, lassan 5 eves procival.
https://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp[]=2874&cmp[]=3007&cmp[]=1919

O, ez egy tokeletes oldal, amin tokeletesen lathato, mi a bajom ma az informatikai fejlodessel. A fogyasztas csokkenes kb hidegen hagy (desktop vonal erdekel, a konnektorban korlatlan lehetosegek vannak, a gepek pedig elegge hangtalanul huthetoek). Itt osszehasonlitok 3 CPU-t, amely a korabbi/jelenlegi/aktualis gepekben vannak. Ugyanis, az iMac (Early 2006)-ban Core Duo T2500 volt, amihez kepest szeduletesen oruletes novekedes volt a 27"-es iMac (Mid 2011, ezt hasznalom jelenleg), ehhez kepest szinte semmi elorelepest nem tartogat egy aktualis iMac 27" (Mid 2017). Remelem, hogy az AMD Ryzenje behozza a ceg szamitasait (meg az is megfordult a fejemben, hogy novelendo az eladasokat, veszek 1-et csak ugy poenbol) es remelem, hogy az Intelnek kell majd tenyleges fejlesztest es gyorsulast elohoznia, mert jelenleg ott tartok, hogy 1-2 ev, es az Apple kidobatja velem ezt a 27"-es iMacet, ami egyebkent, jelenleg, teljesen megfelel (a 2006-os gep 2011ben vallalhatatlanul lassu volt, a 2011-es gep 2017ben pedig teljes egeszeben hasznalhato es mindenre kepes).

2 kedvelés

Szentigaz, minden szóval egyetértek, ha nem fingik ki a 2011-es 17-es Próm, nem vettem volna most másikat. Semmit nem érzek, semmit, amivel gyorsabb/több/jobb lenne, inkább némi korlátot csak, szerencsére élhetőket.

Ja igen, a családi gép egy 27-es 2009-es iMac, az első i7-es. Nagyon elég nekik mindenre még mindig. De szerintem kezdjük szétoffolni a topikot. Lehet, a Dühöngőcskébe kéne :)