Es tudjak fokozni:
Nem akarom en oket vedeni, de nyilvan a hirtelen munka sohasem jo. Kiadtak a javito patchet, ami telepult 10.13.1 -re es 10.13.0 -ra is (szerintem az volt a hiba, hogy felment 10.13.0-ra is). Aki ezutan frissit 10.13.1 -re, az nyilvan “visszafrissiti” a nem patchelt 10.13.1-es fileokat.
Azert egy ekkora cegnel ez nem teljesen vedheto. A 10.13.1-es patch a felhobol jon, ott pedig siman lehetett volna modositani, hogy tartalmazza a javitast.
Irjak, hogy ujragondoljak a tesztelesi folyamataikat, es ez is egy olyan pont, amit fel lehet irni a listara.
Nyilvan barki szedheti barmilyen mirrorrol a dmgt, alairast az OS ellenorzi, ezt nem tudja frissiteni. Nem kellett volna felmennie a patchnek 10.13.0-ra vagy ki kellett volna adni egy 10.13.1.1 -et. De nyilvan ettol meg a korabban leszedett 10.13.1 frissites ugyonugy felment volna es revertelte volna. Pl. nekem sem toltotte le ujra a gep a 10.13.1 -et, mert mar hetekkel ezelott leszedte, eleg volt csak ranyomni az installra, a javitopatchet viszont elotte szonelkul telepitette, pedig ki volt kapcsolva, hogy barmit automatikusan telepitsen. Igazabol ez a legduhitobb dolog, hogy kikapcsolt telepites mellett, hogyan van bor az Apple pofajan, hogy barmit telepitsen.
Ma pl kelloen ki voltam akadva, mert felraktam szombaton az iOS 11.2-t a telefonomra, amire ma az irodaban kozolte az Xcode, hogy erre o nem telepit semmit, ezzel nem fogsz tesztelni semmit a telodon. A beta Xcodera meg az iTunesConnect kozolte, hogy nana, beta Xcodedal nem rilizelsz semmit… Ez a katasztrofa, nem a rossz Info.plist-tel kikuldott update.
Izé, mintha nem lennének elegen (biztosan festik a székházat).
Az Apple-t nézve olyan érzésem van, mintha egy lendkerekes autót néznék, csak már nem a toló fázisban van, hanem a raktározott energia hajtja előre, valahogy nem vezetve van, inkább csak gurul, néha kicsit beleakad a nagyi lábába, meg a kisszoba szőnyegébe, csak aztán nehogy nekicsapódjon a bejárati ajtónak. :)
De szeretném érteni, hogy mért kellett a telnet parancsot kivenni a 10.13-ból.
Mert az egy olyan tool amivel erdemi munkat lehet vegezni… ergo a facebook kozonseget nem erdekli, kukaba vele. Amugy az ftpd is erre a sorsra jutott.
https://www.opengroup.org/openbrand/register/brand3632.htm
Gyorsan megnéztem, hogy még a 10.13 is UNIX-e. Ki tudja mi történik mostanság. ;-)
Másodpercek visszarakni, de egy pillanatra elbizonytalanodik az ember, hogy olyan nem lehet, hogy egy UNIX-on nincs telnet.
Az ftp parancs is kikerult, viszont szerintem a tftpncsak veletlenul maradt benne.
Tippem szerint biztonság miatt vették ki. Azaz nem tartják már biztonságos kapcsolatnak.
Mondom én, mások is erre jutottak: https://forums.developer.apple.com/message/234301#234301
A macOS 10.15 rendszeretol mar az 1-1024 portok is ki lesznek gyomlalva a rendszerbol… noveli a kenyelmet es a biztonsagot, csokkenti a frusztraltsagot - tobb ido jut a csaladra…
go to the past!
Én is erre jutottam, másra nem is nagyon lehet jutni. De én jobb szeretem a nagy szabadáság, nagy felelősség típusú rendszereket. :-)
Meglátjuk hová vezet mindez.
“Egy autós töltővel szembeni legfontosabb elvárásaink, hogy lehetőség szerint dinamikusan töltse az eszközeinket, megbízható legyen és ne legyen hivalkodó és tolakodó a stílusa, hanem visszafogottan egészítse ki az autó funkcióit.” – kész is vagyok, mára. Az emelkedett költőiség és semmitmondó, ámbár fennkölt szószátyárság diadalát üli.
iJoe? :)
@Titi Ő élőben is ilyen. :-D
Annak idején nála vettem első gépemet és nagyon segítőkész volt akkor, mikor bajom volt vele. Szóval innentől bármit írhat nekem, akkor sem tudja elrontani a róla kialakult képet :)
Én is kedvelem, bár már nagyon régen nem jártam feléjük.
Én is töle vettem az első, használt, 1,1-es Mac Prót. Valamit elírhatott, mert a néhány hónap múlva elromlott videókártyát (7300GT) garanciában cserélték. Az egyik vinyója pedig “reallocated bad sector”-okat jelzett, egyre növekvő számban, de akkor drága lett volna a cseréje – ezt 1 hónappal ezelőttig használtam, közel 9 éven át: 24331 óra üzemidővel és 192 áthelyezett, hibás szektorral ment nyugdíjba, a párja hibátlan (320 gigás Maxtor).
Nem piszkálni akartam, de ilyet, korán reggel …
Az én gépem sem volt hibátlan, azaz én eleve dupla memóriával kértem, amit ő cserélt ki felbontás után és az egyik xar volt. Az első héten 5x halt el a gép kernel pánikkal, visszavittem és természetesen ingyen cserélte. (no meg nem indult el a gépem pár nap után és firewire kábelen megcsinálta jogjavítással… ingyen … ).