19%-al erősebb a 7700K mint a 7920hq, ami tekintve, hogy a 7700k desktop cpu, 3x nagyobb fogyasztással, elég jó eredmény. Szóval nálam ez azt jelenti, hogy pariban van. Bár mondjuk nem tudom kinek nem elég egy laptopban ez a teljesítmény. Akinek nem elég az ne vegyen laptopot, neki a desktop sokkal jobb választás.
Neked fizikai fájdalmat okoz ez a vp9 úgy látom :), amúgy van 4K monitorod?
Van profi videos az oldalon aki macbookal elovag ha jol tudom, ne akarjuk mar megmagyarazni mire jo vagy nem.
Még mindig van egy olyan issue a 2016-os gépekkel, hogy ha felrakom a bootcampbe a windows-t akkor lehet, hogy fizikailag is tönkremegy a hangszóró a gépen?
Úgy tudom, hogy volt valami driver update kiadva, de azt külön kellett letölteni a windowsban, viszont most nem merek a bootcampben windowst telepíteni emiatt. Vagy felesleges aggódnom, és ez az issue már outdated? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Ilyen komolyan letezett? Hogyan kepes fizikailag tonkre tenni a hangszorot?
Ezt elsőre én is furcsálltam, de tényleg van ilyen: http://appleinsider.com/articles/16/11/30/apple-updates-boot-camp-audio-driver-that-was-causing-blown-macbook-pro-speakers
Először elvileg csak “pattogó” hangot ad ki a hangszóró random időközönként, aztán többet meg sem szólal egyáltalán. Még macOS alá visszabootolva sem :(
Na most ezt elvileg javították, de azért jó lenne ha valaki tudna mondani tapasztalatot.
Ez gyári átalakító volt? Vagy milyen USB C -> HDMI átalakítót érdemes venni, hogy nagy eséllyel ilyen hiba nélkül működjön?
Akkor ez nem valami jó hír, a gyári 27ezer :/
Nézegettem, az iStyleban árulnak egy Moshi márkájút, ez “csak” 13 ezer (még mindig barátibb, mint a 27ezres, igaz ezen tényleg csak egy HDMI kimenet van, semmi más). Meg ha nem működik, akkor azonnal tudom visszavinni, míg ha mondjuk az amazon-ról rendelnék akkor az macerásabb.
De akkor megkeresem ezt a PH!-s fórumot, hátha ajánlanak még olcsóbban jobbat :)
Megveszed ha nem jo visszakuldod.
Miért, hogy jártál vele?
Akkor maganszemelykent kellene megvennie. Cegekre nem vonatkozik ez a nem tetszik 14 napig visszakuldom dolog.
Szerintem a nem tetszik es a nem mukodik ket kulon dolog. Azert mert ceg visszakuldheti ha a termek nem mukodik.
Ilyet érdemes az Amazon-on legalább kinézni, ha nem is ott veszi az ember, mert van kismillió review, ez az usbc eléggé pénztárcába vágó mace-es kérdés, kizárt, hogy ne legyen olyan vélemény, hogy megy-e ezen vagy azon a macen.
Erről pl. jókat írnak, annyi, hogy ha sok portot használsz rajta, akkor eléggé melegszik.
Esetleg van e értelme inkább HDMI helyett miniDP-vel próbálkozni?
Pl ezzel: http://www.istyle.eu/hu/lmp-usbc-to-mini-displayport-adapter.html?color=312
Talán ezzel kevesebb a hiba.
Van egy Dell U2515H monitorom, erre szeretném csatlakoztatni. Anno adtak hozzá DP-mDP kábelt, és azzal volt a régi MBP-mre kötve. Tehát a kábel adott, ezért akár az mDP végű átalakító is jó lenne.
Elmeletben, az a leginkabb megfelelo megoldas, ha nezel egy USB-C - DP kabelt (ez szerintem olcso is, max kb $5-15) majd ehhez egy megfelelo atalakitot. Az USB - TypeC ami a gepeken van, elvileg multimodban tud display portot, igy ha csak csak kepet kellene kihozni belole, akkor nem kell szorakozni mindenfele tobbet tudo adapterrel (ugyanis a tobbet tudo adapterek jellemzoen aktiv eszkozok), es csak egy sima passziv USB-C - DP kabelre van szukseg. (a szabvanyleiras alapjan ennek itt meg tokeletesnek kell lennie). Ami ezutan jon, az lehet erdekes. Mivel a DP tamogat szinten tobbfajta protokollt, viszont ezen protokollok meglete a GPU-tol fugg, ezert ha pl. VGA (tehat analog) kimenetre volna szukseg, akkor egy aktiv (tehat elektronikat tartalmazo) atalakito kell (ez lehet akar $40-50 is), ha viszont HDMI vagy DVI kellene, akkor az szerintem menni fog egy szinten olcso ($5-15 koruli) passziv DP-HDMI atalakitoval.
Szoval en kineznek valami olcso donglet (es pasziv! (pl. ezt), amit bedugok a gepbe (tehat USB-Type C apa) es van rajta egy DP aljzat (tehat DP anya), majd neznek egy masik donglet, amiben van egy DP (apa), es egy HDMI (anya) (pl. ez), majd egyszeru kabellel osszedugnam.
Annyira jo, hogy NEM derul ki egy cuccrol, hogy az most passziv vagy aktiv atalakito… Egyszeruen NEM ertem, hogy miert jok ezek az univerzalis, tobb fajta protokollt atvivo aljzatok. Csak a gond van veluk.
(Röviden: cable-gate :))
Most elsőnek megvettem az iStyleban ezt az USB-C -> mDP adaptert, és -nem akarom elkiabálni- , de eddig jó. A hang szépen átmegy, a kép nem ugrál, nem csíkozódik, és a wifivel sincsenek problémák, bár clamshell módban még a gyári adapter is okoz egy minimális interferenciát. (kb 5-10% mínusz a net sebességében).
Egyébként furcsa módon a legfurább a vezetékes apple bill-t most használni az rMBP billje után, nagyon furcsa, hogy (ahhoz képest) ilyen mély úton járnak a billentyűk.
Az mDP/DP vonal tunik egyebkent a tokeletesnek. A szabvanyok szerint ezt kell tudnia a portnak nativan, ezutan ezt eri meg ossze-vissza konvertalgatni, elsosorban passzivan, ha ugy nem megy, akkor aktiv atalakitoval.